Tribaljsko jezero
Moderator:Masterbih
Poznato mi je da je danas teško doći do ribe za poribljavanje, a pogotovo kvalitetne. Prije su vlasnici uzgajališta dobivali neku potporu pa je i bilo ribe na biranje, a kad su ukinuli potporu sve je otišlo kvragu. Ribouzgajališta propadaju i praktički su prepuštena sami sebi. Inače je danas problem nači kvalitetnu i zdravu ribu za poribljavanje i sa nekom normalnom cijenom.
Svaka isporuka i poribljavanje vrši se uz prisustvu veterinarske službe i oni obave pregled ribe slučajnim odabirom. Sada u 1100 kg je puno komada ovako male ribe pa je velika mogučnost da ih niko nije ni primjetio. Ova jedna slikana može biti i jedina ili ih ima još par komada. Još je rano govoriti jer je voda još kolko tolko još hladna. Obično u proljeće voda je oko 10*do 12*C i bolest se polaganije razvija, a ljeti kad temperatura vode dođe recimo blizu 20*C onda se bolest razvija brže i bolje se mogu vidjeti promjene na koži i krljušti. Takođe postoji mogućnost da te bolesne jedinke zaraze i drugu zdravu ribu.
Moj prijedlog vam je da kad ulovite takvu čiravu ribu date na pregled i da se utvrdi bolest pa onda po savjetu da se poćne to suzbijati.
Svaka isporuka i poribljavanje vrši se uz prisustvu veterinarske službe i oni obave pregled ribe slučajnim odabirom. Sada u 1100 kg je puno komada ovako male ribe pa je velika mogučnost da ih niko nije ni primjetio. Ova jedna slikana može biti i jedina ili ih ima još par komada. Još je rano govoriti jer je voda još kolko tolko još hladna. Obično u proljeće voda je oko 10*do 12*C i bolest se polaganije razvija, a ljeti kad temperatura vode dođe recimo blizu 20*C onda se bolest razvija brže i bolje se mogu vidjeti promjene na koži i krljušti. Takođe postoji mogućnost da te bolesne jedinke zaraze i drugu zdravu ribu.
Moj prijedlog vam je da kad ulovite takvu čiravu ribu date na pregled i da se utvrdi bolest pa onda po savjetu da se poćne to suzbijati.
Re: Tribaljsko jezero
Došao i taj dan, prvo kolo našeg internog kupa. Dogovor je da se lovi u paru,takmičenje traje 30 sati, slažu se ekipe, atmosfera se dugo nabrijavala.

Lovi se na brani, po ekipi 4. štapa, a imena nekih ekipa odavala su o kakvom se ozbiljnom pristupu tu radi.

Znali smo svi da je riba u mrijestu i da se s druge strane odvijaju ljubavne igre jer snažno pljuskanje to odaje. Iako svako od nas daje sve od sebe trudeći se kvalitetnom prihranom i taktikom privući pokojeg šarana koji je u pličaku obavio svoje, slažemo se da bi pobjednik mogao biti onaj ko uhvati i jednog jedinog. Kasno je popodne, opralo nas je par pljuskova, nitko još nema ni bipa a ja dremuckam u auto kad me trgne zvuk signalizatora i to oba moja. Ništa mi nije jasno izljećem i gledam koji štap da zategnem, a onda skužim da se signalizator iz susjednog boksa ne gasi. Moj susjed Vijeko ima griz, drijema i on u autu i nečuje ništa. Dok mu mi drilamo ribu i otpetljavamo najlone koje je majstor tako zamrsio da sam sve morao prerezat, Vijeko konačno izlazi iz auta i sav zbunjen preuzima svoj štap te nastavlja sa akcijom. Nakon poduže borbe svi smo ugodno iznenađeni kakav ljepotan je vani.

13,700 kg. svi mu čestitamo i mislimo si da će to teško ko nadmašiti. Ekipa se lagano prebacuje kod ribičke kućice gdje je Miki skuhao odličan grah. Pošto akcije kod štapova izostaju a noć pada atmosvera se zagrijava ali na drugim poljima.

