ZIG RIG

Sve o sistemima i načinima prezentacije..

Moderator:Masterbih

zdravko
Ribarcina
Ribarcina
Re: ZIG RIG

Post by zdravko » 25 Jan 2012, 17:31

Sanadac5 wrote:na jezeru idem samo do 50cm mhm::
Ako idete sa tako kratkim predvezom zašto onda ne bi lovili sa pup up boilom i malo duljim predvezom te sistemom koji nije opasan za ribu. U čemu je onda razlika ?

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 25 Jan 2012, 18:07

Zig rig nema odredjenu duzinuil kako vec to da nazovem,velika je glupost odredjivati kojekakve zabrane duzine,kakav je to onda Zig rig?!...trazi se riba u kom je sloju pa makar i na povrsini kao sto rece kolega Del 1::
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 25 Jan 2012, 20:09

Na Zig rig sam 2009. upecao svoju najvecu ribu na lokalnoj vodi za koju vazi da u njoj nema sarana,posebno velikih...nisam ni znao da takav sistem ima naziv a ne nesto drugo,modifikovao sam sistem kojim sam pecao stuku na Arkanju kada nije htela da grize kedera a za prihranu sam koristio mesavinu izmrvljenih CSL peleta,mleka u prahu i VDE hrane za kedere a razultat je bio fantastican divljak od 10kg!Nazalost na tom mestu vise nemogu da pecam jer je uzurpirano a na sadasnjem mestu gde lovim nemogu da zabacim Zig rig jer mi je podaleko,nisam vican tome.

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 25 Jan 2012, 23:36

Rada TRIGA Jovanovic wrote:zabranjuju ga zbog toga sto je jako dominantan u vodi,neverujem da ostecuje ribu,da,moze riba da vuce olovo pri kidanju ali isto tako moze da vuce i nestrucno vezan fiksni sistem,tako da nisam protivnik ove metode pecanja iako ne pecam na ovaj nacin...
Druze kako mislis da sistem koji je prakticki klatno ne ostecuje ribi usta?

Zamisli sistem gdje je predvez dug otprilike metar ipo i onda ide olovo. Onda zamisli situaciju kada vadis ribu i ona je dosla pred obalu i ti drzis stap visoko podignut a do prve karike ima nekih 3 metra najlona, a od olova pa do usta od ribe ima jos onih metar ipo. I na kraju zamisli kako se to klati kada riba krene da mlatara glavom lijevo desno.

I ako si dobro zamislio reci mi kako to ne ostecuje ribi usta?

No hard feelings, oli ti bez ljutnje, ali tvrditi da taj sistem ne ostecuje ribi usta je cisti znak nepoznavanja materije za koju se zalazete u recenicama!
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 26 Jan 2012, 10:34

Baca,sistem ne funkcionise tako,nema veze sa klatnom...olovo nije fiksno,neznam kako bi objasnio,najblizi opis kao kad upotrebljavas marker,sam trazis ribu u slojevima vode...riba ako ti pokida odlazi samo sa najlonom,kada vadis ribu olovo sidje do stopera,30ak cm od udice!

Sanadac5
Guru
Guru

Post by Sanadac5 » 26 Jan 2012, 12:31

nekoliko slika
ImageImage

Rada TRIGA Jovanovic
Ribolovac
Ribolovac

Post by Rada TRIGA Jovanovic » 26 Jan 2012, 13:32

Limar wrote:Baca,sistem ne funkcionise tako,nema veze sa klatnom...olovo nije fiksno,neznam kako bi objasnio,najblizi opis kao kad upotrebljavas marker,sam trazis ribu u slojevima vode...riba ako ti pokida odlazi samo sa najlonom,kada vadis ribu olovo sidje do stopera,30ak cm od udice!
nema potrebe da objasnjavam dalje,sam pustas duzinu predveza na odredjenu dubinu,zavisi od zelje....
Nista snaga,samo glava....

nyko_10
Ribarcina
Ribarcina

Post by nyko_10 » 26 Jan 2012, 22:14

Sanadac5 wrote:nekoliko slika
ImageImage
Evo druga slika jednostavno prikazuje nacin rada ziga.
Image

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 03 Feb 2012, 13:29

Limar wrote:Baca,sistem ne funkcionise tako,nema veze sa klatnom...olovo nije fiksno,neznam kako bi objasnio,najblizi opis kao kad upotrebljavas marker,sam trazis ribu u slojevima vode...riba ako ti pokida odlazi samo sa najlonom,kada vadis ribu olovo sidje do stopera,30ak cm od udice!
A hajd Ti meni fino objasni situaciju ako pecas na sitem poput markera kako znas da si otpustio dovoljno najlona i da si ga uopste otpustio na zeljenu dubinu, ako pri tome najlon legne na pod i zapne za travu ili naprimjer kako otpustas najlon na jezeru na kojem valovi i vodena struja nose najlon i prave trbuh na tako nezategnutom najlonu? kako znas koliko najlona moras da otpustis? Jel ima neka carobna formula za to?

Mislim da ovo o cemu Ti pricas nema veze sa pecanjem na zig-rig sistem!
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 03 Feb 2012, 14:19

Sanadac ti je postavio slicicu kako radi,ja sam slikovito pokusao objasniti a ne bukvalno s markerom! Ljudi su napravili namenski plovak za taj sistem...bas zato sto si ti naveo probleme koje pravi taj sistem postoje maheri koji su savladali tehniku i drze lekciju svima ostalim(ekipa JARa),onaj kome svaki K smeta sedi i blene dok majstori vataju!Ja licno nisam pobornik ZigRiga,volim klasiku al eto pokusao sam i uspeo,na jako teskoj vodi dobio lepu ribu,pokazatelj da ipak ima nesto u svemu tome a koristio sam obicnu vaser kuglu da odignem ZigRig foam na zeljenu dubinu!

Post Reply

Return to “Sistemi i prezentacija”