ZIG RIG
Moderator:Masterbih
- Rada TRIGA Jovanovic
- Ribolovac

zabranjuju ga zbog toga sto je jako dominantan u vodi,neverujem da ostecuje ribu,da,moze riba da vuce olovo pri kidanju ali isto tako moze da vuce i nestrucno vezan fiksni sistem,tako da nisam protivnik ove metode pecanja iako ne pecam na ovaj nacin...
Nista snaga,samo glava....
Re: ZIG RIG
Pozdrav,rio wrote:Tu sam negdje pročitao da radi na svim vodama, pa to se na mojoj (Tribalj) uopće nije dogodilo.Nisam pobornik tog sistema ali naravno da sam ga iz znatiželje probao.
prije 10-12 godina sam lovio na (tvom) jezeru, bilo je fenomenalno.
A za zig-rig je potrebno da se neke stvari poklope. Prvo mislim da se mora hraniti točno određenom hranom, koja se zadržava i širi prema površini.Znači neka praškasta.
Drugo meni se pokazala dobar sistem u jako vruće vrijeme i u dubini 1,5-2 m. u mom slučaju šaran se sam zbog sebe dizao prema površini, nismo ga morali ničim privlačiti gore.
To je samo moje mišljenje.
Bog je svakom po rođenju odredio broj dana koliko će živjeti, u to jedino ne ulaze dani provedeni u ribolovu.
Ja sam na Lapovcu lovio na dubini od 5 m, i bilo je pomalo oblacno, cak je i kisa padala nest malo. Nije bilo kako bi mozda trebalo grist na zig, ali imao sam par grizeva.

Svaka čast ako si prije toliko godina lovio na Triblju na zig, znam da u zadnjih 5-6 godina tamo se nitko nije nalovio na taj sistem, probali su i na takmičenjima ali slabo.dedoš wrote:Pozdrav,rio wrote:Tu sam negdje pročitao da radi na svim vodama, pa to se na mojoj (Tribalj) uopće nije dogodilo.Nisam pobornik tog sistema ali naravno da sam ga iz znatiželje probao.
prije 10-12 godina sam lovio na (tvom) jezeru, bilo je fenomenalno.
A za zig-rig je potrebno da se neke stvari poklope. Prvo mislim da se mora hraniti točno određenom hranom, koja se zadržava i širi prema površini.Znači neka praškasta.
Drugo meni se pokazala dobar sistem u jako vruće vrijeme i u dubini 1,5-2 m. u mom slučaju šaran se sam zbog sebe dizao prema površini, nismo ga morali ničim privlačiti gore.
To je samo moje mišljenje.
![]()
Što se tiće ZIG RIG-a u našem šaranskom društvu je bilo dosta diskusije. Na kraju se svelo, da se može loviti, ali predvez ne smije biti duži od 50cm. 
ja na jezeru donji zabar paravim do 70cm
ZIG RIG
apsolutno se slazem...zir rig bez adekvatnog spoda je prakticno neupotrebljiv.BT Carp Fishing Team wrote:Zig Rig moze da bude dobar, ali samo ako znas sa cim i kako da nahranis... na vodama gde nije dozvoljena praskasta hrana, to je jako tesko...
A ako se sve potrefi itekako efikasan nacin pecanja...
Million of open minds cannot be wrong
smiley wrote:apsolutno se slazem...zir rig bez adekvatnog spoda je prakticno neupotrebljiv.BT Carp Fishing Team wrote:Zig Rig moze da bude dobar, ali samo ako znas sa cim i kako da nahranis... na vodama gde nije dozvoljena praskasta hrana, to je jako tesko...
A ako se sve potrefi itekako efikasan nacin pecanja...
Da, i preciznost igra veliku ulogu.