Page 1 of 1

Hesova 12.13.12.17.

Posted: 20 Dec 2017, 01:45
by čipo
Hesova je relativno plitka graba i riba jako brzo reagira na zahlađenje i prestaje primati,a sada je još dodatno voda bila par dana prije kompletno zaleđena.
Iiiii kako je zajužilo ne da mi vrag mira,par toplijih dana,led se otopio,južni vjetar malo okrenuo vodu i nadam se zagrijao je...prognoza , "divna".


Image


Alii dva dana,utorak i srijedu sam slobodan i napadam...vjetar je takav bio da ni na poslu nije bilo mira,a niti na grabi...još u dolasku moram micati na više mjesta granje i jedno manje drvo šta je palo.


Image


Prijatelj Darko me fino upozorava da pazim kako i gdje postavljam šator,ali ipak imam i podosta iskustva pa je sve prošlo bezbolno...uz to mi još govori da ću imati ribu... hvala prijatelju piv:: .

Na poziciji nakobram samo par šaka mješanih Spicy tune,Pacific Salmona i CM 17 i poigram se sa boilama iz Ice serije podebljanih sa popapicama.


Image


Image


Aliii ništa se nije dešavalo do nekakvih mislim negdje prije 16 h,osim daaaa...stao je vjetar oko 14 h i lagano počela sipiti kišica.Prebacim štapove i na sisteme za noć stavim,naravno Squid & Mulberry sa popapicama i Bananom i Premium Riverom. Kiša u naletima pada jače i slabije...i dok je jedno vrijeme posustala na poziciji desno od mene na br.11 vidim okretanje ribe,ali ne stignem vidjeti šta je,vec je sve tamno,ali čini mi se da je bijela riba...ili nešto manje...uglavnom srce odmah jače kuca jer bilo kakva aktivnost znaci jaaakoo puno.
I ubrzo odjednom na štapu koji je bio zabačen preko bip,bip,..letim van...skoro doslovno jer je već pod nogama blato,ali je izgleda samo prolaz ribe...iliiii je pak sistem zapetljan pa se riba ne može dobro piknuti. Oooooo...lud sam!!


Image


Nije prošlo previše vremena i dolazi kum Tičo , Prićamo uza krušku i pivu o svemu i vrijeme leti,a on odlazi...Pri odlasku mu govorim kako ću oko 4 h ujutro imati griz na štap zabačen pod nogama.
I eto,nije bilo u 4 h već u 2,38 h imam poviše bipova,henger putuje gore dolje...grebem van,a sve staje...signalizator svijetli...sve miruje...naravno štap pod nogama...stojim i zbunjeno gledam...mislim si da je bila babuška...ili nešto..tješim se...lampica se gasi i već se hoću okrenuti kada...šusssss!! Biiipp.biiip...henger odjednom leti do štapa,pomalo splašen podižem štap i povlaćim ribu koja dva puta zapumpa i staje u grani...psmtr!! Po osjetu mi se odmah učinilo jer sam na blizu do mjesta da je riba otišla,a udica zapela za granu,bez obzira na mišljenje ostavljam štap u signalizatoru za svaki slučaj...naravno do jutra se nije ništa dešavalo osim šta sam ujutro izvadio granu id:: . Prije toga slikam porast vode...


Image


...i štapove,a onda odjednom dva,tri bipa i desni henger je do gore...podižem štap...riba zapumpa par puta i krene u lijeeevooo..ode skroz u lijevo,ali se na sreću ne bori već se lagano u starim lokvanjima podiže na površinu kao amur tako da sam je uspio prevući i preko grane gdje mi je noćas riba zapela i preko srednjeg štapa ravno u podmetač!!
To je too!!!!
Veselju nema kraja!!
U ovo doba po ovakvom vremenu...imati opet dvije ribe na Hesovoj...hahahahaah...glupo je prićati nekome tko nije bio i upoznao Hesovu.
Eto..oooopet imam malo sreće ihii:: jaoo: .


Image


Image


Laki je izdržao i ovaj ribolov,sav je bio mokar,a pred jutro je i jako zahladilo pa sam mu malo i pomagao... bdr:


Image

Potpuno svjesno sam išao i na tako hladnu vodu i na ovakvo ružno vrijeme...kiša me prala skooorooo cijeli ribolov,sve stvari su bile mokreeee,aliii meni se isplatilo!! ura::
Lijep pozdrav ljudima dobre volje i bistroo!! piv:: piv::
Aaaaaa oni drugi... Z.: buh::

Re: Hesova 12.13.12.17.

Posted: 25 Dec 2017, 14:14
by Beli 059
Bravooooooo!
I svaka cast !
Di::

Re: Hesova 12.13.12.17.

Posted: 25 Dec 2017, 23:03
by Fanatic
Neumorni Cipo kad maltene niko ne peca Cipo peca i upeca svaka cast :Dtt

Re: Hesova 12.13.12.17.

Posted: 30 Dec 2017, 16:55
by čipo
Hvala!
Nema predaha...sezona je 365/1 piv::