Page 1 of 1

Ribolov u proljeće po visokom vodostaju

Posted: 03 Mar 2014, 17:22
by čipo
Drugu godinu za redom od ranog proljeća visoki vodostaji i poplave na mom području ne daju mi mira niti na poslu,a niti u slobodno vrijeme.
Prošle godine je još bilo i dobro jer se sve odvijalao dosta kasnije, bilo je toplije i dalo se loviti kako ja to zovem...na livadicama,ali ove godine još nije bilo rezultata jer je voda još jako hladna,premda je samo pitanje vremena kada ću se veseliti prvim ulovima po ovakvom vodostaju.
Odabir lokacije...htio bih pomoći kolegama po štapu kod načina ribolova u ovakvim prilikama barem po mojim iskustvima...kada sam bio prošle godine zatečen ovakvim vodostajem na svojim vodama koje su mi blizu i na koje mogu uvijek otići na par sati odabrao sam lokaciju koja se nalazi na samoj poziciji odnosno mjesto gdje inače bude šator, a da mogu prići toj poziciji i loviti na njoj.
Ponekad je to jako teško i potrebno je podosta muke i truda,ali konačni rezultat uvijek razveseli i zaboravimo na sve probleme kroz koje smo prošli...
Ove godine sam prvi puta išao do pozicije bližim,ali ne lakšim putem ...Poslije toga sam odustao od ovog puta jer je voda još porasla i nema šanse da bih prošao ovuda,drugi puta sam išao po malo suhljem terenu,ali dosta dužim putem i zbog svega toga savjet je da se stvari svedu na najveći mogući minimum...premda je nama šaranašima to jako teško,uvijek nam sve treba i fali...
Ali biti će nam dovoljna samo nužna oprema sa malo prihrane i mamaca osobito ako smo koji dan prije malo prihranili spotove
Image
Prihrana mi se sastojala od malo brašnaste hrane,raznih peleta i drobljenih boila i to ne u velikim količinama...
Image
a mamci su mi se sastojali,a i sada se sastoje od jedne River Ice boile i jedne popapice Premium River
Image
Na udicu uvijek obavezno stavim PVA smoki, radi trave na dnu...sigurnije i laganije sjedne sve skupa na dno
Image
Zašto River Ice... već sam davno objašnjavao o njezinoj brzoj topivosti u vodi i o prezentaciji...
Snjegovića koristim upravo zato da imam u kraćem periodu više prezentacija...običnog snjegovića u početku koji se kroz kraći period pretvori u skroz balansiranog snjegovića,a potom i u pop ap sistem sa malom boilicom,dok se na kraju sve to pretvori u samu pop apicu ,a cijelo to vrijeme se River Ice topi i otpušta nevjerojatan oblačić atrakcije koji privlači šarane.

Koliko sam upoznat sa daljnjim tijekom zbivanja ova će se boila pretvoriti u nešto još bolje,još bombastičnije sa još boljim učinkom,a to će biti novi hookbaitsi ili lovne boile u manjim pakiranjima,a tako i jeftinijim kao i dostupnijim za sve ribolovce.
Image
Ovdje se vidi ta topivost...
Image
a ovdje ponašanje cijelog sistema...
Image
Još jedan savjet...kako lovim na jako blizu,a i vodom pluta sve i svašta vrhove štapova stavim skroz pod vodu nemalo na zemlju,malo je najlona u pola vode i ne smeta ribi,a i ne zapinje mi koješta po struni.
Image
Iako je rano proljeće uvijek se ulovi pokoij lijepi prizor...
Image
Image
Ove godine još nisam ulovio niti jednog šarana na ''livadici'' ,ali se nadam vrlo skorom ponovnom susretu sa nekima od ovih ribica koje su ulovljene ovakvim pristupom...
Image
Image
Image
ImageNadam se da sam barem nekoga potaknuo na razmišljanje o ribolovu i to po jako visokom vodostaju u rano proljeće...

Bistroo!!

Re: Ribolov u proljeće po visokom vodostaju

Posted: 03 Mar 2014, 17:49
by rio
To Čipo majstore, Grgi i meni kažu da smo ludi entuzijasti ali ja mislim da smo za tebe male bebe 2::u

Re: Ribolov u proljeće po visokom vodostaju

Posted: 03 Mar 2014, 19:35
by GogoRush
Bravo Čipo, dobar tekst i slike kao i dobro objašnjenje za mlađe šaranaše ili one koji ulaze u svijet šaranolova. :Dtt

Re: Ribolov u proljeće po visokom vodostaju

Posted: 03 Mar 2014, 21:51
by Masterbih
Bistro Cipo, jako lijepo pojasnjeno.
piv::

Re: Ribolov u proljeće po visokom vodostaju

Posted: 04 Mar 2014, 00:05
by Beli 059
Bravo kolega za reportazu ..izvanredno..ovi noviteti se moraju probati!!