Lapovac

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

nyko_10
Ribarcina
Ribarcina
Re: Lapovac

Post by nyko_10 » 09 Apr 2012, 18:00

Evo par slika od današnjeg ribolova:

Image

Image

Image

Image

Image

Naravno sve ribe su puštene :HH
Image

Kavis
Pocetnik
Pocetnik

Post by Kavis » 09 Apr 2012, 20:37

evo jedan mali šarko s Lapovaca od neki dan :HH :HH :HH :HH :HH

http://postimage.org/" onclick="window.open(this.href);return false;]Image[/url]

prda
Ribolovac
Ribolovac

Post by prda » 10 Apr 2012, 05:52

Kako je to dobra voda ya ribolov, 1::
Pecao sam tamo na par kupova,upoznao dobre ljude i ove godine planiram barem tri dana slobodnog ribolova,da potpuno uzivam.
Pozdrav za Majtora saranskog ribolova Kazu,Brkanica i njegovu ekipu ... piv:: bdr: piv::

nyko_10
Ribarcina
Ribarcina

Post by nyko_10 » 10 Apr 2012, 11:14

prda wrote:Kako je to dobra voda ya ribolov, 1::
Voda je ODLIČNA za ribolov krezi:: krezi::
Image

nyko_10
Ribarcina
Ribarcina

Post by nyko_10 » 21 Apr 2012, 21:29

Danas odrađen kratki ribolov, uz neprestane i JAKO ČESTE promjene vremena krezi::
Uglavnom, pola sata bude sunčano, pola sata sunce i kiša, zatim samo oblacno, pa počne padati i led, zatim opet sunčano itd...
Led je padao u dva navrata, kiša u jedno 5-6 navrata, i između je bilo malo sunčano, malo oblačno, i naravno uz sve to i vjetar :D :D

Image

Ovo je prizor nakon prvog leda.
Image

Nakon leda kolega dobiva griz (oblačno bez kiše).
Image

I nakon slikanja puštanje šarka (za vrijeme pljuska krezi:: ).
Image

Zatišje poslije pljuska (i prije početka novog navrata leda :D ).
Image

U to vrijeme i ja dobivam griz.
Image

Image

Image

Što se dogodi kada je teren sklizak, a vi u to vrijeme imate griz i trčite do štapa (i nakon pada nemate vremena obrisati ruke jer signalizator pišti pa prljavim rukama hvatate štap). I evo slike nakon drila:
Image

ZAKLJUČAK: suncobran uspješno testiran na SVE vremenske uvjete 2::u
Image

nyko_10
Ribarcina
Ribarcina

Post by nyko_10 » 21 May 2012, 17:27

Evo jedan lijepi ljuskaš od danas, ravno 10 kg. Jako borbena riba, nakon kontre je izvlačio 30-40 m te je onda krenio prema obali držeći se dna što je prilično dugo potrajalo.
Osim tog ljuskaša, bio je jedan manji golać te jedno otkvačivanje amura. :HH

Image
Image
Image

nyko_10
Ribarcina
Ribarcina

Post by nyko_10 » 20 Jun 2012, 18:04

Šetao sam malo Lapovcem prije par dana i čujem da se ljudi žale kako dosta slabo grize. Ili se šaran još nije vratio u potpunosti iz mrijesta ili je nešto drugo u pitanju. I kako je već unazad par dana toplo i sunčano vrijeme sjetim se ja zig riga. Stoga sam idući dan odlučio malo isprobati zig.

Dolazimo na vodu oko 9 ujutro, gledam jezero, odlično - nema vjetra. Vrućina i mirna voda, idealno za zig. Prvo sam izmarkirao poziciju, dok je kolega u to vrijeme napravio smjesu (praškasta hrana, sitne sjemenke,...) te zatim pravimo predveze. Dubina je bila malo manja od 6 m, a koristili smo predveze od 4 m i 2.8 m. Nakon zabacivanja počinjemo odmah s raketiranjem. U tom hranjenju nije bilo ni bipa. Dok smo odmarali u hladu, oglašava se moj signalizator i nakon kraće borbe šarko od 6.5 kg je vani.

Image

Image

Nakon slikanja puštanje.

Image

Zabacujem nazad i odmah počinjemo sa hranjenjem. Ubrzo pod raketom imamo još 4 griza. Evo par slika:

Image

Image

Image

Image

Šarko koji je na jedno oko slijep.
Image

Image

Nakon tih par grizeva je stalo te mi odlazimo nazad u hlad. Imali smo i posjet rode.

Image

Kasnije imamo jednog manjeg šarana.
Kad smo već skoro počeli pakirat, pred polazak kući, kolega ima griz. Kaže ništa posebno, vjerojatno kao i ostali šarani koje smo imali te nakon par minuta dovlači ga do obale. Ulazim u vodu s meredovom (uzeo sam jedan manji meredov jer se onaj veći baš osušio). Još ne vidimo šta je, tek nakon još par minuta drila pred obalom lijepi šarko pokazuje leđnu peraju. Ja kako sam vidio tu peraju, samo sam izašao iz vode i odložio manji meredov te uzeo onaj veći. Vraćam se nazad u vodu i navodim kolegu gdje da vuče jer uz samu obalu ima par panjeva pa da ih proba izbjeć ako može. Napokon je lijepi pitomi šaran u meredovu.

Image

Procjena da je oko 15 kg. Važemo ga i vaga pokazuje točno 15. Kolega sav sretan jer mu je to ujedno i osobni rekord. Slikanje vani pa u vodi te vraćanje neozljeđenog šarana nazad u Lapovac.

Image

Image

Image

Sve ukupno imali smo 7 grizeva i 7 izvučenih riba. Bolje se pokazao kraći predvez (na onom dužem smo imali samo 1 griz). Sunce nas je dobrano ispeklo što se lijepo vidi na slici dolje krezi::

Image
Image

carpier
ViP
ViP

Post by carpier » 20 Jun 2012, 18:11

Kad vidim klince koji pecaju, uhvate...i rade sa ribama kako treba! Jebeš Mastercard! krezi:: Veliki pozdrav iz Slovenije! :HH
I was born a carp angler and I‘ll die a carp angler.

Kavis
Pocetnik
Pocetnik

Post by Kavis » 20 Jun 2012, 18:29

zelio bi se zahvaliti svome ucitelju (nyko_10) koi me je dosta toga naucio o sarnskome ribolovu.. :HH :HH :HH jedva cekam iduce pecanje jaoo: jaoo:

Alas
Moderator
Moderator

Post by Alas » 20 Jun 2012, 20:09

Bravo momci svaka cast ,samo naprijed pred vama je jako dobra buducnost sto se toce pecanja ....Bistrooooo

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”