Rijeka Mrežnica

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

Linear
Genije
Genije
Re: rijeka Mrežnica

Post by Linear » 09 Mar 2013, 17:07

Da se primjetiti da riba ide uz obalu tokom rasta vode i sklanja se iz matice. To je moje neko misljenje po onome procitanom ovdje iz Tvog rezimea ribolova Cipo? Mozda se i varam.

Svaka cast Chipo :Dtt

Bistro neka je uvijek 2::u
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 09 Mar 2013, 17:54

Svaka cast Cipo, odlicna reportaza i krasne slike :Dtt
Bistrooo..

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 09 Mar 2013, 18:36

Sve čestitke!
A, da ih znaš napipat, znaš!
To je pravo iskustvo ribiča na divljim vodama! 1::

CarpeR
Ribolovac
Ribolovac

Post by CarpeR » 10 Mar 2013, 09:39

Čestitke Čipo na ulovima, lijepi ljuskaši !!
Ja sam jučer izašao na par sati u ribolov uspio ulovit malog ljuskaša u sumrak na premium river ice uz vrečicu peleta u pva

rio
Ribarcina
Ribarcina

Post by rio » 10 Mar 2013, 19:29

Bravo majstore Čipo što si dobio bitku sa rijekom i uspio uloviti par prekrasnih šarana 2::u

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 21 Mar 2013, 14:56

Vrijeme se kao malo popravilo,a prijatelj Suky je na godišnjem,treba to iskoristiti jer sam mu obečao da ću ga voditi na Mrežnicu u Tušmer.
Dan prije kiša je lijevala,a i snijeg se topio...hmmm,oooopet će biti problema sa vodostajem,ali sada je prilika i treba je iskoristiti...
Sve dogovaramo i ujutro iz noćne odlazim po njega,trpamo stvari u ,,Daktari,, kako jedan moj prijatelj zove Daciu i put pod kotače,pravac Duga Resa.
Več putem vidimo da su svi potoci nabujali i da će biti velikih problema na Mrežnici :( .
U priči o ribama i ribolovu vrijeme najbrže prođe,a tako je bilo i nama i za tili čas evo nas na Mrežnici, bistroj ljepotici.
Naravno,vodostaj je jako velik i pitam Želju da li da uopće lovimo ili da idemo na neku drugu vodu no on se neda i govori mi da ostajemo.
Oko biranja pozicije nije bilo previše razmišljanja i mudrovanja jer se na nekima ne da uopće loviti zbog visokog vodostaja,a na ostalima je nemoguće zadržati sisteme na mjestu od siline vode,smeća i trave.

Osobno mi je žao šta je pozicija u zaljevu na žalost potopljena,nema pomoći...morati ćemo loviti na petici,a Ante ce biti presretan :) samo se opet desilo to da nismo niti pokušavali loviti na dalje već uza samu obalu obzirom na okolnosti.
Tko je lovio u Tušmeru zna o čemu pričam,a to pokazuje i pozicija rod poda.
Želja lovi lijevo,a ja desno uza kraj,kao da smo se posvađali :)) .

Image

Kako i šta...pošto je voda jako brza i jako nosi nema svrhe stavljati pva i odlučujem se za hranilice,da smiješno jer ,,pravi šaranolovci,, ne love sa hranilicama :))))
na dva štapa motiram hranilice,a na onom najbližem uz obalu ostavljam obično olovo i tu prihranjujem iz ruke...
Mamci su Materbihovi Premium River Ice jer sam već uredovno lovio na njih,a i voda se nije baš nešto zagrijala.
Boile su na dlakama i...htio sam reći fiiijuuuuuu...,ali ništa od toga već samo buć pod noge na par metara...
Ne znam da li je prošlo i pola sata od zabacivanja kad imam griz,sjužim se do štapova i imam šarana na štapu...,ali cijelih 4-5 sekundi...otkvačio se...lud sam,prva riba i otkvači mi se,ne sluti na dobro... ništa punim hranilicu,mijenjam boilu i idemo ispočetka...
Vjetar puše kao lud,a kako sam iz noćne malo sam pospan pa bježim u toplinu šatora...
Ne znam da li je kriv prvi san ili jak vjetar,ali nisam odmah čuo Sukya da viče,odjednom shvatim da me zove i pitam šta je bilo,a on mi odgovara ma ništa sada više,gotovo je,otkvačio se...Mooolimmm!!!!
Opet griz na moje stapove sa hranilicama i opet se riba otkvačuje nakon par sekundi :(((( .
Grozničavo razmišljam šta i kako,da li je predvez sada prekratak zbog jakog toka vode,da li je dlaka preduga,da li je...sto misli,ali ostajem na svemu i opet prebacujem sve štapove jer se boila strašno brzo topi.
odlazim u Šator,a Želja opet ostaje vani na vjetru,zapalio se totalno :)) .
Ne znam da li je poslije tog griza ili kasnije,ali znam da je kod Želje krenulo zamjenjivanje običnih olova sa potkovama i trpanje hrane u iste.
Nakon kratkog vremena opet signalizator pišti uzimam štap i kreće dril i to malo drugačiji jer je sada mrežnica još više porasla i ubrzala pa je to pravi riječni dril.
Sačim ne preveliku ribu,ali zato ništa manje lijepu i Ante kako je bio u gostima preuzima funkciju fotografa...hvala Ante...

