Jezero Dobrodol
Moderator:Masterbih
- debeli sremac
- Ribolovac

pa neko je spomenuo ...... ajde sad ovako koju bi ti taktiku izabro na jezeru . za razliku od tebe ja sam na jezeru proveo neki 20h i skoro da znam isto sto i ti . prema opisanom stanju da samo zanemarimo one divlje zivotinje koju bi vi strategiju napravili onako kretno sa vasim proizvodima ?"
ako treba , nema potrebe !
- debeli sremac
- Ribolovac

Re: Jezero Dobrodol
i bez uvijanja nije to takmicarska voda pa da pravimo jedan drugom konkurenciju
Nema tu konkurencije jer mi smo duzni da svakome pomognemo da najbolji nacin iskoristi nase proizvode.
Sto se tice divljih zivotinja, to je manje vise nevazno jer lovimo ribu, a svaka druga zivotinja se boji covjeka.
Tj. nikad ga nece napasti bez razloga, osim kad je ugrozena..
Pazi Sremac, ja to jezero nikad nisam vidio niti mi je ikad neko pricao ista o njemu pa je malo glupo da pricam o taktici na istom.
Kao sto sam i naveo gore, tesko je u bilo sta dublje zalaziti, ali evo par smjernica neovisno o ovom gore:
Osnovno je locirati ribu!
Na takvim vodama se svaka greska skupo placa i treba biti maksimalno oprezan, tj. ne praviti apsolutno nikakvu buku.
Ja licno sam znao na rijeci Bosni trpiti da ne odem da izvines pisati i po par sati, apsolutno se nisam mrdao, bukvalno sam umro kraj vode.
Riba sa divljih voda ima fenomenalna osjetila i nikad ih netreba podcjenjivati.
Sto manje se krecati, svijetliti po vodi, pusiti cigarete itd.
Kad lociramo ribu, potrebno je da se sto bolje upoznamo sa konfiguracijom terena nakon cega cemo odrediti polozaj-lokaciju sa koje cemo loviti.
Carobni mamac ne postoji i to je velika zabluda nekih ribolovaca!
Sam Sarandzija mora da procjeni okolnosti i odabere varijantu za tu priliku, to je iskustvo, a ne rekao mi "Veliki brat" ta boila radi tu i svugdje, e takve price zaboravi..
U tu pricu moze da povjeruje samo neiskusan ribolovac, pocetnik ili ribolovac sa dugackim ribolovackim stazom sto mu je nazalost proslo vrijeme uzalud, a nista nije naucio!
Bio to Saran na Dobrodolu, iz Bosne, iz Dunava itd.. on je uvijek Saran (riba) i samo se treba pribliziti njegovom nacinu zivota u odredjenoj vodi.
Trebamo ih sto bolje upoznati kako bi smo ih i ulovili.
Za ovakve vode bi ti preporucio sledece (ali opet zavisi od godisnjeg doba):
Sto se tice miksa za izradu boila:
Normalna serija:
- Masterbih Premium River Mix
- Masterbih Creamy Nut Mix
- Masterbih Premium Fish Mix
Sva Kresimir Kuri serija mikseva, liquida i dry booster-a.
Boile:
- Masterbih Premium River
- Masterbih Corn Special
- Masterbih Monster Crab
- Masterbih Green Monster GLM
- Masterbih Amino Fruit Mix
- Masterbih Amino Fish Mix
- Masterbih Scopex
- Masterbih Liver
Dodatno Masterbih CSL pelete i Masterbih Feeder Carp.
Evo kao i sto sam vidis, ima tu dosta izbora iako nisam sve nabrojao, ali sta ces da odaberes u odredjenom trenutku to je vec stvar procjene ribolovca.
Ja licno na nepoznatim, a pogotovo divljim vodama volim zapoceti sa dva mala hranilista (samo kobranje po par boila) kako bih uvidio koji mamac radi bolje, a ujedno da provjerim lokacije jer 2 stapa na jednom spotu (na divljoj vodi) smanjuje sanse za ulovom.
Na takvim stajacim vodama je Masterbih Feeder Carp i Masterbih CSL peleta neizostavna stvar u mojoj torbi sa mamcima koje koristim u pva kesicama ili mrezicama (nabijeno u stick).
Volim sve to umociti i u Masterbih Amino Liquid DiP pa zabaciti.
