Amur na divljim vodama

Slobodne teme o šaranskom ribolovu..

Moderator:Masterbih

acobb
Keder
Keder
Re: Amur na divljim vodama

Post by acobb » 03 Mar 2012, 06:23

posto vlada misljenje da je amura najbolje loviti u sedmom i osmom mjesecu kad je voda jako topla to se prosle sezone i nije bas pokazalo na savi, najbolje rezultate smo imali prosle godine krajem aprila dok je voda jos bila hladnija te samim tim amur nije imao bas dosta hrane, tako da planiram cim se temperatura vode digne na bar 7-8 stepeni izaci na amura.
pecali smo na pet do deset metara od obale te iz ruke bacali krmu (dosta krme) , dva zrna i podizac,
napominjem dubina vode do 1 metar , blizu obale , dosta krme i jako tiho, pozdrav

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 03 Mar 2012, 06:51

bdelitee wrote:onda si bio mlad i nisi znao a i sad je drugacije na jezeru radi cuvarska sluzba a amuri i dalje plivaju veruj mi na rec

Ajmo brate jednu seansu da ih otresemo i da fotke stavimo na forum,ja sam bio prisutan kad su se te podmornice digle na 20 cm od povrsine to je bio prelep prizor a ja bez foto aparata mu....da da pojedem...spremamo se i idemo .....

milos35
Pocetnik
Pocetnik

Post by milos35 » 05 Apr 2012, 19:13

Prošle godine sam najbolje rezultate na Amura postigao u 9 mesecu.Isključivo sam ga pecao na kukuruz i to ne kupovni već domaći koji je bio tvrdo kuvan.

slobodan.vukadinovic
Ribarcina
Ribarcina

Post by slobodan.vukadinovic » 06 Apr 2012, 08:56

Krenuli amuri ... Posle duge borbe sa piromanima koji pale trsku najzad sam uspeo napraviti par fotki...

Image

Dodajem suvo usecereno voce (mango,ananas...)

Image

Evo gde se okrenuo...

Image

Image

Image

Pozdrav za sve kolege i Masterbih ! bdr:

Jolač
Ribolovac
Ribolovac

Post by Jolač » 06 Apr 2012, 18:59

Svaka čast prijatelju dobar kapitalac,nisam ga imao priliku
da ga ulovim al na savi ima i to kakvih kapitalaca barem sam vidio
da su drugi hvatali BISTRO.

slobodan.vukadinovic
Ribarcina
Ribarcina

Post by slobodan.vukadinovic » 07 Apr 2012, 11:55

Hvala Jolac. Nisam do sada imao priliku da pecam na Savi. Ali, ko zna ... Voleo bih i ja tebe da uskoro vidim sa nekom azdajom sa Save. Zato moras da napravis strategiju. To je velika voda a amur je riba koja se krece u jatu. Moras na neki nacin da mu skrenes paznju dok god ga ne vidis da je dosao na hranu. Tek tada ga mozes ocekivati na udici. Vece kolicine hrane i redovne ga mogu i privuci i zadrzati... bdr:

Jolač
Ribolovac
Ribolovac

Post by Jolač » 07 Apr 2012, 18:00

Slažem se sa tobom kolega,naravno da ga treba više hranit
i dosta vremena i truda uložiti da bi kapitalca uhvatio
zato samo napred i BISTRO carp::

Alas
Moderator
Moderator

Post by Alas » 07 Apr 2012, 20:28

Slobodane torpedo je za svaku pohvalu ,bistro majstore lijepe ribe pecas

acobb
Keder
Keder

Post by acobb » 08 Apr 2012, 06:09

jolac sad ti je idealno vrijeme za lov amura na savi, potrazi malo plicu vodu do jedan metar dubine i nemoras daleko bacati, moyda nekih desetak do 15 metara, posto jos nije krenula vegetacija nemoras ni puno krmiti, a nabolji ti je teren prema rafinineriji u onoj sumi ima ih jako puno, nisam jos izlazio na sarana i amura ali smo porsle godine u ovo doba uhvatili tri komada , mozes staviti i vecu hranilicu i tri zrna kukuruza to ti je mozda najbolje, pozdrav

holcer
Guru
Guru

Post by holcer » 08 Apr 2012, 06:27

acobb wrote:jolac sad ti je idealno vrijeme za lov amura na savi, potrazi malo plicu vodu do jedan metar dubine i nemoras daleko bacati, moyda nekih desetak do 15 metara, posto jos nije krenula vegetacija nemoras ni puno krmiti, a nabolji ti je teren prema rafinineriji u onoj sumi ima ih jako puno, nisam jos izlazio na sarana i amura ali smo porsle godine u ovo doba uhvatili tri komada , mozes staviti i vecu hranilicu i tri zrna kukuruza to ti je mozda najbolje, pozdrav
Gdje prema rafineriji???
Jel to tamo negdje gdje onaj Gavrilovic peca....
Gore ima lijepih terena za amura al vjerujem
da ga ima i dole kod nas...
buh:: buh:: :Dtt piv::
...Nije lako biti budala... Takav se moras roditi...
Destinations Point

Post Reply

Return to “Ostalo”