Slika i riba govore sve!
Krasna riba i to još svjetski rekord, da bi čovjek riječ rekao...
Dalo mi je na razmišljanje, priča od mog frenda, koji kaže da se u privatnim jezerima, tamo negdje u Engleskoj „tovi“ riba iz čamca i to lopatom.
Pristup vodi je strogo ograničen, jer ne mogu svi lovit kapitalce!...
I onda, nakon svih tih lopata, dođe majstor, koji pozna vlasnika jezera, plati određeni iznos novaca, i ulovi svjetski rekord.
Dril traje desetak minuta, jer je riba toliko napucana da se jedva kreće.
Tada mi, ostali smrtnici u nevjerici gledamo i čudimo se o postignutom rezultatu.
Razlike od vode do vode su velike i tu smo mi sami da ih uljepšamo sa svojim iskustvom.
Nije bitna najveća količina ribe, već da smo zadovoljni druženjem, pristupom, i ulovima, koji mogu biti i skromni, ali da nas vesele.
Osobno se divim ovakvim rekordima, ali ima i za nas, malih ljudi, puno riba koje će nas razveseliti.
Upoznajte najveceg ljuskara ikad izvadjenog!
Moderator:Masterbih
Re: Upoznajte najveceg ljuskara ikad izvadjenog!
Grga majstore nije sve tako crno-bjelo kao sto neki vide mislim na lopatanje
Pa kod nas se neide na pecanja bez jupolke 25kg kukuruza
po meni je samo razlika sto se kod nas mora bacati raketom a negdje se moze i lopatat , znaci kod nas u BiH se na 10 pozicija za 2-3 dana minimalno izroka 250kg kukuruza da neracunam ostalo jeli i to tovljenje
.
Engleska i njene vode uopste nisu u fazonu niti tamo iko ide da peca, sta vise i oni sami vise pecaju u Francuskoj ,a kada sam vec kod FR e u toj zemlji ima naj vise dobrih saranskih voda i tu rastu velike ribe ne zbog lopatanja nebog zbog klime i neizlovljavanja .
Englezi nam uzimaju lovu na opremi jer ipak su oni majstori za uzeti lovi na nicemu .
Francuzi uzimaju lovu na svojim prirodnim bogastvima to jest vodama ali masovna je pojava da englezi kupuju jezera po FR
, kao sto napisa gore majstori su za zaraditi lovu na nicemu .
A vecini dobrih voda imaju pristup SVI ali treba platiti kao i sve u zivotu , isto kao pri kupivini automobila nije isto izdvojiti lovu za citroena i za BMW_a.
I kada se ode na takve vode niko nam ne garantuje dacemo se napecati i uloviti ribu preko 30kg ali postiji velika mogucnost !
Sto se tice druzenja i pristupa tu si upravu donekle , naprimjer meni je vise puna kapa druzenja i malih riba jer ja zivim u takvoj zemlji gdje se ulovi riba od 10kg to se smatra kapitalcem ili ko ulovi za sezonu preko 10riba smatra se daje imao uspjesnu sezonu . Da sad nepricam kakva su to jezera (DIVLJINE ) i pristupi jezerima (POZICIJAMA ) gdje se izgubi jedan citav dan samo na transportovanje opreme
, ja nemam mogucnost dolaska na poziciju sa autom kao sto vi to imate u HR ,BiH , SR i zato se neki cude kako neko moze i hoce da odvoji lovu za neko pecanje van granica svoje zemlje ,ali mene necudi sto neki nece da pecaju vani jer imaju imaju Zajarki , Tribalj itd jer znaju da tu ima dosta riba i velikih riba .
I ovde se neradi od vode do vode nego do podneblja to jest od drzave do drzave
ma moglo bise pisati o ovoj temi ihahaaaaaaaa ,moj neki zakljucak je da nemamo svi iste uslove za ribolov a tako isto nemamo svi iste finansiske mogucnosti i treba da jedni druge uvazavamo i respektujemo jer svako od nas ima neku svoju muku zasto nesto mozemo a nesto nemozemo odraditi.
bistrooo
Pa kod nas se neide na pecanja bez jupolke 25kg kukuruza
Engleska i njene vode uopste nisu u fazonu niti tamo iko ide da peca, sta vise i oni sami vise pecaju u Francuskoj ,a kada sam vec kod FR e u toj zemlji ima naj vise dobrih saranskih voda i tu rastu velike ribe ne zbog lopatanja nebog zbog klime i neizlovljavanja .
Englezi nam uzimaju lovu na opremi jer ipak su oni majstori za uzeti lovi na nicemu .
Francuzi uzimaju lovu na svojim prirodnim bogastvima to jest vodama ali masovna je pojava da englezi kupuju jezera po FR
A vecini dobrih voda imaju pristup SVI ali treba platiti kao i sve u zivotu , isto kao pri kupivini automobila nije isto izdvojiti lovu za citroena i za BMW_a.
I kada se ode na takve vode niko nam ne garantuje dacemo se napecati i uloviti ribu preko 30kg ali postiji velika mogucnost !
Sto se tice druzenja i pristupa tu si upravu donekle , naprimjer meni je vise puna kapa druzenja i malih riba jer ja zivim u takvoj zemlji gdje se ulovi riba od 10kg to se smatra kapitalcem ili ko ulovi za sezonu preko 10riba smatra se daje imao uspjesnu sezonu . Da sad nepricam kakva su to jezera (DIVLJINE ) i pristupi jezerima (POZICIJAMA ) gdje se izgubi jedan citav dan samo na transportovanje opreme
I ovde se neradi od vode do vode nego do podneblja to jest od drzave do drzave
bistrooo