Sinoć s dvojicom kolega spuštamo se do Save koja je strašno niskog vodostaja.Odučujemo se
za lov na kamenu i prije mraka svako si odabire poziciju gdje će loviti.Kolege su izabrali brži
protok dok sam ja otišao uzvodno od njih i našao prelaz iz srednje tekuće vode do metar od
obale,a pod samom obalom s laganim povratom struje prema sebi.Vadim nekoliko voblera koje
planiram bacat da ne rondam po kutijama kasnije i da se ne krećem previše poslije kad se sve
smiri jer je voda bistra ko rakija.Ne pamtim ovako bistru vodu u ovo doba godine.Kao da je
jedanaesti mijesec i zimska voda.Kvačim Masterbihov vobler(žuću

) i probam ga voditi na
otprilike metar od obale i sve super,ali pošto ide malo dublje kad dođe pod obalu zabija se u
kamen.Riba radi super pred sami mrak i onda postaje mir i tišina.Nema klasičnih rauba niti
cmoktaja.Stavljam Rapalu orginala 9 cm i dobivam Jeza preko kile koji je jako bučan.Jedan
od kolega javlja kako je mrtva voda,ali se još ne odustaje.Skidam Stormov vobler s kojim
sam isto probavao,ali bez uspijeha i kvačim Žuću.Odlućujem ga bacat na spoj struje i povrata
struje koja ide prema meni,jer ove druge voblere povrat izbaci na površinu i ne rade dok Žućo
uz lagano cimanje pa kratko brže povlačenje i sa stankama to odradi.Mirujem sa štapom i
Žućom u ruci gledajući da li će se kakva aktivnost otkrit pod obalom u tom povratu i ubijam
pokojeg dosadnog komarca.U jednom trnutku sitne ribice se vrte u laganoj panici.Mislim da
je Jez došao blizu ,ai na osnovu tog njihovog ponašanja sa sigurnošću ne mogu znati o čemu
se radi.Bacam Žuću štopam u zraku da što tiše padne u vodu i u tom povratu imam trkac,slijedi
kontra,kratka borba i ova lijepa riba je prevarena.