Ubrzo su počele pripreme, skupljanje informacija, čačkanje po forumima, tel. razgovori sa ljudima koji su već lovili na Cassienu, itd. Svi smo znali da je to teška voda i niko nije postavljao neke velike ciljeve. Sve je bilo spremno, velike količine boila, tigrov orah, dobili smo kombi od prijatelja, čak smo imali i generalnu probu, da vidimo kako će sva oprema da stane unutra, malo smo se namučili, al smo si zato zapisali šta gde stoji u kombiju, da nam nebi pravilo problema pre samog odlaska i posle sledi HLADAN TUŠ!!!!
Dečko koji je bio u našem timu, živeo je 20god u Francuskoj i nekih mesec dana pre odlaska javlja mu prijatelj iz Pariza da su doneli odluku o zabrani noćnog ribolova na Cassienu. Momci su odma otišli i gledali na netu dali je to tačna informacija, jer prošle godine ta je zabrana bila u pokušaju.
Nažalost ove godine to im je uspelo i dobro su nas zeznuli.
Svi smo bili razočarani jer su nam preko noći srušili planove koje smo gradili skoro 5 meseci.

Ali šta je tu je, nema odustajanja, ja sam se odma posle toga odlučio da mi to neće pokvariti dopust i rešio sam da ribolov "odradim" na Šumbaru. Prijatelj Klemen isto je rešio da svoje boile koje je spremio za Cassien potroši na Šumbaru.
On je otišao par dana pre mene kako bi dobio mesto na jezeru, jer su se približavali 1.majski praznici. Od svih slobodnih mesta, odabrao je najbolju, 16icu ispod hrasta.
Prva 3 dana imao je samo jedan griz, jedan ali vredan, šarana golaća 20,5kg.
Rano u petak sedam u kola i pičim prema jezeru. Kad sam došao na jezero, ulazim u dom, gde me Vlado upisujeu knjigu, uzimam dve Karlovačke pive i već sam na putu prema hrastu. Na poziciji do nas, smestili su se neki momci, koje smo upoznali i koji su nas stalno nasmejavali. Takođe smo upoznali i članove CT DEAF, to je ekipa od četiri člana, koji su svi gluvonemi, super su momci i bilo je zanimljivo gledati ih kako razgovaraju rukama, pošto nismo u svakodnevnom kontaktu sa takvim ljudima.
Dok je Klemen sedeo sa njima, ja sam otišao da postavim svoju "artiljeriju", izvadio sam stvari i parkirao auto u hladovinu.
Kasnije mi je Klemen objasnio gde je spot, uzeo svoj marker, koji je bio zaklipan i zabacio, ja sam odma zabacio svoje sisteme i obeležio na najlonu dužinu na kojoj smo lovili. Spod štap je bio spreman za prvu raketu, kad sam pogodio spot, stavljam najlon u klip, Klemen vadi marker i počelo je hranjenje. Za prvu prezentaciju mamaca montiram Premium River boile na sva tri štapa, razlika je bila samo u bojama pop up, imitacije kukuruza.
Ubrzo je pao mrak, ja sam otišao na spavanje dok je Klemen ostao sa društvom na 15ici.
Oko pola 3 lepa slatka melodija Delkima, istrčavam bos, jer nisam uspeo da obujem crocs-ice, zatežem i osetio sam ribu, nije pružala veliki otpor, Klemen je ubacuje u meredov i nosi je na mat, vaga pokazuje 16,5kg, mislim u sebi "lepo je počelo, samo neka potraje, i neka se kilaža svake sledeće ribe malo digne".

Predivan početak dana
Pre nego što sam krenuo na Šumbar, dao sam sebi cilj, bar jednu ribu 20+. E taj cilj sam ostvario već u subotu popodne, sa ovim šaranom od 23kg. Samo prva riba je bila ulovljena na smrad, sve ostale ribe su bile ulovljene na slatke boile od Masterbih-a, Pineapple, cream pineapple & n-butyric, tutti frutti i chocolate & maple cream

Klemena su babuške, deverike i somovi razvalili, nismo mogli da verujemo, on je na dlaci imao boilu prečnika 24mm, a kačile su se babuške od 250g na tu boilu. Pokušao je da se otarasi tih kedera i montirao je 2x24mm boile. To se je posle ispostavilo za jako dobar potez, sitna napast više nije zezala, a u roku od dobrih 24h dobio je 4 ribe 20+ (šarani 22.5kg, 23kg, 26kg i amur 26kg)
Klemen je u utorak morao zbog nekakvih obaveza da skrati svoj ribolov i otišao je kući. Ja sam ostao sam, jer su i momci do nas već u ponedeljak otišli kući.
Moj stari prijatelj Jovo, pecao je sam na 6ici, odlazim kod njega i dogovorili smo se da pređem na poziciju do njega, tj. 7cu.
Već u ponedeljak je bilo jako malo ulovljenih riba na jezeru, a u utorak nijedna. Riba je otišla u mrest. Voda oko otoka i pored šaša se je penila od riba, nikad nisam video takav prizor i baš sam uživao gledajući tu ljubavnu igru.

U subotu predveče počeli smo polako da pakiramo stvari, jer se spremalo neko gadno nevreme, otišli u dom da se odjavimo i krenuli smo kući.
Ta kampanja je za mene bila uspešna iako nisam uhvatio veliki broj riba (oko 25kom), ali sam zato ispunio cilj koji sam sebi postavio pre ribolova.
p.s. Dok sam čekao na run, uzeo sam fotoaparat u ruke i napravio nekoliko reklamnih fotografija za Masterbih firmu