Taktika dosta ovisi i o godisnjem dobu..
Moras sam na odredjenoj vodi pronaci dobitnu kombinaciju, a ja sam ti samo dao smjernice u izboru mamaca..
Sto se tice divljih zivotinja, to je manje vise nevazno jer lovimo ribu, a svaka druga zivotinja se boji covjeka.
Tj. nikad ga nece napasti bez razloga, osim kad je ugrozena..
Pazi Sremac, ja to jezero nikad nisam vidio niti mi je ikad neko pricao ista o njemu pa je malo glupo da pricam o taktici na istom.
Kao sto sam i naveo gore, tesko je u bilo sta dublje zalaziti, ali evo par smjernica neovisno o ovom gore:
Osnovno je locirati ribu!
Na takvim vodama se svaka greska skupo placa i treba biti maksimalno oprezan, tj. ne praviti apsolutno nikakvu buku.
Ja licno sam znao na rijeci Bosni trpiti da ne odem da izvines pisati i po par sati, apsolutno se nisam mrdao, bukvalno sam umro kraj vode.
Riba sa divljih voda ima fenomenalna osjetila i nikad ih netreba podcjenjivati.
Sto manje se krecati, svijetliti po vodi, pusiti cigarete itd.
Kad lociramo ribu, potrebno je da se sto bolje upoznamo sa konfiguracijom terena nakon cega cemo odrediti polozaj-lokaciju sa koje cemo loviti.
Carobni mamac ne postoji i to je velika zabluda nekih ribolovaca!
Sam Sarandzija mora da procjeni okolnosti i odabere varijantu za tu priliku, to je iskustvo, a ne rekao mi "Veliki brat" ta boila radi tu i svugdje, e takve price zaboravi..
U tu pricu moze da povjeruje samo neiskusan ribolovac, pocetnik ili ribolovac sa dugackim ribolovackim stazom sto mu je nazalost proslo vrijeme uzalud, a nista nije naucio!
Bio to Saran na Dobrodolu, iz Bosne, iz Dunava itd.. on je uvijek Saran (riba) i samo se treba pribliziti njegovom nacinu zivota u odredjenoj vodi.
Trebamo ih sto bolje upoznati kako bi smo ih i ulovili.
Za ovakve vode bi ti preporucio sledece (ali opet zavisi od godisnjeg doba):
Sto se tice miksa za izradu boila:
Normalna serija:
- Masterbih Premium River Mix
- Masterbih Creamy Nut Mix
- Masterbih Premium Fish Mix
Sva Kresimir Kuri serija mikseva, liquida i dry booster-a.
Boile:
- Masterbih Premium River
- Masterbih Corn Special
- Masterbih Monster Crab
- Masterbih Green Monster GLM
- Masterbih Amino Fruit Mix
- Masterbih Amino Fish Mix
- Masterbih Scopex
- Masterbih Liver
Dodatno Masterbih CSL pelete i Masterbih Feeder Carp.
Evo kao i sto sam vidis, ima tu dosta izbora iako nisam sve nabrojao, ali sta ces da odaberes u odredjenom trenutku to je vec stvar procjene ribolovca.
Ja licno na nepoznatim, a pogotovo divljim vodama volim zapoceti sa dva mala hranilista (samo kobranje po par boila) kako bih uvidio koji mamac radi bolje, a ujedno da provjerim lokacije jer 2 stapa na jednom spotu (na divljoj vodi) smanjuje sanse za ulovom.
Na takvim stajacim vodama je Masterbih Feeder Carp i Masterbih CSL peleta neizostavna stvar u mojoj torbi sa mamcima koje koristim u pva kesicama ili mrezicama (nabijeno u stick).
Volim sve to umociti i u Masterbih Amino Liquid DiP pa zabaciti.
Taktika dosta ovisi i o godisnjem dobu..
Moras sam na odredjenoj vodi pronaci dobitnu kombinaciju, a ja sam ti samo dao smjernice u izboru mamaca..
Jebiga druze ti nabroja deset vrsta boila,od toga nesto ce sigurno upecati.
Pazi sad:
Voda je povrsine cetrdesetak hektara dubina je oko sest metara na pola jezera a druga polovina je oko cetiri metra sem u samim plicacima gde je oko dva metra,taj plici deo je sav u granju a u ovom delu oko cetiri metra ima suma pod vodm,panjeva a skoljki strasno,ako si pogledao slike na jednoj ima sa skoljkama.
