Uzimam marker da vidim kakvo je stanje u vodi ispred nas. Odmah po zabacaju vidim da je dno tvrdo, daljina mi odgovara, a pošto je mrak blizu bez puno kemijanja klipam spod i sve lovne štapove. Na spod stavljam veliki spomb i izbacujem 20-tak spombova na hranilište. Na štapove stavljam tri različita mamca čisto da vidim što šarani preferiraju. Uz pivicu dočekujemo mrak.

Odlazimo u šator na spavanac. Sa čudom se pogledamo ujutro, vani dan, a mi nismo imali ni pik. Već me polako hvata panika. Prezabacujemo, ja forsiram velike boile, a Mario stavlja umjetni kukuruz koji nam je zadnji put donio puno ribe. U kratko vrijeme dobiva prvi griz, no otkačuje mu se. Ubrzo i slijedeći griz, no opet se otkačuje. I ja se odlučujem prebaciti na umjetni kukruz, ali i paralelno stavljam na jedan štap zig. U kratko vrijeme dobivam prvi griz te drilam krasnog šarana. Odmah prvi i 10+.

Nastavljamo aktivno dohranjivati te sve štapove prebacujemo na manje mamce, ja se odlučujem na jednog sa umjetnim kukuruzom, na drugog stavljam zig dužine 30 cm, a na trećeg trigger boilu sa umjetnim kukuruzom. I dalje hranimo sa velikim mamcima i kukuruzom, ali zaključak je da riba jednostavno ne prihvaća velike mamce. Pošto nam je želja naloviti se odabiremo opciju koja nam prvi dan daje preko 20 grizeva. U početku smo puno ribe gubili, razlog ne znam, no kasnije smo realizirali skoro svaki griz. Prvi dan pada par krasnih riba.

Do navečer već smo zadovoljni ribolovom. Za noć na sva tri štapa stavljam kombinaciju Masterbih trigger i S2B-biotic dvije 16mm boile. Oko 23h budi me indikator i odmah vidim da se radi o jednoj od boljih riba do sada. Dril traje dobrih 15 min. Ulazim u vodu. Šaran je već blizu, po virovima i pokretima vidim da se radi o velikoj ribi. Taman da ću ga vidjeti sa naglavnom lampom, sav drhtim, kad odjednom samo vidim samo udicu i olovo kako proleti uz mene. Zatim je slijedilo par krasnih psovki. No dobro i to je dio ribolova, znam da mi je to bila prilika da ulovim stvarno nešto posebno, no nažalost ništa od toga ovaj put. Odlazim u šator. Do jutra lovim još jednog manjeg i odmah ga puštam. Kako nam je plan bio ostati do 3-4. popodne dižemo se što ranije kako bi imali priliku uloviti još kojeg od ovih krasnih, borbenih riba. Čak nam je i prihrana pri kraju od 15kg boili i faktorice kukuruza ostalo nam je možda 2-3 kg zajedno. Prebacujemo se na alienke te ih punimo možda trečinu, a ostatak sa vodom kako bi mogli lupati što više. Jasno je da ovdje kao i na većini sličnih voda riba jako dobro reagira na hranjenje, čim bi stali sa raketama, aktivnost bi pala značajno. Pijemo kavu i čekamo. Ništa se ne događa. Vidim ribu na hranilištu, no tek tu i tamo pikne se koji manji šaran. Odlučujem se na zig na jedan štap dužina ziga je bila tako da udica stoji na 30 cm od površine. Dobivam griz kroz par minuta na zig te drilam krasnog šarana.

Daljni ribolov prelazim na lov sa dva štapa te lov na zigove. Sa tri štapa i zigovima od 2,5m teško je loviti na daljini. Do odlaska lovim nekoliko velikih šarana i najvećeg , jedino smo njega vagali u nadi da ima 20+. Vaga je ipak pokazala 18 kg. Morat ću pričekati idući posjet da pokušam uloviti tog tribaljskog 20+.

Sve u svemu, jezero iz snova kao i ribolov, doći ćemo opet i to što prije.
Pozdrav i bistro