Premijer liga BiH u lovu sarana i amura 2012.godine
Moderator:Masterbih
A izgleda da nema... Izvjestaci su se ili umorili ili im mrsko tipkati....
Re: Premijer liga BiH u lovu sarana i amura 2012.godine
Ma nesto mi ovde nije sve u dureDelboy wrote:A izgleda da nema... Izvjestaci su se ili umorili ili im mrsko tipkati....
po sektorima
1.A3-Kiko-Crnjelovo-----11.92kg----6 riba
2.A1-Ribosport-Brcko----8.48kg-----4ribe
3.A2-UR Saran-Orasje----3.74kg----1riba
4.A5-Busovaca-Busovaca--2.38kg---1riba
A4 UGSR Hazna-Gradacac-bez ulova
A6-Uhvati i Pusti-Bijeljina-bez ulova
1.B5-Trend M&V-Banja Luka----2.36kg--1 riba
B1-Fog-Kiseljak-bez ulova
B2-Element Baits-Sarajevo-bez ulova
B3-Stuka-Velika Kladusa-bez ulova
B4-Trofej-Laktasi-bez ulova
1.A3-Kiko-Crnjelovo-----11.92kg----6 riba
2.A1-Ribosport-Brcko----8.48kg-----4ribe
3.A2-UR Saran-Orasje----3.74kg----1riba
4.A5-Busovaca-Busovaca--2.38kg---1riba
A4 UGSR Hazna-Gradacac-bez ulova
A6-Uhvati i Pusti-Bijeljina-bez ulova
1.B5-Trend M&V-Banja Luka----2.36kg--1 riba
B1-Fog-Kiseljak-bez ulova
B2-Element Baits-Sarajevo-bez ulova
B3-Stuka-Velika Kladusa-bez ulova
B4-Trofej-Laktasi-bez ulova
rezultati kola
ekipa------------------bodova-------kg
1.Kiko-Crnjelovo-----------6--------11.92kg
2.Trend-Banja Luka-------6----------2.36kg
3.Ribosport-Brcko---------5----------8.45kg
4.UR Saran-Orasje--------4----------3.47kg
5.Busovaca-Busovaca-----3----------2.00kg
ostali bez bodova i plasmana
ekipa------------------bodova-------kg
1.Kiko-Crnjelovo-----------6--------11.92kg
2.Trend-Banja Luka-------6----------2.36kg
3.Ribosport-Brcko---------5----------8.45kg
4.UR Saran-Orasje--------4----------3.47kg
5.Busovaca-Busovaca-----3----------2.00kg
ostali bez bodova i plasmana
Last edited by CandR Bn on 04 Jun 2012, 14:07, edited 1 time in total.
ukupno poslije 3 kola
ekipa---------------------------------bodova
1.UR ŠARAN-ORAŠJE---------------------15
2.KiKO-CRNJELOVO-----------------------12
3.FOG-KISELJAK---------------------------11
4.BUSOVAČA-BUSOVAČA-----------------11
5.UHVATI I PUSTI-BIJELJINA--------------9
6.RIBOSPORT-BRČKO----------------------9
7.TREND M&V-BANJA LUKA---------------7
8.ELEMENT BAITS-SARAJEVO------------6
9.URS ŠTUKA-VELIKA KLADUŠA----------5
10.JEZERO-BRČKO-------------------------5
11.UGSR HAZNA-GRADAČAC------------5
12.TROFEJ-LAKTAŠI----------------------3
ekipa---------------------------------bodova
1.UR ŠARAN-ORAŠJE---------------------15
2.KiKO-CRNJELOVO-----------------------12
3.FOG-KISELJAK---------------------------11
4.BUSOVAČA-BUSOVAČA-----------------11
5.UHVATI I PUSTI-BIJELJINA--------------9
6.RIBOSPORT-BRČKO----------------------9
7.TREND M&V-BANJA LUKA---------------7
8.ELEMENT BAITS-SARAJEVO------------6
9.URS ŠTUKA-VELIKA KLADUŠA----------5
10.JEZERO-BRČKO-------------------------5
11.UGSR HAZNA-GRADAČAC------------5
12.TROFEJ-LAKTAŠI----------------------3
Mi u Bosni i Hercegovini imamo samo JEDNU, slovom i brojem, JEDNU (1) i JEDINU VODU za normalno tamkicarsko pecanje lige a to je Pelagicevo i ovo sve ostalo je zali boze izdvojenih para, zivaca i vremena!
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
Pelagicevo je na najsirem dijelu 260m,sto znaci da ako sjedne jedan prekoputa drugog iole dobar bacac eto sr..a!
Nema u Bosni ni jedne staze koja zadovoljava FIPSed kriterijume.
