svaka ti je ka Njegoseva. to se svuda desavaLinear wrote:Sve dok pricas iz pozicije gledaoca nisi upravu i tek onda kada budes takmicar Te lige, kakva je da je, pa Ti budu smetali Ti problemi slobodno Ti njima to u lice iznesi a ne ovako ovdje na forumu. Nemoj ba nas Keno zamarat ovdje sa obrtanjem vjetrenjaca unazad a i Ti takmicari koji Ti prepricavaju zgode i nezgode sa lige nek nauce da dignu glas na vrijeme i nek jednom za svagda savladaju strah od konverzacije sa ljudima ciji nisu istomisljenici a i nek vise skupe hrabrosti pa nek to ljudima koji vode tu ligu, pa kakva takva je, neka kazu u lice sta imaju. A ne ovako na jedan podli nacin nadju zrtvu koju guraju u vatru i sutra njih niko niti ne spominje vec onog tamo "budalu Kenana".
Da se razumijemo, nemoj braniti ljude koji Te ocito iskoristavaju za svoje neke ciljeve. Pusti tu samopromociju njima a ne radi za njih i ne iznosi prljav ves pogotovo ako ne znas koliko je uprljan i da li je nosen uopste! Ovako Ti ovdje samo izgledas kao dobrica kojeg oni iskoristavaju i kojeg guraju u vatru jer smije pricat, da li zbog naivnosti ili zbog necega drugog ne znam, ali stvarno smijesno izgleda. A njihove pertle se ne vide iz mraka koliko su se sakrili jer nemaju muda da pricaju o tome!
Bistro i zdrav i ziv bio pasa moj....
Premijer liga BiH u lovu sarana i amura 2012.godine
Moderator:Masterbih
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Re: Premijer liga BiH u lovu sarana i amura 2012.godine
Pozdrav tare. Ako mislis na ekipu Element Baits, samo da dodam da nisu njihove info, nego od covjeka iz tvog kantona. Od covjeka sa kojim se cujem preko FB skoro svako vecer i koji vise nece da se takmici upravo iz razloga sto je liga puna neregularnosti a ciji se kucni prijatelj takmici trenutno u ligi. Taj covjek nazalost nije na forumima uopste, odnosno bio nekad na bistro forumu, al ni tamo vise ne dolazi. Necu da spominjem ko je iz svojih razloga.
Opet mene nece niko nikad vidjeti na takvim takmicenjima prosto iz mojih razloga. Druzenja-takmicenja ok, al gledanje preko sto bi reci nisana mi je pun klinac. Zasto svake godine odustaju ekipe od tog takmicenja. Kad je neko pohvalio takmicenje lige. Zasto se i sam ne takmicis na ligi, a takmicio si se. Zasto se vagala riba koja je donesena iz ribnjaka a koja je vidno ostecena ribnjackim ozljedama na takmicenju prosle god. i priznata je, te je cini mi se ta ekipa zahvaljujuci toj ribi dobila plasman na prvenstvu. Nemoram se druze takmiciti da bih licno vidio svakakve nepravilnosti. Procitao sam mnoge textove takmicara proslih ligaskih takmicenja i sa mnogima sam razgovarao sto preko foruma sto na vodama, i dovoljno mi je.
Sto se tice Element baits ekipe, pa zar treba da ih ja promoviram koji nista od njih nemam. Imaju ljude na forumima i oni se oglasavaju, a ne ja. U ostalom to mi je ENEMY ekipa.

Opet mene nece niko nikad vidjeti na takvim takmicenjima prosto iz mojih razloga. Druzenja-takmicenja ok, al gledanje preko sto bi reci nisana mi je pun klinac. Zasto svake godine odustaju ekipe od tog takmicenja. Kad je neko pohvalio takmicenje lige. Zasto se i sam ne takmicis na ligi, a takmicio si se. Zasto se vagala riba koja je donesena iz ribnjaka a koja je vidno ostecena ribnjackim ozljedama na takmicenju prosle god. i priznata je, te je cini mi se ta ekipa zahvaljujuci toj ribi dobila plasman na prvenstvu. Nemoram se druze takmiciti da bih licno vidio svakakve nepravilnosti. Procitao sam mnoge textove takmicara proslih ligaskih takmicenja i sa mnogima sam razgovarao sto preko foruma sto na vodama, i dovoljno mi je.
