Štapovi za varaličarenje smuđa
Koji štap koristite u varaličarenju smuđa ?
Re: Štapovi za varaličarenje smuđa
Pozdrav momci,ja koristim stap Berkly Skeletor serija 2 15-40g ,masina Ryobi Vertgo 5000 i nanofil 0,17 takodje berkly
Ovo je zadnji ulovljeni smudj ,sad primijetih da je vrijeme ponovo na vodu dugo se nije pecalo,bistro
Mozda neko pomisli da je masina za broj veca i nanofil mozda da je 0,16 ,pecam na vodi gdje se nikad nezna sta ce udariti
evo akcije gdje je Boris /masterbih/snimao sexanje sa nekom slabom strunom 0,16 ,od tada nema vise problema nanofil je cudo
Ovo je zadnji ulovljeni smudj ,sad primijetih da je vrijeme ponovo na vodu dugo se nije pecalo,bistro
Mozda neko pomisli da je masina za broj veca i nanofil mozda da je 0,16 ,pecam na vodi gdje se nikad nezna sta ce udariti
evo akcije gdje je Boris /masterbih/snimao sexanje sa nekom slabom strunom 0,16 ,od tada nema vise problema nanofil je cudo
- RubA Teslic
- Piskaralo
danas sam zavrsio svoj smudjaroski stap,sportex carat spin 3,stavio sam na njega 9 fuji karika tako da sam dobio stvarno brz stap,za nijansu mi djeluje brze od speedmastera 20-50,mozda zato sto je ovaj 60gr.Zahvaljujem se majstoru Aliju vlasniku prodavnice ribo materiala i opreme ALAS u jelahu na super odradjenom poslu.
Uploaded with ImageShack.us
A jest ga sredio nema sta ,stap je brz ko munja ima snagu ako iznenada udari som,nikad se nezna,bistro sa novim hand made strojem
- RubA Teslic
- Piskaralo
hvala mirzoni,vidjecemo kad se ova ledena gromad otopi
Dal moze neki savet kako da odaberem solidan stap za lov smudja na barama i jezerima,nista specijalno,cisto da se nadje ako pozelim?...ima u NS Shimano stapova po 16-25e na oko izuzetnih,da bi sluzilo to? Unapred hvala..
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
Druze gledaj da je duzina od 2,40 do 3,00 metara najbolji 2,70 ,sledece je sto trebas pogledati tezina bacanja /TB/ do 50 gr idealno 15-40gr ,onda lijepo namontiras masinu /idealna neka 3000 do 4000 /na taj stap koji mislis kupiti i probas malo kako lezi ,meni najvaznije za smudja da je stap brz i krut,znaci nista ono kad mu das kontru a vrh ostane u mjestu pa tek nakon vremena ispali kontru .A krut ti treba kad budes silikoncima dzigovo da ti takodje ne kasni kad dzigas .Da zaokruzim , stap dvodijelni za smudja 2,70m 15-40gr TB brza akcija i da nije mlitav to je to ,bistrooLimar wrote:Dal moze neki savet kako da odaberem solidan stap za lov smudja na barama i jezerima,nista specijalno,cisto da se nadje ako pozelim?...ima u NS Shimano stapova po 16-25e na oko izuzetnih,da bi sluzilo to? Unapred hvala..
Alase,nesto otprilike sam tako i gledao samo bese 2.40 duzine,ForceMaster Shimano,dopao mi se sto je neverovatno lagan a nije ni skup ...sta mislis o tako necem?
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
Ako lovis iz camca, onda ok, a sa obale je ipak bolje iznad 2.70m
Imo ja i lovio 2-3 sezone na ForceMaster extra stap samo sto je u mene bio 3,30m ,stap nije skup a dobarLimar wrote:Alase,nesto otprilike sam tako i gledao samo bese 2.40 duzine,ForceMaster Shimano,dopao mi se sto je neverovatno lagan a nije ni skup ...sta mislis o tako necem?
ovaj sam ja imao