A sve se to pojača kada nam u goste dođoše dečki sa Lokvarskog jezera s kojima imamo odličnu suradnju i prijateljstvo.

Pala je i pokoja pjesma, ma fešta za poželit.

Nekima je toliko bilo dobro da su drugi dan morali malo odmorit.

A jutro je otkrilo da je bogami i akcije bilo, predsjednik i Želja su opako krenuli, imali su po noći dvije ribe a veću su sačuvali za slikanje.

I Grgi i meni se posrećilo pa smo malca od 4,200 kg. upisali a pošto je po noći bila kiša nažalost izostale su slike. Međutim kako se bliži kraj utakmice postaje sve napetije. Gogo i Dok opako kreću i u kratkom vremenu dižu dvije ribe preko 10. kg.

Trenutno su vodeći a do kraja je ostalo još koji sat. Pa onda i Carp killersi da opravdaju svoje ime ( Vlado i Kemo ) dižu jedanajsticu.
E sad se već gadno zakuhalo, a da neizostavim da su Vijeko i Kizo u noći izgubili tri ribe pred sakom (nebi im bio u koži). Ostalo je još točno sat vremena do kraja kad se meni oglasi Fox, trčim prema štapu kao da sam u utrci na 100. metara, zatežem i riba je gore, svi se skupili kreće navijanje i riba je vani. Do kraja smo vjerovali river ice boili i farsirali smo je što se na kraju pokazalo kao dobitna konbinacija jer ovim ulovom preuzimamo treće mijesto.

Do kraja se plasman nije mijenjao osim što prvaci još jednim ulovom 5. minuta prije kraja potvrđuju da su kraljevi ovog kola.

Sljede proglašenja i nagrade.
Grga i moja malenkost Rio treće mjesto

Predsjednik Ivica i Želja drugo mjesto

I majstori koji su toliko radili i toliko se trudili da su jednostavno svojim iskustvom locirali mikro lokaciju i na jedan štap potukli konkurenciju Gogo i Dok (hahahahahahaha)

Čestitke majstorim i da nezaboravim spomenuti da je medalju za najveću ribu dobio Vijeko sa prvo ulovljenim šaranom. Meni a i većini mojih kolega je ovo bilo jedno od najboljih takmičenja jer je naglasak bio na druženju i prejakoj zafrkanciji, predobroj klopi i naravno prekrasnoj vodi. Pozdrav sa Triblja od vesele ekipe kankan

