preparati i prepariranje riba
Moderator:Masterbih
-
malabaracuda
- Ribolovac

Sve pohvale za tvoje radove
.Bila mi je želja da se to naućim.Međutim nisam imao nikog da to pobliže objasni.Vjerujem da se tu radi najviše o štavljenju kože.Ako nije tajna možeš li pobliže objasniti postupak i kemija koja se upotrebljava ?.Do sad sam samo sačuvao glave od onih riba koje su poginule
i to je stavljeno u moj kutak na stepenicama hodnika ,zato i slika nije kako treba.Neznam dal če te i to svrstati u neki preparat?

Re: preparati i prepariranje riba
Naravno da su i to preparati! A što se tiće ovog drugog ,štavljenje riblje kože je najmanji problem u cijelom procesu.Ove ribe koje sam stavio ovdje na forum nisu klasični preparati (to sam zaboravio napomenuti u prvom postu) ,ovo su sve replike riba ,znaći originalna kopija te ribe i iako radim i klasično prepariranje ipak su mi replike draže a i sigurno su kvalitetnije od klasičnih preparata iako nešto skuplji ,a što je najbitnije takva se investicija sigurno isplati jer je trajnost neupitna i sigurno će je naslijediti i praunuci i nikad negubi na vrijednosti. Malo sam se raspitao kako je za prenijeti preko granice i kažu mi da ide bez problema kao suvenir jer nema na sebi ništa organsko ,dok klasični preparati ne idu preko grane bez milion papira.
-
malabaracuda
- Ribolovac

Ne razumijem! Želiš reći da ih izrađuješ iz nekog materijala i onda ih obojaš i urediš.
Tako je!
Majstor je majstor!!
Majstor je majstor!!
-
malabaracuda
- Ribolovac

Čekaj kolega Tona da Kazo odgovori dal je to tako pa ako mu je volja neka pobliže objasni ! 
Upravo to ! To su ribe izrađene od poliester smole i onda uređene i obojane. 
Čak i kad ih gledaš uživo i izbliza teško da češ primjetiti da nije klasični preparat. I ovo je puno teže izraditi nego klasično preparirati ribu.
Čak i kad ih gledaš uživo i izbliza teško da češ primjetiti da nije klasični preparat. I ovo je puno teže izraditi nego klasično preparirati ribu.
-
malabaracuda
- Ribolovac

Čovječe pa ti si umjetnik !!
Ako me put nanese prema tebi bilo bi mi drago te u živo upoznati 
u svako doba. 
Samo da napomenem da je svaka od ovih riba na prodaju ,pa ako ima zaiteresiranih slobodno neka se jave.
Samo da napomenem da je svaka od ovih riba na prodaju ,pa ako ima zaiteresiranih slobodno neka se jave.
jos jedan moj probni rad...

Odlično ! Samo je slika malo tamna.