Sto se tice Element baits ekipe, pa zar treba da ih ja promoviram koji nista od njih nemam. Imaju ljude na forumima i oni se oglasavaju, a ne ja. U ostalom to mi je ENEMY ekipa.
Ne znam zasto potenciras to da sam Ti rekao ista za Element Baits ekipu? Niti jednom svojom recenicom nisam na njih okrenuo neku bitnost u svemu ovome. Nisam ih cak niti spomenuo pa bih Te zamolio da mi ne stavljas recenice u moje postove koje nisam ja napisao jer u Element Baitsu imaju lika koji voli slagat vec hljeba se najest, a i pogresno prenijet mojim iskrenim prijateljima Almiru, Johnu i Haretu!!! Ja sa Almirom i njegovom ekipom imam sasvim lijep odnos i ne zelim ga pokvarit zahvaljujuci necijim insinuacijama koje su proistekle iz toga sto je njemu neko nesto pogresno protumaceno u svojoj glavi prenio kao da sam ja to rekao! Zato molim Te nemoj to da mi radis.
Da se razumijemo druze. Ja sam Ti govorio u globalu a Ti valjda znas ko Ti daje info sa lige i odakle Ti te info pa ce se taj sam prepoznat ako vec govorimo o nekome.
Ja opet ponavljam. Zasto Ti ljudi kada vec pricaju o nekim neregularnostima ne pricaju o njima za vrijeme trajanja kola lige i zasto brate ne ukazuju sudijama na nepravilnosti, ima brate zuti karton a i crveni sto da ne?!! A ne ovako nakon otpecanog kola nesto pricat. Mojne ba to, to je djecije. Smijesno skroz.
Sto se tice neregularnosti na proslogodinjoj ligi gdje sam i sam ucestvovao reci cu Ti samo ovo. Da sam htio i da sam bio necovjek, na kakvoj sam poziciji u Jajcu bio, mogao sam im poribiti jezero saranom i amurom beza da me iko vidi. Ali takav sam kakav sam, pa sam nulirao laganini i nije mi bilo bed nulirat. Veci mi je bilo bed vidjeti da pecam na salmonidnoj vodi koja u pola ljeta ima tek 12 do 14 stepeni temperaturu. A o tim koji su donosili ribu na kola lige necu da pricam, takvim ljudima moze svasta pod kapu stat.
A sto se tice tih bodova koji su ih odveli na svjetsko prvenstvo, reci cu Ti ovako!
Ljepse je meni i mom partneru Saletu bilo uzet 2. mjesto na Jadransko Podunavskom Kupu na Pelagicevu i u zadnjim sudijskim minutama preteci ekipu iz Hrvatske branioce titule JPK za 1,430 gr (koja je usput branila boje Hrvatske na tom istom svjetskom prvenstvu gdje Hrvati odnesose trece mjesto ekipno i prvo pojedinacno), nego njima se sramotit na tom istom svjetskom prvenstvu i biti ekipno medju zadnjima na tabeli!
Da nepravilnosti ima u ligi, ima ih. O njima bi se moglo do sutra, vjeruj mi. Ali mislim da o njima treba da pricaju samo oni koji su se ili koji se takmice u njoj. Ako neko hoce da prica, neka prica kada je mjesto i vrijeme za to a ne nakon sto je otpecao pa nece vise. Sto ne uzme pa ne kaze, evo odoh ja platit kotizaciju za ligu i odoh pecat ligu i odoh jebavat one koji se bave neregularnostima?!
Kasno je plakati za prosutim mlijekom i traziti dlaku na obrijanim jajima koja smeta nakon brijanja i jos pogotovo mi je smijesno druze sto ti koji si samo posmatrac u svemu tome brines o tome gdje ce ko pecat. Pusti kraju ba, neka se pate sami kad vec hoce da se pate ako se uopste pate. Znali su oni svi i prije lige gdje ce se pecat i da ce se pecat 3 kola lige. Niko tamo na ligu nije natjeran puskom.
