Riblja brašna

Miksevi, komponente, arome, aditivi i ostala hemija..

Moderator:Masterbih

bata
Keder
Keder
Re: Riblja brašna

Post by bata » 16 Jan 2013, 22:35

bdelitee wrote:Image

da li pricamo o ovom proizvodu???
Da,o tom proizvodu.

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina

Post by bdelitee » 16 Jan 2013, 22:36

u desnom uglu pakovanja pise
,,ingredients" pa ispod sve sto sam naveo da li gresim ili to znaci sastav ili sastojci
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes

bata
Keder
Keder

Post by bata » 16 Jan 2013, 22:39

Linear wrote:
bata wrote: WHITE FISHMEAL - Riblje brasno koje se proizvodi od kostiju i ostalih ostataka od obrade ribe, najcesce bakalara.Sadrzi oko 65% proteina, jakog je mirisa i tesko je.
:Dtt
Google je tvoj najbolji prijatelj, jel tako? c:c
Nema razloga,izvlaciti recenice iz teksta.
Ovo je stavljeno,cisto da bi znali o cemu se radi.Ako zelis konstruktivnu diskusiju,onda je bilo bolje da si rekao o ovome, ono sto jedino i moze da se kaze,a to je ovo sto sam ja izneo.

bata
Keder
Keder

Post by bata » 16 Jan 2013, 22:42

Napokon,hvala Masterbih !

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 16 Jan 2013, 22:47

bata wrote:
Linear wrote:
bata wrote: WHITE FISHMEAL - Riblje brasno koje se proizvodi od kostiju i ostalih ostataka od obrade ribe, najcesce bakalara.Sadrzi oko 65% proteina, jakog je mirisa i tesko je.
:Dtt
Google je tvoj najbolji prijatelj, jel tako? c:c
Nema razloga,izvlaciti recenice iz teksta.
Ovo je stavljeno,cisto da bi znali o cemu se radi.Ako zelis konstruktivnu diskusiju,onda je bilo bolje da si rekao o ovome, ono sto jedino i moze da se kaze,a to je ovo sto sam ja izneo.

Jesi siguran da je samo to sto ti kopirao pa pastirao , sto moze da se napise za White Fish Meal?
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina

Post by bdelitee » 16 Jan 2013, 22:51

bata wrote:Napokon,hvala Masterbih !
i dobro sad mi kazite na sta se odnosi ovaj spisak sto sam ispisao sa naslovom ,,INGREDIENTS"

bata
Keder
Keder

Post by bata » 16 Jan 2013, 23:07

Linear,
Ja mislim da si ti u off-u,jer tema nije bila elaborat o belom ribljem brasnu,nego razgovor o konkretnom slucaju,koji je bdelitee inicirao,pogresnim pisanjem o tom sastojku.
Sve ovo sam napisao,ne zbog sebe, vec zbog mladjih ljudi koji ovo citaju,da ne bi ucili pogresno a i mislim da, zbog ugleda foruma, nije dobro iznositi ne tacne cinjenice.

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina

Post by bdelitee » 16 Jan 2013, 23:14

samo ti kolega odgovori na postavljeno pitanje i pomocices i meni a i drugima koji neznaju da tumace ispisane tekstove na pakovanju

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 16 Jan 2013, 23:32

Nisam u off-u sve dok pricamo o ribljim brasnima.

White Fish Meal (Bijelo riblje brasno) imamo u vise sorti kao i svaki proizvod, a onaj kvalitetniji je suprotno onome sto si ti napisao ovdje, tj. kopirao sa interneta, a i taj tamo sto je kopirao to nije tacno.
Velika je razlika izmedju tog brasna za stoku, npr. svinje i kvalitetnog brasna koje se koristi u ribolovackoj industriji.
Osnovna razlika je u sastavu i omjeru masnoca, otpada, probavljivosti, topivosti itd...
Takodje ovisi i o proteinskom udjelu i amino profilu.
Nas prvenstveno zanima riblje brasno za pravljenje mamaca, a ono kvalitetno White Fish Meal je izradjeno od ribe incun (anchovy) i jednog udjela salmonidnih riba.
Naravno to se pravi bez ikakvih kostiju i glava sto za razliku ima Mineral brasno za svinje u koje se melju kosti i glave vise vrsta riba.

Bdelitee Ti jesi pogrijesio kod ovog sa sastavom.

Ono sto ti navodis jest paleta proizvoda koji Nutra je imala u svojoj ponudi nije sastav te kese niti onoga unutar nje.

Ako uzmes kesu o recimo egg albumina isto ti to pise i na njoj: Nutrabaits ingredients are quite sipmly the best quality money can buy. Choose from :
Caseins, Whey Proteins, Birdfoods, Semolina, Caseinates, Fishmeals, Soya Flavour

U prevodu to bi znacilo da Nutrabaitsovi proizvodi su jednostavno nesto najbolje sto mozete da kupite. I u nastavku nudi se nesto iz palete proizvoda kao sto su pa nabraja ove nabrojane vec.

Eto da malo rijesimo i ove dileme. c:c
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Sonic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Sonic » 17 Jan 2013, 12:08

Masterbih wrote:bdelitee se sigurno zabunio jer ovo nije sastav proizvoda vec tu firma nabraja sta se sve moze kupiti od njihovih komponenti, tj. sta se moglo kupiti jer ih vise nema u proizvodnji..
Sve sto nadjete od njih, znajte da je izuzetno staro, tj. dugo stoji u trgovinama..
Riblja brašna su i dalje dostupna na tržištu. Ono što nije više dostupno su proizvodi mlječnih proteina

Post Reply

Return to “Komponente i ostala hemija”