ZIG RIG

Sve o sistemima i načinima prezentacije..

Moderator:Masterbih

Rada TRIGA Jovanovic
Ribolovac
Ribolovac
Re: ZIG RIG

Post by Rada TRIGA Jovanovic » 21 Jan 2012, 22:18

zabranjuju ga zbog toga sto je jako dominantan u vodi,neverujem da ostecuje ribu,da,moze riba da vuce olovo pri kidanju ali isto tako moze da vuce i nestrucno vezan fiksni sistem,tako da nisam protivnik ove metode pecanja iako ne pecam na ovaj nacin...
Nista snaga,samo glava....

dedoš
ViP
ViP

Post by dedoš » 22 Jan 2012, 06:25

rio wrote:Tu sam negdje pročitao da radi na svim vodama, pa to se na mojoj (Tribalj) uopće nije dogodilo.Nisam pobornik tog sistema ali naravno da sam ga iz znatiželje probao.
Pozdrav,
prije 10-12 godina sam lovio na (tvom) jezeru, bilo je fenomenalno.
A za zig-rig je potrebno da se neke stvari poklope. Prvo mislim da se mora hraniti točno određenom hranom, koja se zadržava i širi prema površini.Znači neka praškasta.
Drugo meni se pokazala dobar sistem u jako vruće vrijeme i u dubini 1,5-2 m. u mom slučaju šaran se sam zbog sebe dizao prema površini, nismo ga morali ničim privlačiti gore.

To je samo moje mišljenje.

:HH :Dtt
Bog je svakom po rođenju odredio broj dana koliko će živjeti, u to jedino ne ulaze dani provedeni u ribolovu.

nyko_10
Ribarcina
Ribarcina

Post by nyko_10 » 22 Jan 2012, 09:42

Ja sam na Lapovcu lovio na dubini od 5 m, i bilo je pomalo oblacno, cak je i kisa padala nest malo. Nije bilo kako bi mozda trebalo grist na zig, ali imao sam par grizeva.
Image

rio
Ribarcina
Ribarcina

Post by rio » 22 Jan 2012, 11:03

dedoš wrote:
rio wrote:Tu sam negdje pročitao da radi na svim vodama, pa to se na mojoj (Tribalj) uopće nije dogodilo.Nisam pobornik tog sistema ali naravno da sam ga iz znatiželje probao.
Pozdrav,
prije 10-12 godina sam lovio na (tvom) jezeru, bilo je fenomenalno.
A za zig-rig je potrebno da se neke stvari poklope. Prvo mislim da se mora hraniti točno određenom hranom, koja se zadržava i širi prema površini.Znači neka praškasta.
Drugo meni se pokazala dobar sistem u jako vruće vrijeme i u dubini 1,5-2 m. u mom slučaju šaran se sam zbog sebe dizao prema površini, nismo ga morali ničim privlačiti gore.

To je samo moje mišljenje.

:HH :Dtt
Svaka čast ako si prije toliko godina lovio na Triblju na zig, znam da u zadnjih 5-6 godina tamo se nitko nije nalovio na taj sistem, probali su i na takmičenjima ali slabo.

GogoRush
Guru
Guru

Post by GogoRush » 22 Jan 2012, 13:29

Što se tiće ZIG RIG-a u našem šaranskom društvu je bilo dosta diskusije. Na kraju se svelo, da se može loviti, ali predvez ne smije biti duži od 50cm. mhm::

Andjelko
Guru
Guru

Post by Andjelko » 22 Jan 2012, 13:44

ja na jezeru donji zabar paravim do 70cm

Sanadac5
Guru
Guru

Post by Sanadac5 » 22 Jan 2012, 15:07

na jezeru idem samo do 50cm mhm::

smiley
Piskaralo
Piskaralo

ZIG RIG

Post by smiley » 22 Jan 2012, 16:04

BT Carp Fishing Team wrote:Zig Rig moze da bude dobar, ali samo ako znas sa cim i kako da nahranis... na vodama gde nije dozvoljena praskasta hrana, to je jako tesko...
apsolutno se slazem...zir rig bez adekvatnog spoda je prakticno neupotrebljiv.

A ako se sve potrefi itekako efikasan nacin pecanja...
Million of open minds cannot be wrong

Delboy
Guru
Guru

ZIG RIG

Post by Delboy » 22 Jan 2012, 17:06

A ja sam mislio da sa zigom trazis ribu u kojem je sloju i od toga zavisi duzina... Al izgleda ovo nesto drugacije....

nyko_10
Ribarcina
Ribarcina

Post by nyko_10 » 22 Jan 2012, 17:31

smiley wrote:
BT Carp Fishing Team wrote:Zig Rig moze da bude dobar, ali samo ako znas sa cim i kako da nahranis... na vodama gde nije dozvoljena praskasta hrana, to je jako tesko...
apsolutno se slazem...zir rig bez adekvatnog spoda je prakticno neupotrebljiv.

A ako se sve potrefi itekako efikasan nacin pecanja...

Da, i preciznost igra veliku ulogu.
Image

Post Reply

Return to “Sistemi i prezentacija”