A stvarno bi dobro bilo da procitaju likovi tamo na ligi pravilnik da znaju svoja prava a Bogami i tudja i jos samo muda kad bi imali da to sve i sprovedu u dijelo, bilo bi super !
Sto se Bardace tice, druze moj prelijepo jezero, odnosno kanal, voda, nazovi kako hoces, za pecanje kola lige. Ribe ima, zajebano ju je izvuci radi lokvanja u njoj i fakticki na vidjelo izlazi znanje sarandzije i mnoge druge odlike vezano za to koliko zna i koliko ko od takmicara ima uopste iskustva na vodama takvog tipa. Odgovorno tvrdim da voda nije teska toliko za pecanje koliko ima ljudi koji pecaju ligu sto ne znaju da pecaju u panjevima i krsu, u ovom slucaju u lopocu. Da se moze pecati, moze!!! Al treba imati i volje pecati u takvim uslovima, i iskustva i znanja.
Eto toliko od mene...
Pozdrav i zdrav i ziv Ti meni bio

Da se razumijemo druze. Ja sam Ti govorio u globalu a Ti valjda znas ko Ti daje info sa lige i odakle Ti te info pa ce se taj sam prepoznat ako vec govorimo o nekome.
Ja opet ponavljam. Zasto Ti ljudi kada vec pricaju o nekim neregularnostima ne pricaju o njima za vrijeme trajanja kola lige i zasto brate ne ukazuju sudijama na nepravilnosti, ima brate zuti karton a i crveni sto da ne?!! A ne ovako nakon otpecanog kola nesto pricat. Mojne ba to, to je djecije. Smijesno skroz.
Sto se tice neregularnosti na proslogodinjoj ligi gdje sam i sam ucestvovao reci cu Ti samo ovo. Da sam htio i da sam bio necovjek, na kakvoj sam poziciji u Jajcu bio, mogao sam im poribiti jezero saranom i amurom beza da me iko vidi. Ali takav sam kakav sam, pa sam nulirao laganini i nije mi bilo bed nulirat. Veci mi je bilo bed vidjeti da pecam na salmonidnoj vodi koja u pola ljeta ima tek 12 do 14 stepeni temperaturu. A o tim koji su donosili ribu na kola lige necu da pricam, takvim ljudima moze svasta pod kapu stat.
A sto se tice tih bodova koji su ih odveli na svjetsko prvenstvo, reci cu Ti ovako!
Ljepse je meni i mom partneru Saletu bilo uzet 2. mjesto na Jadransko Podunavskom Kupu na Pelagicevu i u zadnjim sudijskim minutama preteci ekipu iz Hrvatske branioce titule JPK za 1,430 gr (koja je usput branila boje Hrvatske na tom istom svjetskom prvenstvu gdje Hrvati odnesose trece mjesto ekipno i prvo pojedinacno), nego njima se sramotit na tom istom svjetskom prvenstvu i biti ekipno medju zadnjima na tabeli!
Da nepravilnosti ima u ligi, ima ih. O njima bi se moglo do sutra, vjeruj mi. Ali mislim da o njima treba da pricaju samo oni koji su se ili koji se takmice u njoj. Ako neko hoce da prica, neka prica kada je mjesto i vrijeme za to a ne nakon sto je otpecao pa nece vise. Sto ne uzme pa ne kaze, evo odoh ja platit kotizaciju za ligu i odoh pecat ligu i odoh jebavat one koji se bave neregularnostima?!
Kasno je plakati za prosutim mlijekom i traziti dlaku na obrijanim jajima koja smeta nakon brijanja i jos pogotovo mi je smijesno druze sto ti koji si samo posmatrac u svemu tome brines o tome gdje ce ko pecat. Pusti kraju ba, neka se pate sami kad vec hoce da se pate ako se uopste pate. Znali su oni svi i prije lige gdje ce se pecat i da ce se pecat 3 kola lige. Niko tamo na ligu nije natjeran puskom.
