Tribaljsko jezero

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

GRGA RI
ViP
ViP
Re: Tribaljsko jezero

Post by GRGA RI » 16 Feb 2012, 00:08

carc os wrote:A i vodostaj je porastao ili mi se čini?
Znam kada sam lovio zadnji put(doduše to je bio 6 mj.) bio je manji
ali svakako preljepo jezero i prekrasni drilovi!! grk::
Da, voda je sada na maksimumu. 2::u
Onda su pumpali vodu jer im je trebala za industrijska postrojenja (INA-rafinerija). id::

Brane Jaska
Keder
Keder

Post by Brane Jaska » 17 Feb 2012, 17:14

Što reć o TRiblju,nego samo najbolje od ribolova do ljudi tamo koji love...
Sve najbolje za Tribalj i vidimo se brzo! piv::

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 27 Feb 2012, 15:46

Bili ponovo u izvidnici...
Malo je bolje ali daleko od onog pravog.
2/3 jezera je još uvijek pod dobrim ledom.

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Ali dok nema ribiča, uređuju se pozicije.
Temelji za klupice, stolove i roštilje na svakoj poziciji.

Image

Image

Image

Strana jezera poznata kao "vrbe" će imati na svakoj poziciji dvije klupe, stol i roštilj.
Upotreba navedenog se neće naplaćivati i dopušteno je svima, ribičima i onima koji to nisu.
Ribiči u udrugi su podjeljeni u mišljenju. Da li je ovo dobro ili ne. yapa::
Zanima me vaše mišljenje. Što mislite o ovakvom potezu uprave udruge?
Da li je to dobro za vodu u smislu da će privuči više ljudi a samim time i ribiča?
Ili je to narušavanje ljepote prirode i mira nama ribolovcima, jer dok mi lovimo, pored nas neka druga ekipa je na pikniku i fino roštilja.

Ja osobno mislim da su malo pretjerali.
Klupice i stolove bi još nekako i mogao progutati.
Kako smo do sada ložili ograđenu vatru pored pozicije i pekli meso, tako smo mogli i dalje. mhm::

Pozdrav i bistro!

Sonic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Sonic » 27 Feb 2012, 16:00

Pozdrav Grga RI...
Ovo što se radi u Triblju u posljednje vrijeme je svakako diskutabilno.
Milorad je Ok čovjek i sve što radi je sigurno u najboljoj namjeri za društvo i ovu prekrasnu vodu.
Narušavanje prirode je počelo samim uređenjem pozicija, tako da roštilj i klupice ne narušavaju ništa više. Ja koliko sam upoznat i koliko sam shvatio, roštilj i klupica je još samo jedan konfor za ribiče na poziciji....tako da tu nema tko i šta smetat, odnosno da neka ekipa, obitelj ili desni ljevi dolazi nasjedavat na klupice i spremat roštilj bez odobrenja ekipe koja peca na toj poziciji.
Neznam, možda sam ja krivo razumio Milorada?

Mene više jedna druga stvar smeta, a to je ona usluga sa boilama na vodi.
Prodaja boila na vodi je svakako dobro došla....(možda se i meni desi da ostanem bez boila, a lovio bih još jedan dan pa me sila natjera da prvi puta kupim boilu) ali onaj dio sa uslugom hranjenja mi je totalna nebuloza...

Ps. jedva čekam ljeto i godišnji odmor ihii::

Brane Jaska
Keder
Keder

Post by Brane Jaska » 27 Feb 2012, 16:08

Brzo se bude led otopio!

Što se tiće ovih klupica i roštilja,u potpunosti se ne slažem s tim,npr. ja platim dnevnu kartu 120kn i lovim ribe a sa strane mi neka ekipa nabija muziku,deru se i roštiljaju,to će se sigurno dogodit,a mene niko neće od vodstva ŠRD TRIBALJ pitat dali oni meni smetaju bezobzira što sam dao 120kn,ako sam već platio dozvolu onda hoću i u miru lovit.

Drugo,zašto sad sve te klupice i roštilji pa ima Tribalj jako dobru posjećenost ribolovaca širom Europe,ovime ih sigurno neće privuć nego će prestat dolazit!Jer niko u ribolovu ne trpi kad kraj njih neko se dere ili lupa.Neznam zašto se je vodstvo ŠRD TRIBALJ odlućilo za ove klupice i roštilje i još da daju nekom da dođe na piknik a ja ili neko drugi tamo lovi.To stvarno nema nikakvog smisla!