Lovi se na brani, po ekipi 4. štapa, a imena nekih ekipa odavala su o kakvom se ozbiljnom pristupu tu radi.
Znali smo svi da je riba u mrijestu i da se s druge strane odvijaju ljubavne igre jer snažno pljuskanje to odaje. Iako svako od nas daje sve od sebe trudeći se kvalitetnom prihranom i taktikom privući pokojeg šarana koji je u pličaku obavio svoje, slažemo se da bi pobjednik mogao biti onaj ko uhvati i jednog jedinog. Kasno je popodne, opralo nas je par pljuskova, nitko još nema ni bipa a ja dremuckam u auto kad me trgne zvuk signalizatora i to oba moja. Ništa mi nije jasno izljećem i gledam koji štap da zategnem, a onda skužim da se signalizator iz susjednog boksa ne gasi. Moj susjed Vijeko ima griz, drijema i on u autu i nečuje ništa. Dok mu mi drilamo ribu i otpetljavamo najlone koje je majstor tako zamrsio da sam sve morao prerezat, Vijeko konačno izlazi iz auta i sav zbunjen preuzima svoj štap te nastavlja sa akcijom. Nakon poduže borbe svi smo ugodno iznenađeni kakav ljepotan je vani.
13,700 kg. svi mu čestitamo i mislimo si da će to teško ko nadmašiti. Ekipa se lagano prebacuje kod ribičke kućice gdje je Miki skuhao odličan grah. Pošto akcije kod štapova izostaju a noć pada atmosvera se zagrijava ali na drugim poljima.
A sve se to pojača kada nam u goste dođoše dečki sa Lokvarskog jezera s kojima imamo odličnu suradnju i prijateljstvo.
Pala je i pokoja pjesma, ma fešta za poželit.
Nekima je toliko bilo dobro da su drugi dan morali malo odmorit.
A jutro je otkrilo da je bogami i akcije bilo, predsjednik i Želja su opako krenuli, imali su po noći dvije ribe a veću su sačuvali za slikanje.
I Grgi i meni se posrećilo pa smo malca od 4,200 kg. upisali a pošto je po noći bila kiša nažalost izostale su slike. Međutim kako se bliži kraj utakmice postaje sve napetije. Gogo i Dok opako kreću i u kratkom vremenu dižu dvije ribe preko 10. kg.
Trenutno su vodeći a do kraja je ostalo još koji sat. Pa onda i Carp killersi da opravdaju svoje ime ( Vlado i Kemo ) dižu jedanajsticu.
E sad se već gadno zakuhalo, a da neizostavim da su Vijeko i Kizo u noći izgubili tri ribe pred sakom (nebi im bio u koži). Ostalo je još točno sat vremena do kraja kad se meni oglasi Fox, trčim prema štapu kao da sam u utrci na 100. metara, zatežem i riba je gore, svi se skupili kreće navijanje i riba je vani. Do kraja smo vjerovali river ice boili i farsirali smo je što se na kraju pokazalo kao dobitna konbinacija jer ovim ulovom preuzimamo treće mijesto.
Do kraja se plasman nije mijenjao osim što prvaci još jednim ulovom 5. minuta prije kraja potvrđuju da su kraljevi ovog kola.
Sljede proglašenja i nagrade.
Grga i moja malenkost Rio treće mjesto
Predsjednik Ivica i Želja drugo mjesto
I majstori koji su toliko radili i toliko se trudili da su jednostavno svojim iskustvom locirali mikro lokaciju i na jedan štap potukli konkurenciju Gogo i Dok (hahahahahahaha)
Čestitke majstorim i da nezaboravim spomenuti da je medalju za najveću ribu dobio Vijeko sa prvo ulovljenim šaranom. Meni a i većini mojih kolega je ovo bilo jedno od najboljih takmičenja jer je naglasak bio na druženju i prejakoj zafrkanciji, predobroj klopi i naravno prekrasnoj vodi. Pozdrav sa Triblja od vesele ekipe kankan
Pozdrav svima!
Nakon "dugo" vremena odrađena kampanja o kojoj smo dugo razmišljali i planirali.
Druženje u Žabarima, pa naše interno takmičenje, rad u udruzi su bili glavni razlozi što nismo mogli odraditi kako smo željeli.
I onda ja zauzimam poziciju u nedjelju a Rio dolazi u ponedjeljak.
Nakon desetak sati ribolova, iz osobnih razloga moram otići i vratiti se tek u srijedu.
Rio je sam na poziciji i ima problema sa slikanjem, riba radi, izmjenjuje se kiša i sunce.
Meni je krenulo dobro. Riba je bila tu i počeli su prvi ulovi...

Radila je dobro i kombinacija: Naša + Masterbih = zaljubljeni par

Tu prestaje moj ribolov na dva dana.
Rio nastavlja u istom tempu...

Predvezi su standardni, riba ne otpada. Malo pomoći PVA i udri.
Odmah smo dobro nanjušili.
Mulberri Masterbih je strašna boila!

Rio pegla ko lud. Nema stajanja, što više ubaci boila to bolje grize. 13 kg boila se brzo topi...

Grizevi su strašni, riba borbena. U to vrijeme lovi svoju najveću ribu kampanje 17.3 kg.
Šteta što nije mogao napraviti bolju sliku, ali nema veze...

Dolazi srijeda! Vraćam se! Ne mogu opisati kakav je to osjećaj.
Toliko sam bio emotivno izudaran, da sam se sam sebi čudio.
Ali u takvim situacijama čovjek skuži koliko voli ovaj sport i naše male ljubimce.
Štapove mi je zabacio frend Špico i čekaju me...
Kad, normalno, griz! Špico drila, a bogami i slika se. A što sad, pa mene još nema
Krasna petnaestica...

