Riblja brašna

Miksevi, komponente, arome, aditivi i ostala hemija..

Moderator:Masterbih

Linear
Genije
Genije
Re: Riblja brašna

Post by Linear » 15 Jan 2013, 21:26

bata wrote:
bdelitee wrote:
Limar wrote:Pokusavao sam napraviti home made miks ali bezuspesno,nikad nista nisam upecao na te boile...koristi sam brasna od Nutrabaitsa i skoro sam video Moore brasno,izveo sam zakljucak da je Nutra skroz drugacija,jaca po mirisu i inace drukcija,da li je moguce da sam onda preterivao s udelom ribljih brasana?
nesto dugo nije u redu sa mix-om ako nisi bas nikad nista upecao, neverujem da si preterao sa ribljim brasnima jer Nutra`brasna nisu cista vec su to gotovi miksevi u kojima vec imas sve komponente kao sto su pticija hrana,caseinat,whei protein, soja,griz, kelp,robin red.....(kako u kojem) najbolje bi bilo da postavis jedan tvoj recept za koji kazes da je neuspesan pa da vidimo sta to fali ili ima viska.
Kako Nutra riblja brasna nisu cista??
Jedno je riblje brasno a drugo su gotovi mixevi.
Ili Limar toliko nije znao,pa je umesto ribljeg brasna,kupovao gotove mikseve.??
Bio bih zahvalan,da mi neko ovo objasni !

Pa sa obzirom da je samo LIMAR govorio o Nutrinim "ribljim brasnima" i komparirao ih sa cistim ribljim brasnima od CC Moore-a a da pri tome ni sam Bill Cotham ne zna odakle mu solo riblja brasna u paleti proizvoda, onda ti to sve govori o Limarevom poznavanju svega vezanog za razlikovanje komponenti jednih od drugih.

Plus, ima tamo negdje je izvalio da prati sta pisu poznatiji saranolovci u Engleskoj pa sad kad malo bolje razmislim zapitam se koliko je on uopste znao engleski jezik, jer da jest, procitao bi makar sastav tog "ribljeg brasna" Nutrinog. Jao smetenjaka buh::

Z.:
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

bata
Keder
Keder

Post by bata » 15 Jan 2013, 23:09

Ja sam ovo pitao kolegu bdelitee,tj.citirao njegov odgovor limaru, jer je bdelitee dao objasnjenje kako Nutra brasna nisu cista vec imaju nekih dodataka,koje je, u daljem tekstu, pomenuo,sto je meni bilo cudno i to je razlog zbog koga sam pitao.

Sonic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Sonic » 16 Jan 2013, 16:43

Sad ni ja niš ne razmem...ispada da Nutrabaits nema čista riblja brašna ili kaj?

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina

Post by bdelitee » 16 Jan 2013, 21:05

Pa i ja sam odgovorio Limaru onako kako je on napisao.Kod nas na trzistu nema proizvod (komponenta)riblje brasno iz firme nutrabaits ili ja mozda gresim.Vodjen time skontao sam da koristi naprimer ,,WHITE FISH MEAL" a to nije cisto belo riblje brasno.Kolege ako sam negde omanuo ISPRAVITE ME :HH
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes

bata
Keder
Keder

Post by bata » 16 Jan 2013, 21:52

Kolega, Nutra je, do ove godine, imala u ponudi riblje brasno, pod nazivom White fish meal i radi se o ribljem brasnu,bez drugih dodataka.
U Srbiji ima, ili je imalo, da se kupi u jednoj prodavnici u Novom Sadu a takodje je bilo u prodaji i Nutrino sardina-anchovy riblje brasno.
WHITE FISHMEAL - Riblje brasno koje se proizvodi od kostiju i ostalih ostataka od obrade ribe, najcesce bakalara.Sadrzi oko 65% proteina, jakog je mirisa i tesko je.
:Dtt

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina

Post by bdelitee » 16 Jan 2013, 22:06

kolega posto vidim da si dobro upucen, uzmi pakovanje WHITE FISH MEAL i procitaj sastav gde pise ovako

caseins
whei protein
birdfoods
semolina
caseinates
fishmeal
soja flaur

bata
Keder
Keder

Post by bata » 16 Jan 2013, 22:10

Kolega da li ima potrebe da dalje pricamo o ovome posle ovog Vaseg posta ?
To sto ste procitali,na prednjoj strani kese,u gornjem desnom uglu,nije sastav toga sto je u kesi,vec vam Billy kaze,da i to imaju u ponudi,da mozete i to da kupite i da je to najboljeg kvaliteta,za novac koji dajete.(slobodan prevod)
Last edited by bata on 16 Jan 2013, 22:32, edited 1 time in total.

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 16 Jan 2013, 22:31

bata wrote: WHITE FISHMEAL - Riblje brasno koje se proizvodi od kostiju i ostalih ostataka od obrade ribe, najcesce bakalara.Sadrzi oko 65% proteina, jakog je mirisa i tesko je.
:Dtt
Google je tvoj najbolji prijatelj, jel tako? c:c
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina

Post by bdelitee » 16 Jan 2013, 22:32

Image

da li pricamo o ovom proizvodu???

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 16 Jan 2013, 22:32

bdelitee se sigurno zabunio jer ovo nije sastav proizvoda vec tu firma nabraja sta se sve moze kupiti od njihovih komponenti, tj. sta se moglo kupiti jer ih vise nema u proizvodnji..
Sve sto nadjete od njih, znajte da je izuzetno staro, tj. dugo stoji u trgovinama..

Post Reply

Return to “Komponente i ostala hemija”