Page 1 of 1

Sa duštvom ili sami

Posted: 08 Feb 2015, 10:26
by rocky
Pozdrav kolege. :HH
Evo da otvorim jednu temu o kojoj mislim da još nismo pisali. Ako več jesmo, ja se izvinjavam.
Zanima me kakvo više volite da idete na pecanje. Ili više volite da idete sami pec:: ili sa društvom ziv:: . I u kojem primjeru imate više od toga. malo se razpričajte :D

Evo kako je kod mene. Prije nekoliko godina voli sam da idem sa društvom. Nekad smo išli trojica ali ponekad se desilo i da nas je bilo pet ili više. Na početku bilo je sve OK dok neki nisu to počeli uzimati kao feštu i pijanicu. Došlo je do toga da nas je ostala trojica koji znamo šta želimo od pecanja. Sada ponekad idemo sva trojica ponekad samo dvojica, a ponekad idem sasvim sam. Ima i kampanja na koje idu samnom žena i sin. To su kampanje gdje uživam jer gledam sina kako se uči i kako voli ribe i sve ostalo. ura:: E sada. Kada sam sasvin sam razmišljam o sasvim drugim stvarima nego kada je tamo još neko. Imaš vremena za one male stvari koje ni nevidiš kada je netko sa tobom. Možeš biti sasvim smiren jer uživaš u ljepotama koje ti daje priroda. Mnogo više razmišljaš o greškama koje radiš, i sam naučiš kako ih ispraviš. Kad sam naučiš nešto to češ si zapamtit zauvjek.
Evo sad da vidim i vaše mišlenje i kako vi više volite da pecate. bdr:

Re: Sa duštvom ili sami

Posted: 08 Feb 2015, 14:54
by zdravko
Meni dođe ribolov kao neka meditacija na kojoj upuštam živce, slivam se sa prirodom i uživam u njoj. To je ukratko ono sadržajno. Zbog toga sam malo kada pored vode u društvu još sa nekim.

Re: Sa duštvom ili sami

Posted: 08 Feb 2015, 18:32
by Beli 059
Volim loviti sa kolegama i volim drustvo kolega na vodi ali onih koji znaju sta znaci provoditi dane i noci u iscekivanju...nevolim pijanice i galamdzije pored sebe ...jer moji izlasci na vodu su neko moje vreme ...i u njemu zelim uzivati...Kada idem na vode koje iziskuju poseban napor ..u smislu vceg rada ..tisine...opazanja onda idem sam ili eventualno sa kolegom koji dise mojim plucima i koji u svakom momentu zna sta mislim ..... Di::


Verovatno nisan bas naj pozeljni kolega za one koji od naseg pecanja ocekuju festu!!

Re: Sa duštvom ili sami

Posted: 08 Feb 2015, 19:56
by čipo
Sam ili u društvu...sve paše,najbitnije da sam na vodi :.D

Re: Sa duštvom ili sami

Posted: 08 Feb 2015, 20:09
by čipo
evo i danas malo lovio klenove s kumom krezi::
Image
Image

Re: Sa duštvom ili sami

Posted: 09 Feb 2015, 12:43
by lisica
nepamtim kada sam zadnji put otisao na pecanje sam, verovatno zato sto se moje pecanje svodilo na saranska takmicenja i druzenja. Kada bih otisao sam na neko blic pecanje ili da probam neku boilu to je bila komercijalna voda u blizini gde uvek nadjem nekog poznatog ili nepoznatog za casicu razgovora piv:: .
uglavnom dobra tema za razmisljanje. ove sezone planiram da smanjim takmicenja i da se oprobam na divljoj vodi ( reka Tisa ), planiram malo duze kampanje od po 10 dana i nemam problem da budem i sam ako treba. bas da vidim kako je to.

Re: Sa duštvom ili sami

Posted: 20 Apr 2015, 09:32
by darko.glumac
Ja ne prakticiram ići na ribolov sam,ali s kim ću ići i te kako - biram - onaj s kim idem na ribolov - (kako Beli kaže ) moramo biti - tim - disati istim plućima.Alkohol i ribolov - po meni dvije ne spojive stvari.Ne pada mi na pamet tovariti svu tu silnu opremu - ići na vodu,pa da bi onda tamo - cugao - nemoguća misija.Ja nemam nikakvih pozitivnih iskustava sa nekom većom ekipom - uvijek je tu bilo svega, samo ne ribolova - najviše trojica -- mada najviše nas dvojica i to je to.Puno ljudi - nema tu onog mira - tišine .Prošli vikend sam bio loviti tu na jednoj vodi blizu Vt,relativno mala voda a puno ribolovaca,moje jedno od nalošijih iskustava sa ribolova,lovim na 37 metara ispred nekih panjeva - a na bentu gori najmanje 10 vatri - dalje da ne pričam.Po meni .... buka i galama - učinak u ribolovu - veći od nule. :HH

Re: Sa duštvom ili sami

Posted: 26 Jun 2015, 09:57
by Ena
Kad idem na nekoliko dana, onda sam u društvu jer je lakše i ljepše. Kad idem ovako na par sati, volim biti sama sa svojim mislima. Iako to je gotovo neizvedivo jer se uvijek i ama baš svugdje nađe netko poznat ili željan razgovora. Ali dobro, navikne se čovjek .:)
Sve u svemu, uvijek više volim mir nego razne posjetitelje. A da ne govorim o raznim savjetima i stajanju iza leđa no::
Zato sada moja ekipa i ja gledamo da odlazimo na vode gdje nas niko ne poznaje. inkognito ribolov :D

Re: Sa duštvom ili sami

Posted: 01 Jul 2015, 18:22
by Zoran Slavkovic
Ranije sam pecao uvek sam dok sam pecao na divljim vodama,ali odkako pecam takmicenja uvek sa ekipom i nekako sam navikao tako i nemogu da se pozalim jer je to vreme provedeno sa prijatelima. bdr:

Re: Sa duštvom ili sami

Posted: 27 Jul 2015, 19:05
by holcer
Kad idem u duzi ribolov,dva,tri,pet dana onda gledam da idem sa kolegom,
da nije dosadno al krace ribolove volim da budem sam,da razmisljam i mudrujem...