Mrežnica 12.-13.6.17.

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator: Masterbih

Post Reply
User avatar
čipo
Genije
Genije
Posts: 1487
Joined: 13 Jan 2012, 17:38
Location: Sisak

Mrežnica 12.-13.6.17.

Post by čipo » 04 Jul 2017, 22:58

Poslije Hesove odlazim na jednu noć na Mrežnicu,htio sam odloviti iznad Tušmera,ali kada sam se našao sa Zlajom da mi pokaže teren nekakav veliki pas preskaće ogradu i mota se oko nas...ništa od ove pozicije...Laki je naravno samnom i ne želim da ozlijedi nekog psa...
Ne znam šta ću,čujem se s Antom i razmišljam da odem čak do njega u Zvečaj isto na Mrežnicu,aliiii kako imam podosta boila ipak ću ostati u Tušmeru.

I onda opet ono pitanje u glavi...gdje...oooooooo..tamo nikada ne znam gdje bih...odlazim do vrbe i počnem vaditi stvari kad nailazi Dario i govori mi da odem pogledati jedinicu,poziciju do same brane,nije me uopće trebao nagovarati jer je vani pakleno,a tamo znam da ima cijeli dan hlada...,a i ta pozicija mi se sviđa i inače,a nisam je nikada lovio pa treba jednom i to hihi::
Iiiiiii tamo se lovim štapa i malo izmarkiram poziciju jer ima jaaakoo puno travurine...nadjem sve tri pozicije na nekakvih 20-22 metra daljine uza rubove trave na dubinama nekakvih 4-5 metara,odlično...ne mislim se sigurno nabacivati preko u kanal na 100 metara jer je sve puno trave i izvući ribu nije baš prelako,kao i samo hranjenje,a i sve ostalo.
Slažem prihranu od boili nešto partikla,peleta,i rastresite hrane,a sve preljevam sa...

Image

Image

Dobro miješam i u to vrijeme dolazi Zlajo do mene pričamo,a ja se lovim kugli i prihranjujem...to je to,bacam kugle rukom i ne treba mi nikakvo drugo pomagalo ::] Još posipam sve boilama iiiii...laganini...

Laki bi najrađe sjeo u vodu,ali si uspije naći mjesto i uz vodu... :)

Image

Zlajo mi pokazuje štuku...predivno izgleda u ovoj bistroj vodi,a kederi oko nje...

Image

Zabacujem i ništa se ne događa...skroz do pred većer...opet ponavljam radnju...par kila prihrane trpam po hranilištima,znam da bi me mogli napasti sitniji šarani,aliiii među njima se uvijek javi i poneki bolji...
Nooooo,nije kako mi uvijek želimo...dolazi i jutro,a nisam imao niti bipa... ohh:
Jednostavno za nevjerovati!!
Bezvoljan samo se okrenem na drugu stranu i odspavam do nekakvih 7 h...
Dizanje i prebacivanje...nevjerojatno da su boile ostale netaknute,nisu bile u travi,nepopetljani predvezi,bolie mekane i nabubrene...jednostavno nevjerojatno,a u toku noći je bilo okretanja ribe i izbacivanja i to na hranilištima,nije mi jasno kako nisu primili boilu,pa niti ni jedan...jednostavno....nevjerojatno,a inaće ti manji lakomci napadaju kao ludi...ma nisu čak ni za strunu zapeli... hm::
No dobro...šta sada...
Sjetim se šta mi je Roman rekao..lovio je samo na kukuruzu i grizli su ti manji šarani i to nema dugo...nalazim kukuruz i zabacujem na kukuruz...ma nisam čekao niti 30 ak minuta i imam griz,riba mi se otkvaći u travi...opet prebacivanje i opet nije dugo prošlo i imam griz...i uspijem usaćiti mališana...
Mislimmmm...konačno riba...prestrašno...

Image

Više se niti ne sjećam kako i koliko grizeva sam imao,ali znam da je Zlajo opet došao do mene i da imam griz drilam ribu,a Zlajo me cimne sa drugim signalizatorom,povuće najlon i on zasvira,pogledam ga,a on se nasmije...svratim pogled prema ribi kad odjednom signalizator vrišti...šta je sada...već sam mislio vikati nam Prijatelja kada on zbunjeno stoji i ne zna šta bi,a rola se odmata... buh::
Vićem da digne šta šta on i radi i obojica uspijemo usaćiti po ribu muahaha: .
i sada mi je pred očima njegova zbunjena faca... buh::

Image

Image

Image

Kasnije Zlatko odlazi,a ja uspijem dobiti još jednoga šarančića na suho...

Image

Image

Spremanje i doma...
Dakle...
i dalje mi niti sada nije jasno da su sistemi bili urebno složeni i boile na njima i da nisam imao bipa,a evidentno je da je prihrana odradila svoje i da je riba očito uživala u finioj papici,aliii jednostavno nije htjela primiti boilu...iz kog razloga jednostavno ne znam,aliiii znam da su,ponavljam... rasturali prihranu i skupilo ih se hrpa jer sam ulovio četiri ribe imao mislim dva otkvačivanja i još podosta grizeva koji nisu bili realizirani.
Čudan ribolov,ali eto i to se dešava...
Eto možda konačno i dušebrižnici mogu likovati!
Svima ostalima bistro i lijep pozdrav! piv:: piv::

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”