Profesionalac ili amater?
Moderator:Masterbih
To uopste nije rasprava,nego cinjenica!!! Zamisli Pezionera sa bosanskom penzijom od 150 km,kako on sebi da kupi nesto bolje i skuplje,nemoze,nece,netreba mu... Ima iste stapove vec dugo dugo godina i na njih je ulovio ribe mozda vise nego sto mi mozemo zamisliti,a nisu to samo penzioneri,ima i drugih ljudi sa losijom financijskom situacijom,al kako je Boris rekao,nije sve u priboru ima nesto i u iskustvu,znanju...

...Nije lako biti budala... Takav se moras roditi...
Destinations Point
Destinations Point
Re: Profesionalac ili amater?
holcer wrote:To uopste nije rasprava,nego cinjenica!!! Zamisli Pezionera sa bosanskom penzijom od 150 km,kako on sebi da kupi nesto bolje i skuplje,nemoze,nece,netreba mu... Ima iste stapove vec dugo dugo godina i na njih je ulovio ribe mozda vise nego sto mi mozemo zamisliti,a nisu to samo penzioneri,ima i drugih ljudi sa losijom financijskom situacijom,al kako je Boris rekao,nije sve u priboru ima nesto i u iskustvu,znanju...![]()
![]()
Ovo je ziva istina

Ja licno radim za platu od 500 km i nemogu priustiti stapove i masine od 150-200km a da ne govorim o skupljim,vec imam od 50 km stap i isto tako masinu i ekstra sam zadovoljan i netreba mi bolje,do nedavno sam imao sve stari pribor i njega nebi bacio u "SMECE" nema tih para,na njega sam ulovio dosta ribe koja ce mi ostati u sjecanju citav zivot... Zato kazem da netreba nikog podcjenjivati i omalovazavati bez obzira kakav bio,treba ga saslusati i dati mu SANSU...

Destinations Point
Destinations Point
Germina je poderala mnoge renomirane stapove.Sada da mi je naci germine 3.60 duzine da se proizvode nebi se ni sekunde dvoumio da ih uzmem.to fapa izvlaci

Tacno... he he he ... 
Destinations Point
Destinations Point
Zamisli kad su proizvedene a jos se uveliko koriste. 
Destinations Point
Destinations Point
e druze koja je ovo tacno lokacija na Jablanickom? na koji sistem Tata peca... jel standardni na tom jezeru ili?c&r carp wrote:Stapovi mog Tate, na koje lovi vise od 20 god, koje sam i ja nekad maximalno iskoristio i uopste nekani da ih mijenja.
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Lokacija kod vila Palme. Tu imamo vikendicu od 1987 god. Otac lovi na stari standardni sistem germina, kolotura, olovo 100-120 gr, 3 udice 2#, camac, i veslaj 150 m do bove/markera. Nalovili smo se ribe na ovom mjestu i ja i on bog sami zna koliko, a pogotovo on koji lovi ovakvim i drugima stapovima preko 40 god na isti sistem.
Germina je cudo. Nju treba isprobati, pa onda o njoj suditi. Danas se prave stapovi free spiriti i drugi sa nekim univerzalnim kvalitetom a germina se takva pravila prije 30 god. Sto rece enko, ona fapa iz vode izvlaci.
Germina je cudo. Nju treba isprobati, pa onda o njoj suditi. Danas se prave stapovi free spiriti i drugi sa nekim univerzalnim kvalitetom a germina se takva pravila prije 30 god. Sto rece enko, ona fapa iz vode izvlaci.
Profesionalac ili amater?
A znam za to, ja sam cesto pecao malo vise gore prema tunelu a i sa druge strane gdje se sada most zavrsava pa des o od njega.... Doduse malo su me zezali tu jer sam ja pecao na boile a svi ostali na kukuruz direktno na udicu...
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=43.865901,18.412073
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=43.865901,18.412073
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Zezaju i danas dan. Jednostavno je to sistem koji vjecito radi, i njega se drze. Pa cak me i otac zeza i za boile i stapove, koji jos uvjek nije uzeo u ruke nijedan moj stap odnosno stapic kako on kaze. Pretanak da bi ga zadovoljio. Hehehehhe...