Image

Naravno,pozdrav i puštanje...

Image

To je bilo u 16,45 h prebacujem sve,ali onda voda kreće još žešće,još se više muti i nosi travu,granje,smeće,...
Ovako sistem izgleda za manje od pola sata...

Image

Image

Trava i smeće se nakuplja na strunu i svaki čas se signalizatori javljaju, pišti svaki čas,sisteme prebacujemo uza sami kraj i odlazimo spavati.
Do jutra se naravno ništa ne događa,jer su boile nestale sa dlaka,otopile se,a nismo se uopče dizali prefilavati jer je stanje bilo takvo kakvo je bilo.
Evo ovdje se vidi slijed događanja.

Image

Dižem se oko 6 h i vidim da je voda kao malo posustala,spuštam se do štapova,a na podlošci mraz kao da je sredina zime...

Image

Filam hranilice i stavljam boile na prazne dlake,zabacujem i bježim u toplu vreću,hvala Tičo,hvala Nina za vreču.
Želja se budi i on ide prefilati i prebaciti štapove,a i ostaje vani...kava i cigareta :))
Voda još uvijek nosi travu i zna zapištati,ali nije kao sinoć.
U jednom tom lažnom grizu dižem se i opet sve prebacujem,čistim strune od smeća i naravno opet bijeg u vreću.
Nije prošlo ni desetak minuta poslije prebacivanja kada signalizator zapjeva,ali ne lažno,naravno Želja je brži jer je bio vani i zateže ribu,a ja uskačem u čizme zbog lakšeg drila i preuzimam štap,on vadi jedan stap jer je riba prošla ispod,a ja guštam u drilu.

Image

Uspijemo usačiti ribu i dok smo bili zauzeti sa ribom kod Želje svinger pada,ali sve staje,ništa se dalje ne dešava,taman krenemo poslikati ribu kad na preostali štap run...neprekinuti zvuk pištanja odaje da je riba,skačem i zatežem,ooopaaalaaa...riba samo pumpa i stoji na mjestu u matici,malo je veča,polako je privlačim i nju uspijemo usačiti,veselje do neba...
Ovakav vodostaj,a imamo dvije ribe na prostirci i to kakve ribe,fenomenalan osječaj!!

Image

Image

Image

Image

Suky me slika dok puštam ribe i...

Image

...ima run na svoj štap...konačno se i njemu posrečilo,sa neopisivim guštom drila svog prvog šarana sa Mrežnice...
U naletu adrenalina baca fotić,baca naočale...čista sreća da ih nisam zgazio dok sam preuzimao ulogu snimatelja i fotografa,
tek kasnije ih slučajno ugledam pod nogama :)) .

Image

Na filmiću se vidi kako je voda mutna,inaće se vidi svaka travka na par metara dubine...
I opet me fascinira topivost boile izvana,a postojanost na dlaci...

Image

Suky i njegov prvi šaran sa Mrežnice...čvrsto vjerujem da ne i zadnji ;) .

Image

Image

Šta reći za kraj...Predivan ribolov,a razmišljao sam da odemo negdje drugdje... iako jako težak zbog naglog porasta vode,dva puta sam micao rod pod na višlji teren,
bilo je fenomenalno,šteta šta je noć bila nemoguća za loviti,ali bar smo se naspavali :))
I jedna anegdotica,kada je Suky vidio na šta sam lovio i počeo dobivati grizeve,rekao mi je : pa ti stvarno loviš na te boile,mislio sam da loviš na svoje,a samo kažeeš da loviš na ove,nasmijao me je do suza. ;)
Pozdrav svima koji čitaju moje pričice i hvala na pohvalama :) .

