Da i ja nesto bar malo korisno napisem
Ja sam cuo i uvjerio se takodjer,najbolje za komarce je vatra,ali ne vatra da gori nego sa sto vise dima.
Neki stari ljudi praktikuju i kazu da najbolje dimi, da izvinete, suha kravlja balega ...al ja bar mislim da se taj dim moze na laksi nacin proizvesti ...
A to za dim sam saznao od svog oca,koji se takodjer bavio malo ribolovom (veliki ljubitelj prirode),pa je jednom bio sa kolegom u Odzaku u ribolovu,kaze dosli kuci izujedani opasno .I neki dido im tako rece da naloze "vatru" sa puno puno dima i da mirno spavaju...
E sad neznam koliko je to izvodljivo sa satorom,koliko smeta pri ribolovu,malo je teze to raditi 5-6 dana konstantno,mozda cak na nekim vodama i da je zabranjeno paljenje vatre u najtoplijim danima,ali eto bar moze posluziti negdje i nekome pa ne mora to biti u ribolovu ...
Ovo takodjer itekako djeluje i protiv onih malih dosadnih musica
Komarci
Moderator:Masterbih
Re: Komarci
pokusao sam sa mnogo preparata protiv komaraca ali sa vrlo malo efekta,moja licna iskustva su najbolja sa kremom protiv komaraca i krpelja koju sam kupio nu tuzli u carp shopu koja je kostala samo 5 km,krema se zove SZUKU ja mislim da je to nesto iz madjarske i vjerujte da sam poslije nanosenja ove kreme bio miran po nekoliko sati,za razliku od svega drugog sto mi je bilo dostupno za nabaviti.
Komarci
OFF za mene od tih prskalica djeluje najbolje, a sto se tice vatre, to je provjereno, predvece kad ih je navise nalozis vatru i baci malo na nju svjeze trave, tako ce ti dimiti ludo, malo je zeznuo zbog dima ali si bar siguran od napasti.