A stvarno bi dobro bilo da procitaju likovi tamo na ligi pravilnik da znaju svoja prava a Bogami i tudja i jos samo muda kad bi imali da to sve i sprovedu u dijelo, bilo bi super !
Sto se Bardace tice, druze moj prelijepo jezero, odnosno kanal, voda, nazovi kako hoces, za pecanje kola lige. Ribe ima, zajebano ju je izvuci radi lokvanja u njoj i fakticki na vidjelo izlazi znanje sarandzije i mnoge druge odlike vezano za to koliko zna i koliko ko od takmicara ima uopste iskustva na vodama takvog tipa. Odgovorno tvrdim da voda nije teska toliko za pecanje koliko ima ljudi koji pecaju ligu sto ne znaju da pecaju u panjevima i krsu, u ovom slucaju u lopocu. Da se moze pecati, moze!!! Al treba imati i volje pecati u takvim uslovima, i iskustva i znanja.
Eto toliko od mene...
Pozdrav i zdrav i ziv Ti meni bio
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Ma mozda ce nekad neko i procitati stogod od ovoga pa se pronaci u ovim textovima, a za to mu ja licno sve ovo usrano na takmicenjima stavljam na cast i u svakog od njih cu prstom uprijeti i smijati se u lice jer je jadan takav takmicar koji kupi ribu da bi imao plasman.
Ja sam takav kakav sam. Nebih mogao precutiti nikome nista ako nije u pravu, a posebno ako je nesto neregularno odradio. Pobunio bih se zestoko na svako sumnjivo djelo. Znas koliko bih se onda zadrzao na takmicenju. 2 sata plafon. Nece danas niko fer i posteno. Navikli ljudi na prevare i dzaba ti je. U ostalom jesmo li Bosanci ili nismo. hehehhehe...
Sto se tice element baitsa, ako sam se krivo u necemu izrazio onda jedno veliko sorry.
Pozzz...

Ja sam takav kakav sam. Nebih mogao precutiti nikome nista ako nije u pravu, a posebno ako je nesto neregularno odradio. Pobunio bih se zestoko na svako sumnjivo djelo. Znas koliko bih se onda zadrzao na takmicenju. 2 sata plafon. Nece danas niko fer i posteno. Navikli ljudi na prevare i dzaba ti je. U ostalom jesmo li Bosanci ili nismo. hehehhehe...
Sto se tice element baitsa, ako sam se krivo u necemu izrazio onda jedno veliko sorry.
Pozzz...
Nazalost,ovo ce mi biti prvi post na ovom forumu ali sta je tu je.Volio bih da je vedrija tema.Fly and Carp Fishing wrote:Ovaj je video da pokaze kakve smislove imamo u savezu, da pored onoliko prelijepih jezera koja imamo, izabere ovu livadu za ligasko takmicenje. A o regularnosti takmicenja necu da pricam.
Svake godine jos u toku ljeta Sportsko ribolovni savez BiH raspise konkurs za takmicarske discipline koje postoje u BiH.
Svake godine ja licno pogiboh trazeci najbolje moguce rjesenje,a o mojim telefonskim racunima i da ne pricam.Za sve ove godine koliko postoji liga(od 2005.) osim Pelagiceva i Ramickog jezera niko nikad se nije javio na konkurs!!I to,Pelagicane molim po godinu dana.Jedan dan kazu,moze,onda za deset dana se promjeni jedan clan UO,pa mi jave da ne moze i tako do u beskraj.Sto je najgore,sve ove godine sam i sam takmicar i dijelim sudbinu sa svima.
Milon puta sam sto preko foruma sto preko fejsa,sto direktnim obracanjem svim takmicarima trazio da predloze neku vodu iz svog okruzenja itd.
Da ja to ne radim,liga ne bi postojala i to i jeste zelja celnih ljudi saveza ali sad u inat necu da odustanem,pa makar pecali u fildzanu!Podnio sam ostavku na mjesto komesara lige jos jesenas,a do dana danasnjeg savez nije raspisao konkurs za novog komesara.Toliko o njihovoj brizi.
