Koje boile na proljece

Sve o čarobnim kuglicama..

Moderator:Masterbih

prda
Ribolovac
Ribolovac
Re: Koje boile na proljece

Post by prda » 03 Feb 2013, 07:02

E ja sam dve godine muku mucio kako sjebati neke bugare na takmicenju u makedoniji,ubi se od rada da postignem nesto par malih saranaca takva je voda a oni prihrane pa odmaraju i du saran pet kila,amur sedam osam kila da umres.
Posle par takmicenja dok smo se bolje upoznali ,kad su mip okazali boilu nisam mogao da verujem,a to mi je Mecho pricao godinama unazad ja ga ubedjivao da su to gluposti

Smirglov
Piskaralo
Piskaralo

Post by Smirglov » 03 Feb 2013, 10:45

to sto si ti napisao i nije nesto pohvalno,sam recept za koji si pitao otprilike izgleda ovako:
10%-proteina
5%-masti
85%-ugljenih h.
bez jaja kolicinu nisi naveo tako da je neznam..mislim da se sa ovakvim receptom nebi napecao al...ima tu iskusnijih i strucnijih od mene pa nek kazu nesto vise.ja sam prvu svoju boilu napravio ovako.
200g-griza
200g-s.brasna
100g-kukuruznog b.
5 jaja
tu je omer otprilike ovako 30% protein 20% masti 50% ugljeni hidrati sa takvim sam receptom poceo pecati.negde je radio super,negde slabije al nigde nisam odsedeo da nisam imao ni pecanje.moze da se koristi u prolece sa vocnom aromom.

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 03 Feb 2013, 23:40

Da, u proljece moze, a i inace moze svasta mada opet realno gledajuci, nije mu svijetla buducnost jer je suplja boila.
U sustini i prdin i ovaj tvoj stari recept nisu daleko od 50/50, mada se danas takvi miksevi nabijaju skupim mlijecnim, ribljim itd. proteinima pa na kraju love mnogo bolje, ali opet nisu ucinkoviti kao oni slozeniji miksevi.
Najbolje i jeste krenuti od veoma prostih mikseva pa polako usavrsavati recept jer ako u startu imate sve dostupno, veoma lako mozete da upropastite skupe komponente, a boila nam bude losa, a skupa..

prda
Ribolovac
Ribolovac

Post by prda » 04 Feb 2013, 06:42

Nisi dobro razumeo druze,nije to moj recept,vec od momaka iz BUgarske ,sretali smo se na par takmicenja i uvek me je cudilo kako pecaju tako i sta koriste.
Neznam koliko si upoznat sa pojedinim pecarosima iz Makedonije ali jedan od najboljih je Mecho,on koristi nesto slicno.
I ako sam video boilu na kojoj se i vidi da je totalno prazna sa jakom aromo,znaci nisu me slagali nisam imao poverenja da probam pecati na to na nekom takmicenju,slobodan ribolov je nesto drugo.
I mene kosta boila kao svetog petra kajgana posebno sto nemogu da pecam sa malo boila,ako su oni jedina opcija

Smirglov
Piskaralo
Piskaralo

Post by Smirglov » 04 Feb 2013, 07:31

ti si postavio taj recept i pitao sta mislimo,ja sam ga samo razmotrio i napisao sta mislim kakav je.i stavio svoj prvi recept sa kojim sam poceo.samo mislim da tu ima jos nesto osim arome neverujem da je ona u pitanju mora biti nesto sto ti nisu rekli.

Smirglov
Piskaralo
Piskaralo

Post by Smirglov » 04 Feb 2013, 09:30

ja sam na primer eksperimentisao sa koncentratima voca sto mi se lepo pokazalo.igrom slucaja radim u takvoj firmi da mogu da nabavim bukvalno od svakog voca cist koncentrat kase ;) arome takodje...naprimer ovaj recep sto sam stavio sa malom prepravkom dodam koncentrat ananasa u jaja i umesam miks,ekstra sam prolazio sa takvom boilom..

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 04 Feb 2013, 11:23

prda wrote:Nisi dobro razumeo druze,nije to moj recept,vec od momaka iz BUgarske ,sretali smo se na par takmicenja i uvek me je cudilo kako pecaju tako i sta koriste.
Neznam koliko si upoznat sa pojedinim pecarosima iz Makedonije ali jedan od najboljih je Mecho,on koristi nesto slicno.
I ako sam video boilu na kojoj se i vidi da je totalno prazna sa jakom aromo,znaci nisu me slagali nisam imao poverenja da probam pecati na to na nekom takmicenju,slobodan ribolov je nesto drugo.
I mene kosta boila kao svetog petra kajgana posebno sto nemogu da pecam sa malo boila,ako su oni jedina opcija
Ja sam u prvi mah mislio da je sarkazam ili ona "Tvoja neozbiljnost" u pitanju kad si pitao za recept. Zato sam onako i odreagovao. Medjutim vidim da si ozbiljan.

Ako stvarno tako pecaju onda se vidi da akcent daju na taj signal sa aromom a mene jedno buni tu. Kako uspiju da sa tom purom od boile zadrze ribu na hranilistu? Od svih kolaca i torti na svedskom stolu ona bas za taj smoki da se odluci i ostaje uz njega?!
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Smirglov
Piskaralo
Piskaralo

Post by Smirglov » 04 Feb 2013, 11:45

meni isto nije jasno da bas na takmicenju takva boila prolazi,ajd neki brz ribolov slobodan pa da prodje al ovako...al idalje mislim da su ti rekli samo osnovu da tu ima jos nekih stvari pretpostavljam da je napucana mlecnim proteinima jel po izgledu nemozes znati da li ima ili ne..

prda
Ribolovac
Ribolovac

Post by prda » 04 Feb 2013, 12:21

jebem li ga sve je moguce

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 04 Feb 2013, 12:45

hm:: hm::