Nedugo zatim i ja sam u akciji..

Rio ne zaostaje, zapravo i vodi! Ali neka, sad smo zajedno, i to je ono pravo!

Ponovo se izmjenjujemo! Nema veće sreće!

Stari dobar DUD!

Rjetki trenutci odmora... Samookidač uredno odrađuje slikanje.

Indi je bila snama. Dobra kao i uvijek.
Oči su joj strava. Mješanac labradora i haskija.

Bilo je tu i paralelnih grizeva.

To smo tako i morali poslikat.

Ne smiju izostati ni dupli grizevi...

Sve je to toliko zamorno da ipak treba malo tekućine.

Sljedeći dril je i on žedan
![opopa** [hiphiph[]](./images/smilies/hipiples.gif)

Moja najveća riba kampanje, 15,5 kg

90 % ribe je ulovljeno na Masterbih Mulberry boile.

A kad se navuku oblaci...

Poslje kiše ide duga.

A uz dugu je baš lijepo drilat

Nije ni potrebno govorit...

Sve su ribe bile pažljivo zbrinute.

Nekima smo se malo divili.

Neki se baš i nisu dali poslikat.

Ima riba koje su stvarno dobro razvaljene.

Kadica je vrhunska stvar.

Fino smo se nabacali. Rio 13 kg, a ja 17 kg.

Ali, vrijedilo je...

Vrebanje u zasjedi.

Priroda na drugoj strani jezera je predivna.

Noću je riba slabo radila pa smo se mogli lijepo naspavati, ali Rio je ipak uspio piknuti kojega.

Na kraju kad sve lijepo zbrojimo, bila je to opet jedna vrhunska pecanija.![superiska* [superr]](./images/smilies/Superiska.gif)
Rio je imao 242 kg ribe, 28 grizeva, 4 ribe ispod 10 kg, 8 otpadanja, i 16 riba preko 10kg.
Vrhunski rezultat!
Čestitke!
Ja sam bio nešto malo skromniji i sakupio sam 176 kg ribe, 20 grizeva, 2 ribe ispod 10 kg, 4 otpadanja, i 12 riba preko 10 kg.
Za par dana nam je carp-cup, pa je ovo jedna dobra uvertira za sve one koji su skeptici i koji kažu da u Triblju nema ribe.
Svi vi koji želite doći na Tribalj, samo nam se najavite i uživat ćete u nezaboravnom ribolovu.
Pozdravljaju vas sve...
Rio i Grga