Molim te,Keno,da mi nabrojis te nase prelijepe vode i koliko odmah cu da ih kontaktiram(ukoliko vec nisam) i odmah vam dati povratnu informaciju.
Recenica:"A o regularnosti takmicenja necu da pricam",je u najmanju ruku besmislena.Ako znas nesto o neregularnosti zasto ne napises.Niko ne ujeda.Pogotovo ti koji se ne takmicis,pa ne moras ni da se sretnes s tim ljudima za koje znas da cine prekrsaje.
Da li si se zapitao zasto se svake godine prijavljuju nove ekipe,kad se vec pitas zasto neke odustaju.Milion je razloga.Fly and Carp Fishing wrote:Pozdrav tare. Ako mislis na ekipu Element Baits, samo da dodam da nisu njihove info, nego od covjeka iz tvog kantona. Od covjeka sa kojim se cujem preko FB skoro svako vecer i koji vise nece da se takmici upravo iz razloga sto je liga puna neregularnosti a ciji se kucni prijatelj takmici trenutno u ligi. Taj covjek nazalost nije na forumima uopste, odnosno bio nekad na bistro forumu, al ni tamo vise ne dolazi. Necu da spominjem ko je iz svojih razloga.
![]()
Pretpostavljam da mislis na ribu koju sam ja licno vagao ekipi Busovaca prosle godine na Plivskom jezeru.Ako budem znao postavicu tu fotografiju ribe,pa neka svi vide.Ja bih smio staviti ruku u vatru da ta riba nikad nije plivala Plivskim jezerom!U onako cistoj vodi(mislim da se moze piti),veoma je diskutabilno(na granici nemoguceg) da riba bude onako ostecena.Cak je bila nevjerovatno umorna jer sam cekao bar 20ak min da dodje sebi i otpliva od platforme s koje sam je licno pustio.
Ali,nema slobodne sudijske procjene!Ljudi su uredno prijavili ribu.Komsije iz susjednog boxa dosle na vaganje i to je to.Odakle meni pravo da ja nekoga optuzim za nesto kad nemam dokaz.Mogu da imam misljenje koje sam im i rekao ali koja vajda od toga?!Kasnije se ispostavilo da im ta riba nije nista znacila jer su upecali,aman ,jos dvije.
Prije svakog takmicenja,a i poslije,sebi dam za pravo da zamolim sudije(koji su bdw najgora karika u ligi) i takmicare da cim vide neku nepravilnost da zovu sudije.Svaki put molim da se pretresu auta,bar nasumicno kako sam ja radio prosle godine,da na vaganjima obavezno prisustvuje susjedni takmicar,da nema vozanja po stazi...Dzaba!To su sitne stvari ali automatski se stvori atmosfera neregularnost cim se to nepostuje.Svi u sve sumnjaju.Svi sebi daju za pravo da komentarisu,a pogotovo preko posrednika.Naravno da imaju pravo ali zasto nemaju m... da kazu odmah,pa da se kazni neko.Nemoguce je da za 7 godina niko nije dobio zuti karton!
Prosle godine sam sudio i imao sam priliku da dam zuti karton skoro svakoj ekipi jer sam skoro kod svih nailazio na bar jeadn stap van sektora ali sam samo opominjao.Bojao sam se da ce mi neko zamjeriti da se svetim itd,itd.Sad vidim da sam se grdno prevario.
Iako sam milion puta obilazio stazu i trudio se da kontrolisem koliko mogu i bio sretan sto niko nije imao primjedbe na moje sudjenje,tek sad dolaze info do mene da su pojedini komentarisali kako sam ja namjestao na vaganju!
I to cujem od Sase(Ribosport) da je njegov tadasnji partner Tarik rekao da sam na cetvrtom kolu donio ekipi Kiko ribu.
