Zovem kolegu i pitam ga da li želi ići samnom na šta on odmah pristaje.Zovem Čipu da pitam za uvijete i uz informacije dobivam broj od susretljivog ribočuvara.Poslije posla sjedam u auto koji je već poprilično pun bez obzira šta sam izbacio zadnja sijedala i preklopio naslone.Trpam od kolege stvari njega i gas pravac Bročice.Prije nego smo stigli javljmo se čuvaru da stižemo i nalazimo se s njime na vodi koja je na naše iznenađenje bez ijednog ribolovca.Znači biramo mijesto koje želimo.
Kad već biramo izabrali smo mijesto na kojem je hlad skoro cijeli dan,a sviđa mi se jer je preko puta otok obrasao granjem baš kako volim lovit.Čuvar nam na samom mijestu daje kratke upute uz najavu da se zadnje dane jako loše lovi.To nam nije ni malo poljuljalo nadu jer smo došli prvi put i s velikom voljom za što boljim uspijehom.Prvo smo nahranili odabrane pozicije,a moja je bila naravno uz sami lom,dok je kolega izabrao čišće i za lakše manevre.Nakon hranjenja i zabacivanja smo složili svoj
trenutno skromni dom
od 14 mm i treči uz sam rub izbočene trske na zrno kukuruza odignuto sa spužvicom.Nakon ne punih sat vremena imam siloviti griz na kukuruz i uz žestoku borbu da ga izvučem tih par metara od trske i granja imam otkvačivanje.Dobro razmišljm šta je tu je,ali mi se vrti po glavi kako riba loše prima,a već u prvim trenutcima našeg ribolova gubim prvu ribu.Ponovo zabacujem ovaj put oko metar u lijevo bez obzira što sam uz štapove i lovim na tvrdo da ipak imam malo više šanse.Ne dugo nakon zabačaja repriza
slijedi bippp kontra riba je s druge strane i zabija glavu u granje silovito dok ja idem u nazad i ne puštam joj ni malo.Vidi joj se rep iz vode kako šamara po zraku da bi ušla dublje u lom i u jednom trenutku je uspijevam okrenut i odvuć jedno sedam metara od loma i kad sam pomislio evo ga sad će biti to to opet ulazi u nešto i pumpa kroz to.Gubim ribu sistem pa idemo ispočetka,uporan kako konj.Nakon te dvije ribe ne događa se više ništa ni na kukuruz,ali ni na boilu.
Pošto je nastao totalni muk među signalizatorima, gledamo kako se ribe oko hranilišta kupaju i Bolana kako svakih malo rastura kedere po površini u iščekivanju nekakvog zbivanja, ali i dalje ništa.Već je oko pola noći pa prezabacujemo ponovo i ja odlučujem kad je već takav muk da idem malo ubit oko.Jesam legao kolega ima griz i borbu u kojoj mu pripomažem jer je prilaz vodi strašno strm i visok.Izvlačimo krasnog ljuskaša mislim oko 7 kg,na Masterbihovu boilu 18 mm.Do jutra njega muče deverike i tu i tamo
koja babuška.Budim se u 4 h,a kolega budan sijedi vani i dalje čeka griz.Hranimo i prezabacujemo i oko 6h dobivam i ja ljuskavog šarana ali ovaj put na plivajuću 14 mm i 18mm Fish mix boilu. Opet izvlači kolega ljuskaša i tako je krenulo svakih malo imamo ribu na štapu ,a na kukurz se ne događa više ništa.Znači drugo jutro je krenula igranka jer sam popušio jedno osam riba koje nisam uspio zadržat da ne uđu u nekakav lom, a nisam odustajao zato jer ako sam bacio metar do metar i pola od granja imao sam ribu,
ali jednostavno je bilo nemoguće ju okrenut.U međuvremenu je došao domaći ribolovac koji je nakon nekoliko naših ulova i bijegova došao do nas i uz pozdrav rekao daj nemoj više brate bacat to u vodu,jer meni neće ni jedna riba da pređe na moju stranu,ali onako kroz šalu.Dali smo mu da si uzme par Masterbih boili ako želi,ali nije jer kaže da i on lovi na smrad.Bio je do mraka druge naše većeri bez i jednog griza,a isto tako jedan mladić,koji je kako kaže hranio na toj poziciji desno od nas dva dana prije.Niti on do jedanaest
