Bakin Kolac
Moderator:Masterbih
Naravno, svako ima pravo da iznese svoje misljenje i nema ljutnje. 
- debeli sremac
- Ribolovac

Re: Recepti
izvini ne znam kako se zove covek ali sin mu je aktivan pecaros!md_bait wrote:nije valjda Dule umro?debeli sremac wrote:aj sada da ja zakuvam malo![]()
![]()
pecajuci na backom jarku upoznao sam jednog coveka za sada je to N.N lice .
njegov tata je prvi put napravio baku koju je pokazao mesarosu i zajedno sa njim prodavao i pecao . naravno razisli su se i deo recepta je ostao mesarosu a onaj pravi zna cica koji je prosle godine umro . neki znaju o kome pricam neki ne. boila inace stvarno mirise na bakin kolac zato se tako i zove ali je vremenom presla u tutu fruti .
inace moje iskustvo sa bakom je 50% 50% ili ne peca ili ubija , pecao na svoju baku a i na mesikinu . i ne volim bas tu boilu ali amur je obozava .
ako treba , nema potrebe !
Ljubin otac je napravio PRAVU baku, a on se zove Dule.
Pecali smo zajedno mnogo takmicenja.
Šta je to BAKIN KOLAČ??Limar wrote:Najbolji recept za pocetnika je 1kg Bakin kolac,razbiti 11 jaja srednje velicine ,izrolati,skuvati i pravac voda![]()
Naj jeftiniji i naj sigurniji recept za uspeh
- debeli sremac
- Ribolovac

eto znas o kome pricam . nisam hteo da pricam o kome se radi da bi bio siguran da jos ko zna tu pricu !md_bait wrote:Ljubin otac je napravio PRAVU baku, a on se zove Dule.
Ne citas dobro kolega,famozni miks kosta 1200rsd,nesto manje od 12 evra i izuva kako peca,molim te daj mi naziv nekog catcher miksa koji bez ikakvih dodataka lovi?Sto rece Delboy,svako danas iskopira nesto na netu i zalepi na forum,te gluposti samo virtuelno pecaju!Poznajem par ljudi koji samelju 500gr hrane za kerove,dodaju 300gr soje i 200gr palente,srolaju od tog boile,odu u Crni vir i odlome ribu,kasnije danima laprdaju kako smo mi glupi sto kupujemo mikseve...onda odu puni sebe na cup na istu vodu s takvim "proverenim" boilama i onda ih tako pocepaju da zavrse sa 0kg...hocu da kazem da je dobra boila ona koja traje,koja konstantno daje ribu na svim vodama,u svim uslovima,dal pecalo dete il pecao takmicar!Na kraju krajeva,od cega bi zivela ova industrija kada bi svi sami pravili mikseve i hemiju?!CarpeR wrote:Opet rasprave o toj famoznoj Baki. Nisam htio ništa komentirat, ali svašta se piše o njoj te o dotičnom. Ja bi samo rekao da dotični gospodin koji ju izrađuje i prodaje nije za mene gospodin nit fer ribolovac, osobno ga nepoznajem, al dovoljno o njemu govore njegova djela koja radi po razno raznim takmićenjim. Kad se izvuće loša pozicija, podvuće se rep među noge i idemo dalje, to za mene nije fer ribolovac. Al neka mu je, svatko radi kako misli da je najbolje. Al očito je da mu tamo sveta Baka nepomaže. Šta ja hoču s tim reči, da bi svi trebali dobro znati šta je presudno za uspijeh na takmićenju, LOKACIJA koja se izvuće No.1! Nikakva baka il mrki deda ne pomaže ako nema ribe! Nisam se nikad susreo s njom, i neusporavam njenu lovnost, ali ako je vjerovat stvarima koje ste vi tu iznjeli i po raznim forumima šta sve ide u nju, zaključujem da se jednostavno radi o običnome mixu koji je natrpana Ugljiko hidratima, znači da se radi o boili koja ima instant reakciju, koja je vjerojatno potkrepljena razno raznim atraktorima i aromom. I to ne košta 15 e ma da neznam koje UH nutra stavljaš. Moja slobodna procjena da vas deru minimalno 10 e previše, napominjem minimalno. I još da si kupiš jaja i rolaš sam za tih 15 e, pa netko srvarno ima visoko mišljenje o sebi. Molim da se nitko ne naljuti, jer nije mi to cilj, ljudi otvorite oči i korsitite razum ! Pozdrav
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
nisam znao da je umro. dobar ribolovac i veliki mangup. laka mu zemlja 
- debeli sremac
- Ribolovac

znaci ljuba je na tatu .md_bait wrote:nisam znao da je umro. dobar ribolovac i veliki mangup. laka mu zemlja
a ta baka je skroz drugacija od mesikine , eto ti meni potvrdi to ako si pecao sa njima onda znas
miks bakinog kolaca od mesarosa 1 kg kostao je 15 eura kao i kod njega u radnji a i kod ostalih , jedino ako se nije nesto smanjilo na 12 eura od skoro . iskustva su razlicita , moje misljenje je da je bila dobra boila pre par godina i lovna , dok neke odredjene komponente nisu postale dostupne vecini pecarosa koje naravno nije mogao svako da kupi u vreme bake . sad kad se to manje vise , moze , nije vise toliko atraktivna kao nekad . ne vidim neke ekstremne rezultate na takmichenjima da su postignuti u zadnje 2 godine , cak su neke i nulirane ... uvek ce biti onih koji se kunu u to i onih koji to bojkotuju , ko hoce da peca na baku neka peca , ko nece ne mora , ima dosta drugih firmi
moje misljenje

moje misljenje
na dulovu sam pecao na mesarosevu nikad. mi je pravimo po nekom nasem receptu i to je otprilike to. e sad dal je to prava ili nije meni nije bitno jer lovi ribu ali kao ni jedna boila ne moze da lovi cele godine pa su zato i iskustva razlicita. NE ZNAM NI JEDNU BOILU KOJA KONSTANTNO U TOKU GODINE LOVI.debeli sremac wrote:znaci ljuba je na tatu .md_bait wrote:nisam znao da je umro. dobar ribolovac i veliki mangup. laka mu zemlja
a ta baka je skroz drugacija od mesikine , eto ti meni potvrdi to ako si pecao sa njima onda znas