Cek neko mi kuca na vrata,
Dipovi
Moderator:Masterbih
sto rece noko od kolega najbolji je domaci dip i ja koristim nesto sasvim novo a nije toliko skupo ipak uspem prodati dosta dipa posto ludacki radi.Evo i recepta
sad cu ja 
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes
Re: Dipovi
bdelitee wrote:sto rece noko od kolega najbolji je domaci dip i ja koristim nesto sasvim novo a nije toliko skupo ipak uspem prodati dosta dipa posto ludacki radi.Evo i recepta
Cek neko mi kuca na vrata,sad cu ja
He he he,stari lisac !
Bas ste me nasmijali....
...Nije lako biti budala... Takav se moras roditi...
Destinations Point
Destinations Point
Zanima me da li je netko koristio ovu aromu i kako mu se pokazala.
Richworth
Stone fruit specijal
Hvala
Richworth
Stone fruit specijal
Hvala
Bog je svakom po rođenju odredio broj dana koliko će živjeti, u to jedino ne ulaze dani provedeni u ribolovu.
To je jako dobro zamisljeno a ko voli nek izvoli kvalitet kostaMasterbih wrote:Nije to neki bauk, ali tesko da se moze napraviti kvalitetan dip bez dobrih komponenti.
Ukoliko mislite napraviti bocicu dipa za 1-2 eur onda to bolje zaboravite![]()
P.S. Ja sam dugo vremena razmisljao da pustim u prodaju bazu za dip, znaci likvid sa magnetima za sarana, a ribolovac kuci samo doda neku svoju aromu, miris itd..
Ali ostalo sve na razmisljanju
Odlicni dipovi kostaju vec od 3,5e,zasto bi se cimao bezveze i izmisljao toplu vodu?
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
- slobodan.vukadinovic
- Ribarcina

Ja bez kvalitetnih dipova ne mogu na vodu. Srecom, imam prijatelja koji je (blago receno) genije za pravljenje dipova
. Tesko je naci kvalitetan dip koji je u kombinaciji voce-meso. Recimo
riba-banana, jagoda riba, jagoda-skoljka, .... i x kombinacija drugih. Licno sam se uverio da nema arome koja radi dugo. Zato se u mojoj kolekciji dipova nalaze razne arome. Veruj te mi da nekad sednem pored stapova i ne znam cime da dipujem a u vecini slucajeva dip je presudan. Kolega se cudi kako za dip treba 150e. Pa i to je malo... Nosaci, busteri, zasladjivaci, arome, ulja, amino ... Sve to zahteva dobar dip, a to kosta... 
- RELJIC CARP
- Ribolovac

- slobodan.vukadinovic
- Ribarcina

Tesko brate....RELJIC CARP wrote:Moze li ko da oda pravi recept za pravljenje dipa . Hvala kolege
Ko zna taj nece
Ko ne zna i ne treba ti
Po meni nema tu tajni i da imam kakav recept (zapisan) svakako bih ti ga napisao.RELJIC CARP wrote:Moze li ko da oda pravi recept za pravljenje dipa . Hvala kolege
No ako nije problem, mogu malo napisat kako sam ja radio ili kako se može napravit.
Uzmeš neku aminokiselinu po želji (količina po želji). Na žlice staviš neke topive komponente koje se inače koriste u izradi boila (betain..nutrin, predigest riblje brašno, itd...a može i ostale koje kakve praškaste atraktore) količina koju češ stavit ovisi o tome kakvu gustoču želiš dobit, nadalje možeš unutra stavit stimulatore apetita, miris po želji, eterična ulja, sol ili med kao konzervans i to bi več bilo to.
Kod izrade dipova je također potrebno obratit pažnju kao i kod izrade boile na godišnje doba. Mada x puta sam to zanemarivao i opet znao dobit ribu
Sve to se dobro promučka i svaki put prije upotrebe ili ako unutra držiš bojle je otrebno promučkat.
Malo eksperimentiraš i kad dobiš željenu mirsnu notu i da je okusno dobro (probaš malo) i ako ti šmeka, mora šmekat i šaranu.
Još uvjek povremeno znam nešto takvog napravit ali večinom sam počeo koristit dipove od Imperial Baitsa....meni su odlični i ako imaš prilike ih probat, vjerujem da nečeš ostat razočaran