Nakon "dugo" vremena odrađena kampanja o kojoj smo dugo razmišljali i planirali.
Druženje u Žabarima, pa naše interno takmičenje, rad u udruzi su bili glavni razlozi što nismo mogli odraditi kako smo željeli.
I onda ja zauzimam poziciju u nedjelju a Rio dolazi u ponedjeljak.
Nakon desetak sati ribolova, iz osobnih razloga moram otići i vratiti se tek u srijedu.
Rio je sam na poziciji i ima problema sa slikanjem, riba radi, izmjenjuje se kiša i sunce.
Meni je krenulo dobro. Riba je bila tu i počeli su prvi ulovi...
Radila je dobro i kombinacija: Naša + Masterbih = zaljubljeni par
Tu prestaje moj ribolov na dva dana.
Rio nastavlja u istom tempu...
Predvezi su standardni, riba ne otpada. Malo pomoći PVA i udri.
Odmah smo dobro nanjušili.
Mulberri Masterbih je strašna boila!
Rio pegla ko lud. Nema stajanja, što više ubaci boila to bolje grize. 13 kg boila se brzo topi...
Grizevi su strašni, riba borbena. U to vrijeme lovi svoju najveću ribu kampanje 17.3 kg.
Šteta što nije mogao napraviti bolju sliku, ali nema veze...
Dolazi srijeda! Vraćam se! Ne mogu opisati kakav je to osjećaj.
Toliko sam bio emotivno izudaran, da sam se sam sebi čudio.
Ali u takvim situacijama čovjek skuži koliko voli ovaj sport i naše male ljubimce.
Štapove mi je zabacio frend Špico i čekaju me...
Kad, normalno, griz! Špico drila, a bogami i slika se. A što sad, pa mene još nema
Krasna petnaestica...
Nedugo zatim i ja sam u akciji..
Rio ne zaostaje, zapravo i vodi! Ali neka, sad smo zajedno, i to je ono pravo!
Ponovo se izmjenjujemo! Nema veće sreće!
Stari dobar DUD!
Rjetki trenutci odmora... Samookidač uredno odrađuje slikanje.
Indi je bila snama. Dobra kao i uvijek.
Oči su joj strava. Mješanac labradora i haskija.
Bilo je tu i paralelnih grizeva.
To smo tako i morali poslikat.
Ne smiju izostati ni dupli grizevi...
Sve je to toliko zamorno da ipak treba malo tekućine.
Sljedeći dril je i on žedan
Moja najveća riba kampanje, 15,5 kg
90 % ribe je ulovljeno na Masterbih Mulberry boile.
A kad se navuku oblaci...
Poslje kiše ide duga.
A uz dugu je baš lijepo drilat
Nije ni potrebno govorit...
Sve su ribe bile pažljivo zbrinute.
Nekima smo se malo divili.
Neki se baš i nisu dali poslikat.
Ima riba koje su stvarno dobro razvaljene.
Kadica je vrhunska stvar.
Fino smo se nabacali. Rio 13 kg, a ja 17 kg.
Ali, vrijedilo je...
Vrebanje u zasjedi.
Priroda na drugoj strani jezera je predivna.
Noću je riba slabo radila pa smo se mogli lijepo naspavati, ali Rio je ipak uspio piknuti kojega.
Na kraju kad sve lijepo zbrojimo, bila je to opet jedna vrhunska pecanija.
Rio je imao 242 kg ribe, 28 grizeva, 4 ribe ispod 10 kg, 8 otpadanja, i 16 riba preko 10kg.
Vrhunski rezultat!
Ja sam bio nešto malo skromniji i sakupio sam 176 kg ribe, 20 grizeva, 2 ribe ispod 10 kg, 4 otpadanja, i 12 riba preko 10 kg.
Za par dana nam je carp-cup, pa je ovo jedna dobra uvertira za sve one koji su skeptici i koji kažu da u Triblju nema ribe.
Svi vi koji želite doći na Tribalj, samo nam se najavite i uživat ćete u nezaboravnom ribolovu.
Pozdravljaju vas sve...
Rio i Grga
Vama dvojici sve cestitke na ovoj kampanji. Uzivao sam uz slike a mogu mislit kako je tek vama bilo!?
Bistroooooo
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
Znaciii najbolja reportažaa koju sam ikada procitao...Momcii zavidim vam na provodu i na tako lijepoj prirodi i samom mjestu...svaka čast..pozdrav iz Zenice

Auuuuuuuuuuu.....
Viiiidiiii igrankeeee

Viiiidiiii igrankeeee
Prelijepe slike, priroda, jezero, a tek ulovi i ribe.
Svaka cast.
Bistro.

Svaka cast.
Bistro.
Stvarno dobra igranka,svaka čast momci
P.S-samo mala napomena kad kopiraš link od slike na imagesshacku imaš dole opciju da prebaci na midium,large i sl. pa prebaci na midium da ti smanji sliku da ti stanu cijele slike u ekran da ti ih ne sreže kao ove jer su prevelike,ako netko to bolje kuži nek objasni(ne zamjeri)
P.S-samo mala napomena kad kopiraš link od slike na imagesshacku imaš dole opciju da prebaci na midium,large i sl. pa prebaci na midium da ti smanji sliku da ti stanu cijele slike u ekran da ti ih ne sreže kao ove jer su prevelike,ako netko to bolje kuži nek objasni(ne zamjeri)

...Nije lako biti budala... Takav se moras roditi...
Destinations Point
Destinations Point
Ova kampanja je po gore napisanom i slikanom ispala fantastično, a vas dvojica
par snova za ribolov. Dobru kilažu ste postigli svaka čast. Još jednom čestitam na izvrsnom ribolovu i uspjehu