I opet Kočevsko jezero…
Nakon godišnjeg odmora opet sam otišao na moju domaću vodu, da i tu isprobam green monster mix koji mi je već pokazao odlične rezultate. Nakon posla gas u auto i na put do Kočevja. Kad sam došao na vodu opet mrak na oči, sve je bilo puno ali našlo se je mjesto koje se iskazalo za odlično. Nakon raspakiranja otišao sam u čamac da pronađem zanimljivu poziciju. Ponekad traženje po dobri poziciji možda traje i sat vremena, ali isplati se. Lovio sam na tri štapove ali jedan bio je od mog osam godišnjeg sina koji je tek sada član-mladinac ribolovnog društva Kočevje i ima dozvolu za jedan štap. Lovio sam na dubini 12 m i 65 m od obale. Sve tri štapove imao sam na isti poziciji i na sve sam stavio green monster boile. Pa da vidimo šta će bit. Evo za sat vremena bio je prvi griz i potvrdio da je pozicija prava, ulovio se šaran težine 11,7 kg.

I tako dalje sam dobio tri ribe u razmaku po jedan sat. Sve ribe bile su težine od 10 do 12 kg.

Za primamu sam upotrebio boile i kukuruz i nešto peleta. Ujutro sam sve mamce promijenio i skroz cijeli dan uspeo sam uloviti još nešto šarana oko 10 kg. Prvi i drugi dan bile su ribe težine sve preko 10 kg i rekao sam si odlično nam ide.

A kad je pao mrak mali je ulovio svog najvećeg šarana koji je bio težine 12,4 kg. Trebali smo mu pomoći jer uskoro mu je izbio štap iz ruke.

A kad je on još bio u drilu i moj štap se probudio, zatežem i borba se počinje. Išao sam na čamac jer mi pobrao marker i kad dođem nad ribu sve se ustavi. Idem sa čamcem naprijed, nazad, lijevo, desno, sve sam probao i ništa. A nakon 10 minuta uspeo sam osloboditi ribu i dignuti je na površinu. Imala je puno drugih uteži i najlona, ali riješio sam je svega toga. Ali nakon toga je poludila i vozila me po jezeru još 20 minuta i živci su mi bili na rubu. Vidio sa da ni mala ali u vodi je teško procijeniti težinu. Kad sam ju uspio usačiti bila je lijepa luska, meni se činilo da ima oko 15 kg. Kad sam ju stavio na vagu pokazala je težinu 18,30 kg i to je bila najveća riba ove kampanje koju sam primamio na green monster boilo.

Zadnji dan sam ulovio još nešto šarana do 10 kg i tako zaključio još jednu uspješnu kampanju.

Green monster bolie su se opet iskazale za odlične tako da ču sad testirati nešto drugo i slijedeći put reći ču kako je bilo.
LP Robi