Treće,shvaćam da neko društvo opstane i da nezaostaje za drugima radi uvijek nešto novo (poribljavaju krupnom ribom,stave zakon na jezero ulovi i pusti što Tribalj još nema itd.),ali da stavljaju klupe i roštilje to još nisam ćuo osim na nekoj livadi za piknik ili tako nešto,ali svako ima svoje mišljenje.

Tribalj je ove godine još uveo prodaju boila BFB u kućici,prihranu ćamcem(8kg na hranilište-20kn),s time bi se još mogao i složit jer je na neki naćin i pozitivni za one koji nemaju svojih boila ili nemogu bacat raketu daleko.

Vidjet ćemo kakve će još novosti bit na Triblju idućih godina.

scorp_breza
Piskaralo
Piskaralo

Post by scorp_breza » 27 Feb 2012, 16:45

Ja ako sam dobro razumio, na te klupice i rostilj ne moze doc neka druga ekipa nego su oni iskljucivo namijenjeni za ekipu koja peca na toj poziciji, da se ima gdje sjest i na cemu rostiljat, kako se ne bi morala lozit vatra na otvorenom. Dakle, ne moze meni niko tu sjedit i rostiljat dok ja pecam na toj poziciji.
Uglavnom, ima ovdje momaka s Triblja i mogu sve ovo lijepo provjerit s Miloradom pa nam javit.

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 27 Feb 2012, 18:38

Evo... Da ne bi bilo zabune. Nazvao sam i razgovarao sa "vječnim mladićem" Mikijem.
Kaže Miki, ako je ribolovac na poziciji u ribolovu, nikakvo drugo društvo ne može doći i imat piknik, smetat ribolovcu i slično.
Ako je ribolovna pozicija prazna, a ekipa koja ne obavlja ribolov želi piknik, može se koristiti sa svime navedenim.
Kada na istu poziciju dolazi ribič, tada se svi moraju maknuti ribolovcu.

Da bi sve to i bilo tako, ribočuvari na čelu sa legendom Mikijem će voditi brigu, odnosno tjerati ljude sa pozicija.
Dobro, on kaže da će ti isti biti upozoreni na sve to ranije i da će znati kako sve to funkcionira.
Mislim si, kada je ekipa u pola klope, djeca trče po poziciji, tata je popio koju pivu...
Ko će te ljude udaljiti sa pozicije?
Osobno, nisam zloban, ne bi želio nikome probleme, samo mislim da to baš neće biti jednostavno i da se nećemo baš lijepo gledati na toj ribolovnoj poziciji.
A, ko zna, možda se i skompamo pa zajedno nešto prizalogajimo i popijemo.

Sada je bar sve jasno, sve znamo i možemo se pripremiti...

Što se tiče brodića na radio kontrolu i prehranjivanje sa njim... To je već neka druga tema o kojoj bi isto mogli dugo pisati.

Sonic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Sonic » 27 Feb 2012, 19:46

Da...haha...sad smo negdje u sredini po onom što Miki kaže...
Potpuno se slažem sa time da je malo problem, neugodno ili šta ja znam, maknut nekog tko se ljepo sa obitelji smjestio na klupici uz roštilj.
Po meni bi to ipak trebalo bit rezervirano samo za ribolovce na poziciji....kojih hvala bogu ima kroz cijele godine na svim pozicijama (ono kad dođe ljepo vrijeme...sezona)
Slučajni i namjerni prolaznici bi ipak trebali dobit mjesto kod doma negdje...klupice su več tamo, samo im roštilj fali (mada ima tamo jedan :) ).

Po meni to treba riješit jer ovo što Miki kaže, bojim se neče funkcionirat...

RELJIC CARP
Ribolovac
Ribolovac

Post by RELJIC CARP » 27 Feb 2012, 20:10

Bravo momci za svaku pohvalu uredjenje ribolovnih pozicija . ura::
Image

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 27 Feb 2012, 20:47

nisam jos lovio na triblju,ali mi se ovo sa rostiljima nikako ne svidja,klupe jos kako tako, one su mi x puta znale biti krevet krezi::
kako sonik kaze sve ima svoje mjesto,a dozvoliti ,,civilima,, da se isprepletu s ribolovcima...too much. samo moje misljenje

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”