navečer nije ulovio ništa,spakirao se i otišao. Kako je vrijeme prolazilo trebalo je razmišljat da još malo pa moramo se lagano pripremat za doma,a i boila je ostalo još vrlo malo.Kolegi se ribolov jako svidio i daje ideju da ostanemo još jedan dan pošto sam ja slobodan.Nije me trebao dva puta pitat,ali me brinulo jer nećemo imat dovoljno mamaca za hranit.Sjetio se nakon mog komentara da ima kantu kupovne nekakve hrane i odmah mi dolazi ideja da ostatak sjemenki i komadića,polovica boili ubacimo u jednu posudu,napravimo hrpu kugli i pračkamo ih na hranilište.To će nam produžit ribolov i tako je i bilo.Pošto nemamo pravog štapa za raketu i napatili smo se s ovim kakav smo imali ovo mi se svidijelo jer sam mogao s pračkom dobro bacit kugle.Do pred noć smo imali još par riba jedan i drugi ali sve na boile.Sve se po noći umirilo nema više grizeva ni Bolan nije raubao,druga voda.Oko 23 h idemo već umorni odspavat malo jer kolega noć prije nije spavao pa ga sad slomilo.Pokušavam zaspat, ali ne mogu i samo se vrtim.Kad čujem nekakve glasove s naše lijeve strane,lagano izlazim van da vidim šta se događa.U daljini vidim siluete mladih kraj ribičke kuće koliko čujem jedna je ženska i tri muška oblijeću ko kobci oko nje i palim cigaretu kad sam se već ustao.Gledam na sat 23,45h i mislim kad popušim nazad leći.Stojim kraj štapa koji je bio na kukuruz ispočetka zabačen preko uz sam lom,ali sam na kraju odustao od kukuruza jer je riba primala boilu pa sam na taj štap stavio 18mm boilu i na pva nit dvije polovice i dvije cijele od 14mm i zabacio na 15-tak metara od obale.Bacio sam u tom krugu još desetak boili prije same noći,jer mi se nije više dalo gubit ribe i sisteme kojih sam taj dan zavezao koliko nisam niti u jednom ribolovu do sada.Tren kad sam bacio cigaretu zavrištao je signalizator zajedno s rolom baš na tom štapu i uz kontru osiječam žestok otpor,ali nakon samo par trenutaka staje i kažem sam
sebi pa ne opet.Opet je u nekom lomu,ali uz titraje štapa izlazi van i opet borba.Ne želim ne ispavanog kolegu budit nego se sam spuštam lagano na stepenicu niže uz oprez da ne bi bilo neželjenog kupanja i privlačim ribu koja je neumorna.Pod svijetlom naglavne lampe vidim prekrasnog vretenca kako bi domačini rekli dunavca koji se ipak po malo predaje.Spremam ga u podmetač uspiješno se penjem gore spuštam ga na prostirku i uz divljenje toj prekrasnoj ribi ipak budim kolegu.Slikanje puštanje,zabacivanje i sad
lagano leć.U 4 h ujutro dizanje pucanje kugli i nešto malo boili što je ostalo pa prezabacivanje.Pije se kava lagani griz preko uz sam lom i uspijevam ga držat da pliva po rubu i odvajam ga od loma.Nakon borbe pitomi šaran u podmetaču miruje,stavljam ga na prostirku i da ću ga podič za slikanje on se okrene kad uočim nešto čudno da viri iz njegovog gornjeg dijela tijela
ga precizno radi podataka.Nakon toga lovimo još nekoliko riba,ostajemo skroz bez hrane jer nije bio plan toliko ostat i pakiramo se lagano doma.Javljamo se čuvaru da smo gotovi i prije polaska kući još malo pričamo sa ugodnim domačinima koji kažu da smo odlično lovili s obzirom kako se lovi zadnjih dana.Čudno im je na kraju bilo i da nismo ulovili niti jednog amura za koje kažu da ih jako puno.Masterbih premium Fish mix mi se odlično pokazao na ovoj vodi.Sigurno ću posijetiti ponovo ovu vodu.