Dobra kombinacija od ribljeg brašana bi bila:Fly and Carp Fishing wrote:Kako je pravi naziv, i od koga je te ima li ga kupiti ili ne, to sad malo ostavite po strani![]()
i pomozite mi malo naravno ako hocete oko ovog bijelog ribljeg brasna.
Kupio sam u njemackoj preko prijatelja brasno na kojem je pisalo cini mi se Weißfischmehl 64%. Dobio sam ga u obicnoj providnoj kesi bez ikakvog natpisa i ista sto bi moglo imalo pomoci jer lik vadi iz vrece u kese po narucenoj kolicini i sam pakuje. Platio sam ga pomasno. 10€ po 1 kg. E dali ga je taj neko zavrno ili ne neznam. Trazio sam mu da uzme LT-94. Nije ga bilo al mu je prodavac utrpao ovo i rekao da je i ovo LT-brasno samo sto nije CC More-ovo.
Moze li mi neko reci jeli se susretao sa takvim brasnom, kakvo je, i kakvo je u boilama (koliko ide po 1 kg mixa, kombinacija sa obicnim rib. brasnom, komb sa drugim brasnima i sl.) Nebih da sad sam experimentisem ako nemoram, jer se nadam da je vec neko koristio isto i da ce mi malo pomoci.
Unaprijed zahvalan.
Bistro...
10 % LT - sačuvano najviše kvalitete zbog tehnologije izrade brašna na niskim temperaturama
10 % bijelog, običnog ili haringe ribljeg brašna
5-10 % predigested brašno - riblje brašno koje uvelike doprinosi atraktivnosti boile zbog topivosti, a postotak varira u odnosu na druge topive komponente u boili
Ovo nije pravilo, već jedna kombinacija sa kojom se pokušava postići što veća kvaliteta boile.
Klasična fish boila nosi bez problema 30 - 40 % ribljeg brašna.