Potpuno je nebitno ko je rekao ali je besmisleno iz nekoliko razloga.Da sam htio da "pomognem" ekipi Kiko,to sam mogao uraditi na trecem kolu gdje bi sa ribom od 3kg bio prvi,a ovako je nulirao(bez riba-bez plasmana).Postom sa stazu obilazio kolima moga0 sam u bilo kom momentu otici do ribnjaka kojih ima milion na putu do Jajca i odnesem je Kiki.Cak mi je i on 10 puta rekao da se bukvalno boji da upeca ribu zbog toga sto ce se uvijek neko naci da ne vjeruje.
Cak ni cinjenica da je jos na pocetku lige Kiko rekao da iako se plasira nece ici ni na SP ni na JPK nije pomogla nevjernim Tomama.Da mi nije cista savjest,vjerovatno bih se nervirao.Ovako,bas me briga.Nisam cak ni ljut.Ovo pisem da bi drugi shvatili sta se desava,pa da ne moraju prepricavat i dodavati "repove".
Sticajem okolnosti si ti ovo napisao.Vjerujem da mnogi tako misle pa sam uzeo da napisem ono sto ja znam.Znam jos dosta tog,pa,evo od sad sam i na ovom forumu pa pitajte sta god hocete.Najvise bih volio konkretna pitanja sa imenima.
Rekao Tarik da si Kiki donio ribu al' u qurcu mom.
Nije Tare takvo nesto nikom rekao niti ista pricao ! To je Sale nesto drugo sebi u glavi skontao pa pomjesao loncice!
Uostalom Taretu su mogli donijeti i nudili su mi ribu ljudi iz Jajca al' Tare je nulirao regulare u Jajcu. I sam si vidio Neso uostalom na kakvoj sam poziciji bio (put i auta su mi prolazila od satora na 50 cm). Da sam htio poribio bi im jezero bez da me Ti kao sudija vidis uopste! I bio bi prvi lagano, smjestio 5 bodova u dzepove i cekao zadnje kolo na diobi prvog mjesta sa ekipom Jezero Brcko sa po 11 bodova.
Usput kad smo se dotakli teme 4. kola u Nevesinju, i tih nekih insinuacija vezano za te neke izjave, ja cu iznijeti i to da je meni i Saletu ona budala sa velikim bijelim kerom sto dodje u 6 ujutro pa se kupa, nudila da donese ribu u Nevesinju sto smo mi regulare odbili a da smo prihvatili isli bi iznad ekipe Element Baits i ekipe Jezera Brcko jer se radilo o ribi od 10 kg i ne bi nam Kiko bio ni blizu sa plasmanom. I ne vidim razloga da ja tako nesto kazem vezano za Kiku jer je covjek odmah na pocetku rekao da nece na svjetsko i svi su to znali i tako da nas je bolio racku koji ce on po plasmanu biti, nase je bilo samo da otpecamo tako da bi bili sledeci u redu za Jadransko Podunavski Kup kada bude se nudilo ekipama i tako je i bilo. Zavrsili smo kao sedma ekipa u ligi, i na Jadransko Podunavski kup smo dosli kao najslabije plasirana ekipa u ligi i osvojili smo 2.mjesto a do zadnje noci smo se borili na tom kupu za prvo mjesto sto je meni posebno drago jer smo dokazali da znamo da pecamo bolje od onoga sto je generalni poredak u ligi govorio a generalni poredak i neko stvarno stanje stvari je svima nama pokvarilo pecanje u Jajcu na salmonidnom jezeru, gdje je Bet Live Busovaca iskoristila stanje na vodi i donijela ribu ali sta je tu je, uostalom to je sudijski propust ne moj. Da je pecao kraj mene ne bi mu je priznao taj ulov a i k***c bi uspio da ga donese bez da vidim. Nije niko budala ni ovca. Na kraju krajeva oni su se pokazali na svjetskom prvenstvu gdje su uspjeli da nuliraju u jezeru punom ribe. To samo mogu oni koji ne znaju! A prije nego ce krenuti repka na svjetsko rekao sam ja da su oni sramota za reprezentaciju i sramota je sto mi nemamo selektorski sistem biranja ekipa u repku jer da imamo drugacije bi bilo sasvim sam siguran.