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 21 Mar 2013, 15:48

Sta reci? To je chipo [drhiop]
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 21 Mar 2013, 20:46

Bravo Cipo, svaka cast.
Uzivao sam citajuci i gledajuci slike.
kl::

sleona
Ribolovac
Ribolovac

Re: Rijeka Mrežnica

Post by sleona » 21 Mar 2013, 21:11

Svaka cast na uspehu!Stvarno ste fenomenalno otpecali u odnosu na situaciju koja se odigrala! 1::
Image

čipo
Genije
Genije

Re: Rijeka Mrežnica

Post by čipo » 18 Apr 2013, 16:43

Kako sam po zanimanju vatrogasac,a kod nas u Sisku i široj okolici haraju poplave vec tjednima jednostavno nisam imao vremena za otići u ribolov...
ukinuti slobodni dani,nasipi prijete pucanjem,voda ljudima plavi kuće i gospodarske objekte, doma kod mene u galdovu predviđaju oko metar vode ako nasip popusti...
sve to već traje dugo... predugo.

Image

Pošto se situacija konačno maaaalo smirila i sredila,umoran i jednostavno samljeven od svega, psihički i fizički, odlučujem se da odem u ribolov bez obzira na sve,makar ću se naspavati na miru.
Zovem Antu da čujem kakav je vodostaj i on mi kaže da je povišen,ali još uvijek dobar,odlično!
Pakujem stvari na brzinu,samo šta ih nisam pobacao u auto,a u jutro poslije noćne kupim ostatak stvari i Ninine sendviče kao i ostalu klopu za mene,a i za ribice.
Pravac Mrežnica.

http://www.ksr-mreznica.hr/klub.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dolazim oko podneva u Dugu Resu i na vodi se susrećem s predsjednikom KŠR "Mrežnica" , Dariom Bežanom,popričamo malo i ujedno gledamo izbacavanja šarana.
Na koju poziciju...moja omiljena 4. je skoro sva još pod vodom...na još nekima je blato,a neke su strme,odlučujem se opet za 5. ili put,pozicija gdje sam lovio i zadnji puta kada sam bio s Sukyem.
Stavljam rod pod do vode i zabacujem,ali već u startu vidim da je voda jako brza iako je bistra,mučim se sa strunama i olovima,ali je sve loše nisam zadovoljan sa svime...
Kako me svi domaći dečki dolaze posjetiti, kroz priču Joso mi predlaže da stvari prebacim gore i sve malo pomaknem ulijevo,zamisao mi se odmah svidjela i rečeno učinjeno,sve dižem na visoku obalu u čemu mi naravno pomaže i Joso, podižem štapove u zrak da je što manje strune u vodi i sada je to već puuuuuno bolje,sistemi stoje i bolja je prezentacija,a stare trave nema toliko da će se previše loviti za strunu i smetati,ako se nešto i pokvači po struni nije opasno jer svejedno sisteme moram često prezabacivati jer lovim naravno na MB River ICE boilu koja me fascinira.
Oko 15,40 imam griz...juuuuhuuuuu!!!!!
Spuštam se sa stapom na put, Joso sa podmetačem,a Zlatko nas slika, cijela ekipa!! :))))

Image

Nakon borbe sa ribom slijedi i fotografiranje tipičnog mrežničkog šarana premda malo bledunjavog,ali sam presretan kao i uvijek...upisao sam se sa predivnom ribom i uživao u drilu i to po bistroj vodi...zadovoljstvo...neprocjenjivo!!

Image

Slijedi puštanje...

... i idemo dalje...prebacujem štapove, pričamo, zezamo se i vrijeme brzo prolazi,stojim pored štapova , odjednom run i to popravo,jer mi šaran izvlaći najlon i poslije podizanja štapa i prekidanja free spoola.
Spuštamo se na put do vode i dril traje i traje...da bi šaran odjednom zapeo.
Uhhhhhh!!
Svi smo vidjeli da je riba veća po samom ponašanju i trajanju drila.
Panika...popuštam...potežem...ništa se ne događa...sve traje možda dvije tri minute,a meni kao vječnost,najgore je šta ne osjetim ribu :((((( .
Malo se dižem po putu i napinjem štap...odjednom sve laaaagano popušta,a šaran opet izvlači preko nekoliko metara najlona...konačno olakšanje...aaaaaaaaa...
Premda sve nije gotovo,lakše mi je,dril se i dalje nastavlja,sada već vidimo ribu,ljuskaš je i malo je veći od uobičajenih,koristi struju vode i stalno izvuće par metara najlona...ne da se...
Ipak nakon dužeg vremena riba se predaje i Joso je sači od prve...riba je predivna,e ova je stvarno tipična za Mrežnicu debeli pitomi Ljuskaš tamne pigmentacije...

