Koje boile na proljece
Moderator:Masterbih
ma naravno svako ima svoje misljenje,mislim nemam nista protiv gotovih mikseva niti ima svako vremena da se posveti eksperimentisanju sa boilima...al da idalje odlicno pecaju ne nasvirane boile,proste itekako pecaju uverio sam se dosta puta..
Re: Koje boile na proljece
Niko nije rekao da ne pecaju niti da u nekim uslovima moze da donese koju ribu cak i vise aromatizovan jak mamac, ali u vecini slucajeva (u praksi) se to pokazalo kao losija varijanta..
zavisi gde se peca,pricao sam o komercijali licno iz mog iskustva da mi se bolje pokazuju varijante prostijih boila nego nabrijanih..sve zavisi od vode do vode.sad cu skrenuti sa teme nemogu da nadjem deklaraciju od betaina kojeg sam dobio nisam ga jos koristio al kontam da si ti master morao cuti za njega kakva je to varianta nisam sto posto siguran da li je finski ili norveski 94% ili 96%,kopam vec dva dana al nikako da nadjem deklaraciju pa da te pitam.
Po tebi bi kolega i pura bolje pecala od boile? Ja ovo tvoje tako shvatih?
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
pa zavisi kakvo shvatanje imas,ako je soino brasno,griz,plazma,ml.u prahu,p.hrana...itd. pura onda ok..sta da ti kazem...
Naravno da nije, ali takav si stav zauzeo da se pomisli da bi i onaj ko koristi puru bolje prosao na komercijalnim vodama od onoga ko koristi dobro izbalansirane boile pravljene u svakom pogledu od kvalitetnijih sastojaka od ovih koje si ti nabrojao.
Kad smo kod komercijale, "prazna" boila moze zadrzati sarana na hranilistu onoliko koliko se prvi snijeg moze zadrzati na temperaturi vazduha 12 stepeni celzijevih.
Kad smo kod komercijale, "prazna" boila moze zadrzati sarana na hranilistu onoliko koliko se prvi snijeg moze zadrzati na temperaturi vazduha 12 stepeni celzijevih.
O tome upravo i govorimo, niko nije rekao da se nemoze uloviti riba, pa ulovit cemo je na svasta, da ne lupetam sad gluposti, ali pitanje je koliko i kakve ribe..
Ovo sto kaze Linear za zadrzavanje ribe je 100% tacno, znaci suplja boila je supljina i od ribolova..
Mnogo ljudi zaboravlja za nutritivni signal koji je po meni mnogo vazniji nego onaj mirisni.
Ovo sto kaze Linear za zadrzavanje ribe je 100% tacno, znaci suplja boila je supljina i od ribolova..
Mnogo ljudi zaboravlja za nutritivni signal koji je po meni mnogo vazniji nego onaj mirisni.
rekao sam da nemora biti nadrndana boila,nego da fino moze da se peca i sastavi od ovih stvari koje sam nabrojao..iz iskustva govorim upecati 22 sarana za sedam sati pecanja nije malo.razumen sta vi govorite odlicno nisam od juce u ovom pecanju velika je razlika imati mestimicno po koje pecanje i imati serije kad riba legne i ostane na spotu...a sve sto ste rekli o zadrzavanju ribe sa supljom boilom je tacno...
Aaaa, pa tako reci. Ti zakljucujes na osnovu jednog dobrog pecanja na te boile i to nazivas "iskustvom na komercijalama"!?
Ako grijesim Ti slobodno reci da si takvo iskustvo, (22 sarana za 7 sati na komercijali) dozivio vise od jednom.
U protivnom vrijedi ona izreka: i corava koka ubode zrno ili svima nam se JEDNOM mogu nakloniti zvijezde na vodi i da uzivamo u drilovima.
Da me pogresno ne shvatis. Zelim reci (moje misljenje) da na osnovu jednog dobrog pecanja ne mozes tvrditi da to stvarno peca bolje ili rangu sa nadrndanim boilama, kako ih ti nazva.
Ako grijesim Ti slobodno reci da si takvo iskustvo, (22 sarana za 7 sati na komercijali) dozivio vise od jednom.
U protivnom vrijedi ona izreka: i corava koka ubode zrno ili svima nam se JEDNOM mogu nakloniti zvijezde na vodi i da uzivamo u drilovima.
Da me pogresno ne shvatis. Zelim reci (moje misljenje) da na osnovu jednog dobrog pecanja ne mozes tvrditi da to stvarno peca bolje ili rangu sa nadrndanim boilama, kako ih ti nazva.
druze niti sam rekao da sam samo jednom otpecao takvo pocanje niti da mi je to bilo jedino pecanje sa dvadeset riba,niti da imam magicnu boilu koja lomi gde god se zabaci
niti da je bolja od nekih visoko kvalitetnih boila..kazem samo da moze lepo da se otpeca i sa boilima koji nemoraju da kostaju 10,12,15e po kilogramu...samo ako znas da slozis mix ;)