Eto toliko od Tareta ....
Ziv i zdrav Ti meni bio Neso
PS: evo Keno ja sam raspravio sa Nesom, de Ti sad...
Nije Tare takvo nesto nikom rekao niti ista pricao ! To je Sale nesto drugo sebi u glavi skontao pa pomjesao loncice!
Uostalom Taretu su mogli donijeti i nudili su mi ribu ljudi iz Jajca al' Tare je nulirao regulare u Jajcu. I sam si vidio Neso uostalom na kakvoj sam poziciji bio (put i auta su mi prolazila od satora na 50 cm). Da sam htio poribio bi im jezero bez da me Ti kao sudija vidis uopste! I bio bi prvi lagano, smjestio 5 bodova u dzepove i cekao zadnje kolo na diobi prvog mjesta sa ekipom Jezero Brcko sa po 11 bodova.
Usput kad smo se dotakli teme 4. kola u Nevesinju, i tih nekih insinuacija vezano za te neke izjave, ja cu iznijeti i to da je meni i Saletu ona budala sa velikim bijelim kerom sto dodje u 6 ujutro pa se kupa, nudila da donese ribu u Nevesinju sto smo mi regulare odbili a da smo prihvatili isli bi iznad ekipe Element Baits i ekipe Jezera Brcko jer se radilo o ribi od 10 kg i ne bi nam Kiko bio ni blizu sa plasmanom. I ne vidim razloga da ja tako nesto kazem vezano za Kiku jer je covjek odmah na pocetku rekao da nece na svjetsko i svi su to znali i tako da nas je bolio racku koji ce on po plasmanu biti, nase je bilo samo da otpecamo tako da bi bili sledeci u redu za Jadransko Podunavski Kup kada bude se nudilo ekipama i tako je i bilo. Zavrsili smo kao sedma ekipa u ligi, i na Jadransko Podunavski kup smo dosli kao najslabije plasirana ekipa u ligi i osvojili smo 2.mjesto a do zadnje noci smo se borili na tom kupu za prvo mjesto sto je meni posebno drago jer smo dokazali da znamo da pecamo bolje od onoga sto je generalni poredak u ligi govorio a generalni poredak i neko stvarno stanje stvari je svima nama pokvarilo pecanje u Jajcu na salmonidnom jezeru, gdje je Bet Live Busovaca iskoristila stanje na vodi i donijela ribu ali sta je tu je, uostalom to je sudijski propust ne moj. Da je pecao kraj mene ne bi mu je priznao taj ulov a i k***c bi uspio da ga donese bez da vidim. Nije niko budala ni ovca. Na kraju krajeva oni su se pokazali na svjetskom prvenstvu gdje su uspjeli da nuliraju u jezeru punom ribe. To samo mogu oni koji ne znaju! A prije nego ce krenuti repka na svjetsko rekao sam ja da su oni sramota za reprezentaciju i sramota je sto mi nemamo selektorski sistem biranja ekipa u repku jer da imamo drugacije bi bilo sasvim sam siguran.
Eto toliko od Tareta ....
Ziv i zdrav Ti meni bio Neso
PS: evo Keno ja sam raspravio sa Nesom, de Ti sad...
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
Ja sam i napisao da me boli cosak ko je rekao ali sam napisao imena da ne bi bilo ;reko mi jedan vam.Totalno mi je bilo nelogicno da ti to kazes posto smo hiljadu puta pricali na temu lige i nisam stekao utisak da imas "dlake na jeziku".Ocigledno je to Saletova fikcija al' "oturio" na tebe.
Sto se tice plasmana uopste,nas sistem bodovanja je takav kakav je.Dobar je jer nisu na jezerima mjesta ujednacena(obicno je to plici i dublji dio),a los je jer iako pises nulu mozes se izvuci kasnije.Da nema sektora i da se boduje na sljedeci nacin
1.15bodova
2.13
3.11
4.9
5.8
6.7....
onda ti,brale kad jednom nuliras tesko da mozes da se vadis.
Sto se selektora tice,milion puta sam pisao na tu temu.
