Rado bih to podijelio sa vama, ali cemu onda film?
Ovdje cu vam prikazati samo neke od fotki i ukratko (u tezama - kratkim crtama) pojasniti o cemu se radi.
Velika navala i posao mi nije dozvoljavao da se ovaj plan ostvari ranije, ali smo iznenada dogovorili termin samo par dana prije samog dogadjaja.
Citav dan na poslu, a onda odlazak u Austriju i odma krecemo za Hrvatsku pravac Tribalj (bez spavanja).
U Zagrebu nas docekuje Robert, ubacujemo njegovu opremu i furamo dalje.

Iznenadio sam se kako to uopste nije tako daleko od Zagreba pa me cudi zasto si ribolovci nekad ne priuste i posjete ovu divnu vodu.
Isplati se, vjerujte!

Ubrzo stizemo na Tribalj, a tamo nas docekuje Rio i Miki.
Ubrzo zatim dolazi i Grga, a zatim i nas kolega Igor Pavicic.
Nakon kave i zanimljivog caskanja krecemo u oblizak jezera.
Dosta pozicija je zauzeto, a mi se nismo najavili nit rezervisali.
Na branu nemozemo jer je sad zabranjeno voziti se po njoj, a mi smo sa kamperom.
Nista, odlucujemo se za drugu stranu, a i ambijent je mnogo ljepsi od betona, mada za ovo doba losije pozicije, ali to ne mora da znaci..
Samo sto smo se smjestili i obavili kupovinu u trgovini, lagano krece najavljena bura.
Sa jedne, prelazi u 2 strelice i to vec nije za biti vani pa se smjestamo u kamper i do kasno u noc caskamo o ribolovu itd. (mogli bi tako 5 dana).

Sutra smo spavali do podne (ocekivano) umorni, sto od puta sto od zuje
A onda poslijepodne lagano raspremanje.

Posto smo sve nekako radili usporeno, hvatamo se posla i ubrzano pripremamo hranu da bi mogli nahraniti spot koji smo prethodno oznacili markerom.

U prvo hranjenje su ukljucene sitne sjemenke, Kukuruz, Tigernut, Masterbih CSL pelete, HI-Attract Corn boile i boile na koje cemo i loviti, a o kojima cu nesto vise reci u nastavku.
Krecemo sa spodiranjem, a onda se pred samo vece hvatamo kobri.

Nastavak hranjenja je sa standardnim boilama (kako to mi kazemo kupovnim) Premium River, a novo je i to da ce od proljeca u prodaji biti jos Trigger i S2B-Biotic koje smo sad i koristili.
Nedugo nakon hranjenja, dolaze nam Ivica i Miki u posjet.
Porazne informacije, a to je da smo odabrali izuzetno losu poziciju za ovo doba godine (Ivica kaze najgoru).
Sad je kasno jer smo sve vec odradili, a idila je prekrasna za sto smo se svi slozili.
Mozda je i izazov loviti na takvoj poziciji u ovo doba, zar ne?

Neke od mamaca smo stavili u kantu da odstoje kako bi pokusali i sa tom prevarom - imitacija odstojalog mamca.
Stapovi su napokon u vodi pred sami mrak

Blizu nas pecaju i testeri od jedne inostrane firme, stranci, ali se sporazumijevamo na engleskom.
Imaju mnogo bolju poziciju, ali iskreno nam kazu da su imali samo 5 riba u 5 dana!
Medjutim, ne gubimo nadu.
Trud se isplatio, a ovdje necu mnogo da komentarisem, neka samo neke od slika govore za sebe..

Ribe su izuzetno zdrave i strasni borci, cak i nakon dugog zamaranja, imate sa nekima veliki problem da se poslikate u miru.
Ja sam ovdje bio sav mokar, a dobio sam i par samara
Evo kako to izgleda:

Ribe ispod 10kg nismo slikali jer ih je bilo mnogo te nam je to oduzimalo mnogo vremena, pa smo ih pustali bez slikanja, a jedino nam je zao sto smo isto tako pustili i Amura 10+ kojeg nismo slikali, a koje je rijetkost uloviti ovdje (naravno, one 10+).
Poucen time, morao sam uslikati ovog predivnog vretenara, da vidite kakve su to navodno manje ribe, to su borci-torpeda koji vam izvuku svaki atom snage, a ostanete zaprepasteni kad vidite da to nije riba 20+ na osnovu borbe koju ste imali
Nevjerovatna snaga u ribama.

Kakva idila, prekrasno.

Rio i Grga su nam u gostima, uzivancija

Scene koje mozemo za sad prikazati, radilo se pod palicom V.S.P. studia i Igora Pavicica

Izrada mamaca na samoj vodi, pojasnjenja, recepti itd.

Predstavljanje nove Premium serije mamaca za sezonu 2015.

Robert je predstavio proizvode firme Katran na koje smo inace i lovili tokom ove kampanje.
Proizvodi su stvarno odlicni, a cjenovno ispod svih u tom rangu.
Svaka cast.

Izbor je ogroman, za svakoga po nesto..

Vinarija Satovic je takodje bila sponzor snimanja.
Hvala im!
Vina su fantasticna i preporucujem svima da ih probate!

Kako svemu dodje kraj, tako i ovoj nasoj maloj avanturi.
Najgori dio na kraju - pakiranje, a tako bi rado ostali jos koji dan..
Sta da se radi, posao zove, a mi obecavamo Triblju da cemo doci ponovo.

Na kraju pozdrav sa legendarnim Mikijem i jedna fotka.

Ovom prilikom bih se zelio jos jednom zahvaliti svim rukovodiocima Triblja koji su nas ugostili.
Topli pozdrav za nase testere sa Triblja (Rio i Grga) koji su se odma nacrtali cim smo dosli i posjecivali nas te nam cinili usluge i ispunjavali nase prohtjeve.
Pozdrav za predsjednika Ivicu te legendu Mikija koji su i pored svog posla odvojili vrijeme i posjetili nas.
Takodje veliki pozdrav saljemo svim dobrim ljudima koje smo tamo upoznali.
Hvala svima.
Vidimo se.
Bistro!