To su one sitne skoljke,i sve su u dzombama,ili kolonijama neznam kako bih to nazvao ima ih strasno mnogo,a o cverglanima i da nepricam neznam da li postoji voda tako bogata sa njima kao sto je dobrodol,mozda samo Borkovac.
Inace saran posle dva tri sata u saku izbaci uglavnom skojke i neku travu,jako malo jede spod,pravio sam boile sa celerom da bih privlacio amura posto ga tamo ima i to lepih komada i na njih sam imao par sarana.
Mnogo zajebana voda za pecanje,potez gde pecam je na nekih sedamdeset metara od obale
Pazi sad:
Voda je povrsine cetrdesetak hektara dubina je oko sest metara na pola jezera a druga polovina je oko cetiri metra sem u samim plicacima gde je oko dva metra,taj plici deo je sav u granju a u ovom delu oko cetiri metra ima suma pod vodm,panjeva a skoljki strasno,ako si pogledao slike na jednoj ima sa skoljkama.
To su one sitne skoljke,i sve su u dzombama,ili kolonijama neznam kako bih to nazvao ima ih strasno mnogo,a o cverglanima i da nepricam neznam da li postoji voda tako bogata sa njima kao sto je dobrodol,mozda samo Borkovac.
Inace saran posle dva tri sata u saku izbaci uglavnom skojke i neku travu,jako malo jede spod,pravio sam boile sa celerom da bih privlacio amura posto ga tamo ima i to lepih komada i na njih sam imao par sarana.
Mnogo zajebana voda za pecanje,potez gde pecam je na nekih sedamdeset metara od obale
Kao sto sam i napisao gore: Moras sam na odredjenoj vodi i u odredjenom vremenskom periodu pronaci dobitnu kombinaciju, a ja sam ti samo dao smjernice u izboru mamaca..
- debeli sremac
- Ribolovac

eee da je tako tito davo savete za ratovanje po Jugi jos bi nama Svabe bile u Malom Ritu

Ocigledno ne poznajes istoriju, ali to je van teme
Upravo je tu i greska + vas neuspjeh na toj vodi sto vam neko dadne konkretan savjet "idi pecaj sa ovim mamcem", a onda nakon pusenja u ribolovu neki ribolovci ospu paljbu po samom mamcu koji je izuzetan, ali nije pogodio u srz.
Da postoji univerzalan mamac za sve, ovaj ribolov nebi bio zanimljiv..
Premium River ti je striktno namijenjem za lov na divljim vodama, ali i on ima svoje mane kao sto su npr.:
Obozava ga i bijela riba, Cverglan je lud za njim itd..
Ako mislis da si odabirom mamca rijesio uspjesan ribolov, u velikoj si zabludi
Upravo je tu i greska + vas neuspjeh na toj vodi sto vam neko dadne konkretan savjet "idi pecaj sa ovim mamcem", a onda nakon pusenja u ribolovu neki ribolovci ospu paljbu po samom mamcu koji je izuzetan, ali nije pogodio u srz.
Da postoji univerzalan mamac za sve, ovaj ribolov nebi bio zanimljiv..
Premium River ti je striktno namijenjem za lov na divljim vodama, ali i on ima svoje mane kao sto su npr.:
Obozava ga i bijela riba, Cverglan je lud za njim itd..
Ako mislis da si odabirom mamca rijesio uspjesan ribolov, u velikoj si zabludi
Odabir mamaca je otprilike na zadnjem mestu sve ostalo je prece na ovakvim vodama,a kvalitetan mamc ce uzeti ako je u blizini
Upravo tako, kao sto sam i naveo u prijasnjim postovima.
Dobar mamac na pravom mjestu = riba.
Dobar mamac na pravom mjestu = riba.
Da to je taktika koliko sam shvatio, ali ima i osim taktike i kvalitetnog mamaca jos stvari koje treba rijesiti!
Ribolov sa rostiljanjem po noci, pricanje, slusanje muzike, osvjetljavanje pozicije,....itd vam gubi ribu!
Ribolov sa rostiljanjem po noci, pricanje, slusanje muzike, osvjetljavanje pozicije,....itd vam gubi ribu!
Bboy OR DIE !!!