Image

E ovaj zavrjeđuje još jednu fotku jer mi je to PB na Mrežnici!

Image

Nevjerojatno,ali ostajem jedno vrijeme sam :)))) i malo se igram fotićem...

Image

Pada mrak i liježem u krevet kad eto Spudića,učio je i da se malo odmori navraća na vodu do mene,dižem se sa kreveta kad luđački griz...podižem štap i poslije dostojne borbe predaje se opet ljuskaš...već sam dosadan,ali predivan...

Image

Na tom štapu je bila jedna obična i nešto malo više od pop up Premium River boile.

Image

Jako dobra je stvar šta se ta kombinacija u dva,tri sata transformira iz snjegovića u balansiranog snjegovića do same pop upice.
Spudić odlazi učiti,a ja obavivši par telefonskih razgovora liježem konačno u vreču jer sam već stvarno iscrpljen,ali kako to biva tek šta sam zaspao signalizator se sramežljivo oglasi...podignem glavu i pomislim da nije trava...,ali u tom trenu počinje poznati neprekinuti zvuk,superrrr!!!!
Podignem štap i osjetim ribu na štapu,ali ova ne ide nizvodno kao ostale već mi zapne za jedan sistem i osjetm da vučem taj sistem skupa sa ribom,to je trajalo još jedno vrijeme tako da sam malo privlačio ribu, a malo namatao rolu od tog drugog štapa,kada se sve približilo riba se oslobađa svega i konačno odlazi prema putu gdje je sačim. Ovaj put je to golać.

Image

Poslikavši i pustivši ribu hvatam se ostalih štapova i naravno ovaj sistem kojega je šaran vukao završio je u granju ili starom lopoču,moram sve kidati i stavljam štap u signalizator jer nisam imao snage vezati sve ispočetka,zabacujem štap na koji sam ulovio šarana,a idem prefilati i treći štap,izvlačim ga, prefilam, uzmem orijentir i fiiiii... pljassss!!!!!! negdje je nešto zapelo i olovo odleti bez povratka,umoran stavljam i taj štap na signalizator i odlazim u vreču umoran kao pas,uopče ne razmišljajući o vezanju sistema.
Ujutro se budim oko šest sati i izlazim iz šatora,gledam jedini zabačeni štap i znam da ni na njegovom sistemu nema boile, jednostavno se nisam mogao dići u noći da prefilam sistem.
Vadim ga van i naravno dlaka je prazna,prefilavam ga i zabacujem,a zatim slažem ostala dva štapa i dok sam to radio vidim kako se riba kao luda baca u prvom kanalu bliže obali,ali znam da na tom prelazu ima korjenja lopoča i da je dosta teško izvaditi ribu,ali mi vrag neda mira i od dva složena štapa jedan bacam u taj kanal.
Posloživši sve odlazim u toplu vreču jer je vani prohladno,ali još se nisam niti pokrio kad baš na taj štap blizu griz,izliječem kao munja,podižem štap što više ,osjetim ribu,ali osjetim i kako struna proklizuje,odnosno struže po nečemu na rubu kanala...ježim se od tog osječaja...ribu polako dovučem do te prepreke,ali ne ide dalje,popuštam pritisak i riba opet malo izvlači najlon van,puštam joj,a onda je probam opet prevući,ali ne ide. Tako sam više puta probao,a nakon toga više ništa nisam osjetio pa čak niti poslije 10 minuta u signalizatoru...kidanje i slaganje novog sistema...
Šta sada...odlazim uzvodno zabacujem preko kanala i još podižem štap.

Image

Ništa se ne događa,malo dremuckam,a onda dolaze dečki da me obiđu...Ante,Zlatko,Žganjer,Joso,Drugi Ante,Dario,...
svi redom...Hvala im svima na savjetima i na podršci...
Pomalo raspremam stvari i odjednom griz trčim do štapova i imam ribu,naravno baš sada kada se osušio podmetač i podloške,ali neka je tako,neka bude svaki puta i bio bih zadovoljan :))))

Image

Prezadovoljan sam sa ulovima jer je voda bila podosta našpanana,odlovio nakon podosta vremena i ulovio PB na Mrežnici...
pa kud bolje,a dečki su lovili na ovoj poziciji za vikend i ulovili jednu ribu,nisu imali malo sreće...
Ante jedva čekam da odlovimo koji dan na ovim pozicijama ;))

Image

Image

Pozdrav svima u Dugoj Resi i vidimo se opet!
Last edited by čipo on 18 Apr 2013, 18:35, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”