Probale su se neke Masterbih stvari na Triblju, pa evo rezultata.
Voda nimalo nije bila laka za ribolov. Kao i svakog ljeta, INA nam uzima vodu radi hlađenja svojih postrojenja.
Od prosječnih 4 m dubine, ostalo je samo 1 metar. Riba često kod tako male vode ode u lom, a i aktivnost ribe u smislu hranjenja nije velika.
Hranilište sam napravio na cca 90 m i prvi dan nisam bio zadovoljan. Imao sam nekoliko riba, onih manjih, oko 2-4 kg.
Velika riba nije radila, ali sam se ipak nadao jer je mala riba trenutno prihvatila boilu.
Drugi dan je počela bura. Nije to bila ona orkanska, ali su valovi i struja u tako plitkoj vodi narušavali bilo kakvo hranilište.
Odlučio sam se ostaviti napravljeno hranilište i pokušao sam nešto drugo.
Razmišljao sam kako bi se riba morala povući u zavjetrinu, znači blizu brane na malu udaljenost.
U tom djelu vode bi se mogla lakše kretati, nego na sredini jezera, gdje su bili veliki valovi i strujanje vode.
Radio sam malo veće vondere ( oko 4-5 cm), dodatno namirisao osušene boile sa mulberriyem i nadao se da će mi to donijeti rezultate.
Bez hranilišta, na cca 40-50m daljine sam zabacio sisteme i pogodio. Riba je došla uz kraj i imao sam ribu na udici u prosjeku svaki sat vremena.
Bilo je i malih, ali i velikih riba, pa sam se zadovoljno mogao posvetiti slikanju...
Išlo me je dobro, čak počeli gristi i oni preko 15+. OVa riba je imala 16.8 kg
I kao šećer za kraj, prekrasna ljuska. Ravnih 18 kg!
U nepuna tri dana koje sam proveo na vodi sam skupio oko 20 grizeva.
Kako sam već i rekao otpalo mi je nekoliko riba, ali obzirom na količinu vode i vjetar, mislim da sam dobro prošao.
Zadnji dan je vjetar prestao, a prestali su i grizevi. Bio mišljenja da se riba raširila po jezeru, pa sam okrenuo taktiku i otišao na nekih cca 130m.
Bacio koju raketu i opet pogodio. Imao sam dva mala i jednog većeg na udici, ali nisam bio sreće ih izvaditi.
Društvo, pozdrav svima i bistro!