Ima Modrac,Bilecko... ali svi znate sta je problem na tim vodama.
Ja ne zalim ni jedan fening potrosen na ligu ali zivci su mi (skoro)potroseni
Nema u Bosni ni jedne staze koja zadovoljava FIPSed kriterijume.
Ima Modrac,Bilecko... ali svi znate sta je problem na tim vodama.
Ja ne zalim ni jedan fening potrosen na ligu ali zivci su mi (skoro)potroseni
Da me neko ne razumije pogresno.Ja licno nemam nista protiv bilo koje staze u BiH.Kako je svima tako je i meni.Ramicko ce biti sigurno jedna od najboljih staza.
Mene nerviraju razmazeni likovi koji imaju primjedbu na sve.Te ne moze da dotjera auto 10cm do pozicije,te blato,te kisa,te nije ujednacena dubina,te nema 1345 komada sarana.Takvima predlazem da osnuju asocijaciju u zatvorenim/dvoranskim uslovima.Hoce da sve bude idealno.E,pa,ne moze.I ja bih volio mnogo sto sta ali nemam.Na kraju krajeva liga je dobrovoljna i ko voli nek' izvoli.
Kakva god da je liga na FIPSed ranking listi u disciplin carp,BiH je cini mi se na 9.mjestu od 20 i kusur zemalja.I to zbog proslogodisnjeg katastrofalnog rezultata!
Ako se prisjetimo 2010.godine,pecalo se izmedju ostalog na Fakijevom jezeru u Jelahu i Smoluci.
Dvije smijesno malene staze da bi se mogao pokazati kvalitet i tehnika takmicara.Medjutim te godine smo na SP u Engleskoj bili ekipno 8.,a najbolji individualni plasman je bilo 5.mjesto od 57 ekipa.Medalja je pobjegla za dlaku.
I to je plod ove lige.
Na tom istom prvenstvu,u c sektoru koji je bio posebno jezero,od 19 ekipa samo 6 se upisalo.Pobjednik sektora je imao 15kg(4 sarana)!I to u Engleskoj koja je majka ove discipline.
Mene nerviraju razmazeni likovi koji imaju primjedbu na sve.Te ne moze da dotjera auto 10cm do pozicije,te blato,te kisa,te nije ujednacena dubina,te nema 1345 komada sarana.Takvima predlazem da osnuju asocijaciju u zatvorenim/dvoranskim uslovima.Hoce da sve bude idealno.E,pa,ne moze.I ja bih volio mnogo sto sta ali nemam.Na kraju krajeva liga je dobrovoljna i ko voli nek' izvoli.
Kakva god da je liga na FIPSed ranking listi u disciplin carp,BiH je cini mi se na 9.mjestu od 20 i kusur zemalja.I to zbog proslogodisnjeg katastrofalnog rezultata!
Ako se prisjetimo 2010.godine,pecalo se izmedju ostalog na Fakijevom jezeru u Jelahu i Smoluci.
Dvije smijesno malene staze da bi se mogao pokazati kvalitet i tehnika takmicara.Medjutim te godine smo na SP u Engleskoj bili ekipno 8.,a najbolji individualni plasman je bilo 5.mjesto od 57 ekipa.Medalja je pobjegla za dlaku.
I to je plod ove lige.
Na tom istom prvenstvu,u c sektoru koji je bio posebno jezero,od 19 ekipa samo 6 se upisalo.Pobjednik sektora je imao 15kg(4 sarana)!I to u Engleskoj koja je majka ove discipline.
Neso uz duzno postovanje ovaj Tvoj post meni zvuci kako se Ti nesto pravdas a i izgleda tako! Imam jedno pitanje prije svega!
Kad je to sve tako dobro onda sto ne donesete tu medalju jednom sa svjetskog prvenstva ?! Sto se to na njoj jednom za svagda ne iskristalise ta ekipa koja ce donijeti tu medalju majka mu stara!??
Sad ce biti da pljujem po ligi ali da me neko ne bi upravo tako razumio ja cu reci da samo bacam svoj osvrt na nju i nikako ne pljujem i zaboli me krivuljko ispod pupka sta ce ko ustvari da misli o meni. Sto se mene tice mi smo godinama daleko od Svjetskog ranga bili mi na FIPSinoj listi 9 ili 5 ili bolje plasirani. A zasto! Zato sto ligu pecaju jedni te isti likovi evo godinama sa malim izuzecima, tu i tamo se pojavi jedna ili dvije nove ekipe!
