Jedete li ribu koju upecate ?
Moderator:Masterbih
volim pojesti ribu,ali godinama je ne uzimam osim pokojeg klena sada kada je zima...
- Rada TRIGA Jovanovic
- Ribolovac

Re: Jedete li ribu koju upecate ?
volim da pecam i volim da jedem ribu nebitno morska ili slatkovodna,ali isto tako imam svest o danasnjem ribljem fondu nasih voda,tako da kada mi se jede riba ribarnica ili konzerva i napred 
Nista snaga,samo glava....
Neznalice misle da je šaran kao prase
, što im se više govori da šaran iznad 5kg nije dobar za jelo, da tu nema mesa, oni to ne žele da shvate i misle, što je šaran teži to je bolji za jelo 
Mozemo cesto cuti komentare tipa da ribolovci koji nose ribu nisu pravi sportski ribolovci.Mislim da ti komentari nisu na mestu, pod uslovom da je sve u skladu sa propisanim zakonskim normama.Ja licno slabo pecam na divljim vodama drugu ribu osim Sarana (kojeg nevolim da jedem u bilo kojoj varijanti) ali kad sam pecao ili kad sad pecam belu,stuku ili soma ponesem ulov.Nevidim logiku da tu istu ribu kupujem na pijaci (koja je cak i krivolovom upecana)a sa druge strane pustam ono sto mi zakon dozvoljava.U svakoj dozvoli nam pise koja su ogranicenja i ako se pridrzavamo tih normi necemo ugroziti riblji fond.Ipak u jelovniku najcesce imam morsku ribu neku zbog kvaliteta a pak neku zbog cene.Inace desavalo mi se da dobijem kritike zbog pustanja ribe nazad (par sarana i jednog soma).U svakom slucaju moderni ribolov bilo koje vrste ribe je ustvari pridrzavanje zakonskih odredbi koje su donete upravo zbog zastite ribljeg fonda.Toliko od mene Bistro
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes
Pozdrav.ja ne jedem ribu sto upecam nego se sve vraca,ali zato imam zenu i majku sto kazu pa kad ces donijet to sto upecas...bogami nece od mene pojest sto upecam,imate oslic u prodavnici i kupite sebi
Također djelim isto mišljenje!Masterbih wrote:...
Nekako mi je zao ubiti.
A i ljepše se osječaš kad pustiš palog borca da opet iznenadi nekog drugog...

Puštajte ribe!
Ponekad, vise ne nego da mada volim riblju corbu to bi mogo svaki drugi dan
Poslednja si moja sinagoga moj si Petrovgrad i Rim
Sa tobom mogu i bez boga, bez tebe ne mogu ni s njim.....
Sa tobom mogu i bez boga, bez tebe ne mogu ni s njim.....
-
scorp_breza
- Piskaralo

Najvise lovim sarane i ponosan sam na to da je svaki moj saran vracen tamo odakle je i ulovljen, tacnije vecina ih je vracena tamo odakle su ulovljeni jer su neki premjesteni na za njih bolje i sigurnije mjesto.
Međutim, ne vracam samo sarane vec i svu drugu ribu koju ulovim, iako su sada ti ribolovi na neku drugu ribu osim sarana postali prilicna rijetkost.
Volim jest ribu, ali za to sluzi riba iz ribarnice, jednostavno mi je previse zao ubit onu koju ja ulovim. Mnogo vece zadovoljstvo pronalazim u ovome:

Bistro!!!
Međutim, ne vracam samo sarane vec i svu drugu ribu koju ulovim, iako su sada ti ribolovi na neku drugu ribu osim sarana postali prilicna rijetkost.
Volim jest ribu, ali za to sluzi riba iz ribarnice, jednostavno mi je previse zao ubit onu koju ja ulovim. Mnogo vece zadovoljstvo pronalazim u ovome:

Bistro!!!
-
malabaracuda
- Ribolovac

Volim si pojesti riblje specijalitete,-fiš,pohovano,pećeno,na bilo koji naćin spremljenu ribu bar jednom na tjedan .Normalno ako ulovim
Riba iz moga kraja je poznata po tome da je čista ,ne smrdi nema masti i ljudi je vole pojesti.E šta je tu je 
Retko da pošto niko u porodici baš ne voli ribu.Pošto ne pecam na komercijalnim vodama samo na takmičenjima to je pretežno bela riba ili manji primerci šarana ( naravno u meri) a veliki deo završava u svom ambijentu kao ovaj na slici.
Sportski ribolovci koji se zateknu na kanalu kada sa porodicom pre nekog važnijeg takmičenja izađemo na trening čupaju kosu kada vide da ulov koji je često pet puta veći nego njihov vratimo u vodu.
put u život

Uploaded with ImageShack.us

Sportski ribolovci koji se zateknu na kanalu kada sa porodicom pre nekog važnijeg takmičenja izađemo na trening čupaju kosu kada vide da ulov koji je često pet puta veći nego njihov vratimo u vodu.
put u život