Broj jedan-kad nemas selektora,ili ga imas samo na papiru(kao mi) ti si u startu hendikepiran!Selektor nosi bar 30% uspjeha.On je taj koji nezavisno prati ligu.Vodi evidenciju ko je koliko sati pecao,da ne bi doslli u situaciju da na SP ide neko ko nije pecao ni sata u ligi(teoretski moguce) i na osnovu toga sastavlja timove.Mora mu se dati na slobodu da bar jedan tim iz lige povede mimo plasmana,jer se ne desava da su 4 prvoplasirane i ujedno i najbolje ekipe.Provjerava pribor i opremu buducih reprezentativaca.Nije jednom bio slucaj da na SP ide ekipa koja ne moze da baci preko 80-100m sistem,raket,a o pva da i ne pricam.Nesto zbog tehnike,a nesto zbog pribora.Hiljadu puta sam predlagao trening reprezentacije.Ali ne trening da se poredamo i pecamo 3 dana i janje,prase...Nego tehnicki trening.Postavimo,recimo markere na x metara i sto preciznije zabacujemo,sto sistem sto raketu.Svi u nacelu se sloze al' onda krene suplja-joj otkud bas tad,otkud,tad,te idem kod strine,te idem na odmor...Teorija-slaganje mixeva,priprema partikli,praskaste...Ne smije da se desi da tri ekipe nose razlicite mamce na SP!!!
Selektor odredjuje kad ce se i zasto izvrsiti izmjena,na koje mamce ce se pecati...
Sve je to lijepo ali neizvodljivo sve dok ne budemo imali savez savezom tj ligu ligom!Dok god sami sebi takmicari placaju troskove odlaska na SP,selektorska/trenerska funkcija je samo deklarativna.
Sto se tice plasmana uopste,nas sistem bodovanja je takav kakav je.Dobar je jer nisu na jezerima mjesta ujednacena(obicno je to plici i dublji dio),a los je jer iako pises nulu mozes se izvuci kasnije.Da nema sektora i da se boduje na sljedeci nacin
1.15bodova
2.13
3.11
4.9
5.8
6.7....
onda ti,brale kad jednom nuliras tesko da mozes da se vadis.
Sto se selektora tice,milion puta sam pisao na tu temu.
Broj jedan-kad nemas selektora,ili ga imas samo na papiru(kao mi) ti si u startu hendikepiran!Selektor nosi bar 30% uspjeha.On je taj koji nezavisno prati ligu.Vodi evidenciju ko je koliko sati pecao,da ne bi doslli u situaciju da na SP ide neko ko nije pecao ni sata u ligi(teoretski moguce) i na osnovu toga sastavlja timove.Mora mu se dati na slobodu da bar jedan tim iz lige povede mimo plasmana,jer se ne desava da su 4 prvoplasirane i ujedno i najbolje ekipe.Provjerava pribor i opremu buducih reprezentativaca.Nije jednom bio slucaj da na SP ide ekipa koja ne moze da baci preko 80-100m sistem,raket,a o pva da i ne pricam.Nesto zbog tehnike,a nesto zbog pribora.Hiljadu puta sam predlagao trening reprezentacije.Ali ne trening da se poredamo i pecamo 3 dana i janje,prase...Nego tehnicki trening.Postavimo,recimo markere na x metara i sto preciznije zabacujemo,sto sistem sto raketu.Svi u nacelu se sloze al' onda krene suplja-joj otkud bas tad,otkud,tad,te idem kod strine,te idem na odmor...Teorija-slaganje mixeva,priprema partikli,praskaste...Ne smije da se desi da tri ekipe nose razlicite mamce na SP!!!
Selektor odredjuje kad ce se i zasto izvrsiti izmjena,na koje mamce ce se pecati...
Sve je to lijepo ali neizvodljivo sve dok ne budemo imali savez savezom tj ligu ligom!Dok god sami sebi takmicari placaju troskove odlaska na SP,selektorska/trenerska funkcija je samo deklarativna.
Hoceli nam iko napisati kako se zavrsi trece kolo
Pa zar niko nema info ?