Masterbih Pure Liver Extract
Ovo mi izgleda odlicno. Kupio sam ovaj extrakt, e sad je ono najteze. Sta s njim. U kakve mixeve. Dal samo mesne ili ipak moze sto bi reci malo i u vocne Boile. Kad vec stavljamo riblje brasno u vocne boile dal i ovaj extrakt dodavati.
Ako pravim npr fish boilu i stavljam 20 ml. Masterbih Pure Fish Extract koliko livera dodati.
Volio bih da mi ako moze neko objasni dodavanje livera, jer koliko sam procitao bilo gdje na netu, pise da je dodatak boilama a ne da se pravi liver boila i sl.
Unaprijed zahvalan !!!
Masterbih Pure Liver Extract (Proteinski ekstrakt jetre)
Moderator:Masterbih
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Re: Masterbih Pure Liver Extract (Proteinski ekstrakt jetre)
Ovako ja Ti nemogu nista pametno reci u vezi koristenja livera U boilama jer ih ja kupujem
, ali koristim liqvid liver od CCmoore kojeg cu zamjeniti ove sezone za masterbihov
.
Ja liver sipam u partikle i brasnastu a isto tako posipam po boilama jedno 2 sata prije raketiranja i to ovako izgleda

Uploaded with ImageShack.us
Nadamse dace neko nesto vise napisati o upotrbi livera u boilama
Ja liver sipam u partikle i brasnastu a isto tako posipam po boilama jedno 2 sata prije raketiranja i to ovako izgleda

Uploaded with ImageShack.us
Nadamse dace neko nesto vise napisati o upotrbi livera u boilama
Mozete koristiti u boilama, ali isto tako i s vana.
Odlicna je svaka kombinacija.
Naravno da se moze mijesati i sa vocem jer je liver prijatnijeg slatkastog mirisa koji se dobro slaze sa vocem.
Ukoliko u vodi ima dosta sitne ribe, onda ga treba izbjegavati s vana jer na njih djeluje kao magnet.
Inace Masterbih Pure Liver extract ima 80% proteina i guste je konzistencije sto se moze lijepo iskoristiti za razne eksperimente.
Bitno je ne prelaziti iznad 30ml po 1kg miksa.
Evo primjer za iznutra sa vocem za 1kg miksa:
Prije svega zelim reci da ako koristite nase mikseve dozu smanjite za 30% jer oni u sebi imaju vec dosta praskastih atraktora.
U ostale mikseve ili neki homemade miks dodajte 12-15ml Masterbih pure liver ekstrakta i 4-5ml arome banane, breske, sljive, jagode itd..
Masterbih Minamino bi u ovu kombinaciju sjeo sa dozom od 8-10ml kao saka u nos..
Evo jedan Tip za 200g boila koje cete koristiti kao mamac (s vana):
Gotove boile preliti sa Masterbih Pure Liver, a zatim dodati jednu supenu kasiku Masterbih betaina i dobro promijesati.
Nakon toga ih sloziti na neku krpu da se suse 12-24h u zavisnosti koliko jak omotac zelite.
Ovakva boila je 100% odlican mamac koja ima laganu koricu od livera i betaina.
Druge i jeftinije betaine nije preporucljivo koristiti za ovu kombinaciju jer ce nakon 24h izgubiti svoju moc i tako postati promasena investicija dok ce Masterbih preci u zelatinastu masu i odlicno se uvuci u boilu, a nakon pada u vodu, odraditi svoj posao..
Dodatni tip za jos brzi ucinak je dodati jos jednu kasiku Masterbih Protein Mix-a za vocne boile ili Masterbih Meat protein za meso, ribu itd...
Odlicna je svaka kombinacija.
Naravno da se moze mijesati i sa vocem jer je liver prijatnijeg slatkastog mirisa koji se dobro slaze sa vocem.
Ukoliko u vodi ima dosta sitne ribe, onda ga treba izbjegavati s vana jer na njih djeluje kao magnet.
Inace Masterbih Pure Liver extract ima 80% proteina i guste je konzistencije sto se moze lijepo iskoristiti za razne eksperimente.
Bitno je ne prelaziti iznad 30ml po 1kg miksa.
Evo primjer za iznutra sa vocem za 1kg miksa:
Prije svega zelim reci da ako koristite nase mikseve dozu smanjite za 30% jer oni u sebi imaju vec dosta praskastih atraktora.
U ostale mikseve ili neki homemade miks dodajte 12-15ml Masterbih pure liver ekstrakta i 4-5ml arome banane, breske, sljive, jagode itd..
Masterbih Minamino bi u ovu kombinaciju sjeo sa dozom od 8-10ml kao saka u nos..
Evo jedan Tip za 200g boila koje cete koristiti kao mamac (s vana):
Gotove boile preliti sa Masterbih Pure Liver, a zatim dodati jednu supenu kasiku Masterbih betaina i dobro promijesati.
Nakon toga ih sloziti na neku krpu da se suse 12-24h u zavisnosti koliko jak omotac zelite.
Ovakva boila je 100% odlican mamac koja ima laganu koricu od livera i betaina.
Druge i jeftinije betaine nije preporucljivo koristiti za ovu kombinaciju jer ce nakon 24h izgubiti svoju moc i tako postati promasena investicija dok ce Masterbih preci u zelatinastu masu i odlicno se uvuci u boilu, a nakon pada u vodu, odraditi svoj posao..
Dodatni tip za jos brzi ucinak je dodati jos jednu kasiku Masterbih Protein Mix-a za vocne boile ili Masterbih Meat protein za meso, ribu itd...
Masterbih Pure Liver sam koristio u fish mixu 10ml na kg... pokazao se odlicno i u boili i kao preljev... Kao što je boris napisao 12 sati prije ribolova sam okupao boile sa 20 ml Masterbih Pure Liver