Puno razloga je u tome! O tome necu da pricam niti mi pada na pamet a i zaboli me. Nego ako ikad dobijem na Bingu, doci cu da Vas sve razvalim i da idem na svjetsko
Jos jedna stvar! Ma koliko mi bili protiv takvog vida pecanja i takvog sistema pecanja na svjetskom u Rumuniji, kao i na prosla dva svjetska prvenstva, ce da se peca na zig-rig! To je sad vec skoro pa jedno 80% a ja se pitam ko to od nasih buducih reprezentativaca zabaci na ovim jezerima na zig-rig i upeca ribu na taj sistem? Ne kazem da niko ne zna i ne ulazim sa ovim upitom u kvalitet samih takmicara nego me zanima sta je to liga kao liga omogucila buducim reprezentativcima da se sto bolje spreme za nastupajuce svjetsko u Rumuniji? Ja koliko vidim, a vidim dobro, nista.
I takav ce da bude i rezultat u Rumuniji! Opet negdje medju zadnjima ako ne i zadnji.
Na jezeru gdje treba da se odrzi svjetsko prvenstvo skoro je odrzano neko takmicenje i prvo mjesto je upecalo oko 700 kg ribe, drugi i treci oko 500 kg. Pecalo se 72 sata. Reprezentacija ide na jezero prepuno ribe a peca na jezerima koja u poredjenju sa ovim na svjetskom ne da nisu nikakva priprema nego ne mogu niti u zajednicku recenicu! Nemam nista protiv jezera nego imam protiv organizacije same lige koja ne misli o tome kako postaviti ligu da bi na svjetsko otisli najbolji a ne oni koji imaju love za odlazak tamo!
E to je ono sto meni najvise smeta. Valjda se promjeni nekada. Onda cu i ja da ukrstim ponovno stapove sa nekim, ko vec bude u toj ligi ako ta liga uopste bude postojala!
Bistroooo
Kad je to sve tako dobro onda sto ne donesete tu medalju jednom sa svjetskog prvenstva ?! Sto se to na njoj jednom za svagda ne iskristalise ta ekipa koja ce donijeti tu medalju majka mu stara!??
Sad ce biti da pljujem po ligi ali da me neko ne bi upravo tako razumio ja cu reci da samo bacam svoj osvrt na nju i nikako ne pljujem i zaboli me krivuljko ispod pupka sta ce ko ustvari da misli o meni. Sto se mene tice mi smo godinama daleko od Svjetskog ranga bili mi na FIPSinoj listi 9 ili 5 ili bolje plasirani. A zasto! Zato sto ligu pecaju jedni te isti likovi evo godinama sa malim izuzecima, tu i tamo se pojavi jedna ili dvije nove ekipe!
Puno razloga je u tome! O tome necu da pricam niti mi pada na pamet a i zaboli me. Nego ako ikad dobijem na Bingu, doci cu da Vas sve razvalim i da idem na svjetsko
Jos jedna stvar! Ma koliko mi bili protiv takvog vida pecanja i takvog sistema pecanja na svjetskom u Rumuniji, kao i na prosla dva svjetska prvenstva, ce da se peca na zig-rig! To je sad vec skoro pa jedno 80% a ja se pitam ko to od nasih buducih reprezentativaca zabaci na ovim jezerima na zig-rig i upeca ribu na taj sistem? Ne kazem da niko ne zna i ne ulazim sa ovim upitom u kvalitet samih takmicara nego me zanima sta je to liga kao liga omogucila buducim reprezentativcima da se sto bolje spreme za nastupajuce svjetsko u Rumuniji? Ja koliko vidim, a vidim dobro, nista.
I takav ce da bude i rezultat u Rumuniji! Opet negdje medju zadnjima ako ne i zadnji.
Na jezeru gdje treba da se odrzi svjetsko prvenstvo skoro je odrzano neko takmicenje i prvo mjesto je upecalo oko 700 kg ribe, drugi i treci oko 500 kg. Pecalo se 72 sata. Reprezentacija ide na jezero prepuno ribe a peca na jezerima koja u poredjenju sa ovim na svjetskom ne da nisu nikakva priprema nego ne mogu niti u zajednicku recenicu! Nemam nista protiv jezera nego imam protiv organizacije same lige koja ne misli o tome kako postaviti ligu da bi na svjetsko otisli najbolji a ne oni koji imaju love za odlazak tamo!
E to je ono sto meni najvise smeta. Valjda se promjeni nekada. Onda cu i ja da ukrstim ponovno stapove sa nekim, ko vec bude u toj ligi ako ta liga uopste bude postojala!
Bistroooo
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
Bio si u pravu kada si mi rekao da se neki nece uspjeti upisati na zadnja dva kolaLinear wrote:Mi u Bosni i Hercegovini imamo samo JEDNU, slovom i brojem, JEDNU (1) i JEDINU VODU za normalno tamkicarsko pecanje lige a to je Pelagicevo i ovo sve ostalo je zali boze izdvojenih para, zivaca i vremena!