Konačno smo kolega Haris i ja uspjeli izaći na vodu.
Mjesto dešavanja jezero Smoluća kod Lukavca od petka poslije podne do nedjelje ( danas ) ujutro mada smo trebali produžiti boravak do danas naveče,iznenadna obaveza i nazad kući,nema veze.
Vrijeme veoma toplo u petak i subotu +38.
Naravano koristili smo MasterBih bojile creamy nut i fish,oba mix-a smo malo pojačali,creamy sa banana liquid i nešto sa peach liquid a fish sa pacific tuna liquid.
Već smo unaprijed rezervisali poziciju 10,stižemo na jezero,kratko pozdravljanje sa gazda Edom i na poziciju.
Uslijedio je uobičajen postupak,brzo raspakiranje,kratko markiranje terena,krmili smo i pecali isključivo na bojile.
Pecali smo na četiri štapa,kombinirali smo na jedan creamy,drugi fish a na preostala dva breskva nadajući se da će dobro raditi i nismo pogriješili

.
Nakon desetak minuta prvi udarac i prvi šaran u podmetaču,slijedi šest izgubljenih riba zaredom pred samom obalom,katastrofa,mijenjamo sisteme,malo ih skraćujemo i slijedi ludnica,riba za ribom.
Pomalo nas je i bilo stid jer osatle kolege ili su imale po neku ribu ili nikako nisu imali a mi smo se ubili vadeći ribu,simpatičan je bio komentar jednog kolege na poziciji do nas: "jebiga i mi smo došli pecati" ili "koji je to po redu od jutros treći???"

.
Ukupno smo ulovili cca 30 riba,sigurno deset riba nismo uspjeli slikati,na to dodatno deset smo izgubili.
I kao što smo očekivali breskva je najbolje radila,cca 80% ulova.
Zanimljivo oba amura koje smo uhvatili su došli na fish.
Prosječna težina ribe 8-9 kg i skoro svi golaći.
I na kraju šta reći više nego uspješna kratka kampanja,bojile su odlične,dobro su radile i bile su postojane,bukvalno nismo imali nikakvih problema.
Do slijedećeg javljanja bistro i pozdrav od Harisa i Ajdina.

- Copy of DSC01580.JPG (68.16KiB)Viewed 11193 times

- Copy of DSC01611.JPG (126.34KiB)Viewed 11193 times

- DSC01581.JPG (113.5KiB)Viewed 11193 times

- DSC01583.JPG (90.81KiB)Viewed 11193 times

- DSC01585.JPG (110.68KiB)Viewed 11193 times