Kasnije se pojavio prvi jednodelni bambus to je bilo luksuza ko ga je imao.Taj je bio ribolovac.Pojavio se i prvi najlon pod imenom "leska" taj najlon je bio debeo a veoma slab,malo jaca riba gaje kidala ko od sale.Al nebi bio ribolovac kada nebih prevazisao taj problem,pojavio se i prvi kupovni plovak od plute u crveno beloj boji okruglog oblika.Al bilo je ribe i hvatalo se.
Pojavio se i dvodelni bambus,vec se pocelo luksuzirati.Mnogo sam voleo da hvatam skobalja na djak gayio sam Veliku Moravu i leti i zimi postavljajuci djak sa hlebom,al sam ga hvatao non stop,kad nije radio skobalj radila je mrena,takoyvana siljka nikada se nisam vracao iz ribolova praznih ruku.
Pojavio se i prvi teleskop od neke plasticne mase i sada kad se setim dodjemi do smejanja kakva je to bila motka gibala se na sve strane,al tada bre moglo se i hvatalo se rukama,koliko je imala riba.Pojavio se i malo kvalitetniji najlon Ylatna kornjaca Sad se setim skobalja sam leti isutirao iz Morave kad se zaglavi u plicaku.Nije mi niti kom padalo napamet da ide dalje od Morave u ribolov a sada ide se po 200 km u jednom pravcu da bi se pecalo i to sta se hvata.....beda.
Bile su i vode a sada niti ima ta voda niti ce ikad vise imati ta riba sto je bila nekada.
Kako da ima voda kad sav narod pored reke je od reku napravio septicku jamu,sproveo je kanalizaciju u reku.Voda je uhvacena i cevovima sprovedena za kucne potrebe.Flasiraju je i prodaju tajfuni se bogate i ujedno upropascuju prirodu i uniostavaju riblji fond.Eto to je po mom kratak istorijat ribolova.