Nisam stavljao nikakve kemije baš zato da vidim samo djelovanje čistog mixa, samo sam nakon što su se boile ohladile dodao 5-10 ml aminokiselina. Boile su odmah nakon kuhanja bile spremne za uporabu, dovoljno tvrde, skoro sve savršeno okrugle idealne za kobru. Zasad mi se mix činio odličnim, no morao sam ga isprobati na vodi, i to odmah sutra! Dogovaram se sa roditeljima da napravimo roštilj pošto je praznik i svi smo slobodni. Dižem se u zoru, curu ostavljam na poslu, jer nažalost neki moraju raditi, no nema veze jer dolazim po nju taman za roštilj. Na vodi sam nešto iza 6 sati.

Odabirem poziciju na Finzuli, na stazi. Pozicija je idealna jer ima dovoljno i hlada i prostora, a prostora će nam trebati jer nam dolazi još jedan prijatelj sa 2 sina koji će isto pecati. Ubrzo otvaram pribor i počinjem sa markiranjem pozicije. Dobro poznajem odabranu poziciju, no pokušavam izbjeći neko predaleko bacanje, pa se odlučujem pecati na 80 m, na vrhu šljunčanog spruda, na nekih 1,5 m dubine. Na ovoj poziciji obično dobro prolazi loviti što dalje, jer se na nekih 140 m prostire polje lopoča i riba se gore konstantno izbacuje. No ja ipak odlučujem na ovu kracu poziciju, klipam spod i bacam 20-tak spombova koje punim kukuruzom i boilama koje sam napravio od Masterbihovog AA2 mixa. Nakon što sam zaklipao lovne štapove, zabacujem. Sva tri štapa su mi valjda u 10 kvadrata na tvrdom dnu, jedan do drugog. Sistemi koje koristim su neka klasika, leadcore i safety bolt od uga, olovo 120 gr, predvez od flourocarbona, sa dlakom od špagice, a udica gamakatsu specialst sa line alignerom i tubicom na vratu udice kako bi se eliminirala mogućnost petljanja i postigao blow-back efekt. Sad još samo da sjednu.

Prolazi 1 h, ništa zasad, promatram vodu kad napokon grizzz! Drilam manjeg šarana 7-8 kg, naravno došao je na boilu koju sam jučer napravio. Ja već zadovoljan. Radi, to je najbitnije! Ponovo dohranjujem. Na 2 štapa imam boilu od AA2 mixa, a na trećem lovim na Trigger od Masterbiha, u čiju učinkovitost sam se uvjerio na druženju u Novskoj. Uz svaku boilu imam ili umjetnu pop-upicu ili zrno umjetnog kukuruza. Sjedam iza štapova i čekam. Ništa se ne događa. Dolaze mi starci i prijatelj sa sinovima, svi se brzo raspremaju i zabacuju. Vidim da riba baš i ne radi, nitko po cijeloj obali ne vadi ništa, ja sam tek na jednoj ribi. Prolazi nekoliko sati, tek oko 12 dobivam griz, opet mali šaran, 5 kg opet na AA2. Odlazim po curu na posao, već polako razočaran, dan prolazi, a riba neće. Ubrzo se vraćam na vodu brzo zabacujem i bacam se na loženje vatre i pečenje mesa. Naravno kad su mi ruke najmasnije dobivam griz, ponovo drilam jednog manjeg ljuskaša od 5 kg. Prezabacujem štap i idem ručat zajedno sa svima. Nakon klope primam spod i malo poštenije hranim, nadam se da će riba ipak krenuti. Pola sata nakon hranjenja griz! Zatežem i odmah vidim da se radi o boljoj ribi! Definitivno najveća danas! Drilam polako dobrih 15 min, svi se okupili da vidimo što imam na udici. Izranja veći šaran, teško je reći koliki je točno. Sacim ga i stavljam na podlošku. Vaga pokazuje 14,700 kg.

Riba je došla na Trigger i umjetni kukuruz dipan u Trigger dipu. Za vrijeme slikanja run na drugi štap! Zateže Tomo, sin od kolege, i drila još jednog šarana 7-8 kg. Napokon su krenuli. Dohranjujem i kreće zabava, griz svakih par minuta, no sjela je manja riba. Najbolji dio dana je dril malog Brune koji ima 8 godina, koji je bez neke velike muke i sa poprilično zavidnom tehnikom izvadio šarana 3-4 kg i još jednog takvog izgubio pod nogama. Kako je samo drzao kolcinu 13 ft 3,5 lb i bez problema samostalno izvadio ribu. Nažalost dan brzo prolazi i iz poprilično lošeg ribolova izvlačim maximum, sa nekih 10-12 riba, čak i jednom poštenom ribom. Sve ribe su ulovljene na boilu od AA2 mixa i na Trigger boilu. AA2 mix je definitivno položio, znači uzet par jaja malo mixa i začas imate boile koje love, još se malo igrati aromama i aminopripravcima i osigurati si odličan ribolov. Za nekog tko ne voli raditi vlastite mixeve od različitih komponenti definitivno se isplati probati AA2 mix.
Do slijedećeg ribolova!
Pozdrav i bistro!