Vec neko vremena razmisljam sto reci, kako krenuti i napisati nesto u ovoj temi, a da to ne bude preskromno?
Kad malo bolje promislim - odgovor je zaista prost:
Odlicna ekipa na predivnoj vodi, pa jel ima sto ljepse?
Jos ako se nesto i ulovi.., e onda tu kraja sreci nema.
Ovdje je svega bilo i sve sto bih napisao bilo bi premalo jer to jednostavno covjek treba dozivjeti i biti na licu mjesta da osjeti atmosferu ove ekipe.
Mozda sam jedino malo nezadovoljan sa dvije stvari - razloga, ali se prvenstveno ticu mene i nisu tako strasne.
Prvi razlog je sto nisam malo vise lovio, odnosno pecao jer sam stalno bio u nekoj trci.
Ovaj prvi opravdavam obavezama na samom skupu, pripremama, te utrosenom vremenu u druzenju sa kolegama testerima za koje smatram da bi trebao posvetiti i vise slobodnog vremena te mozda ubuduce jos jedan dan dodatno apsolutno iskljuciti iz ribolova i posvetiti ga kolegama samo za druzenje (osim onog jednog dana koji je citav u radnoj atmosferi u vezi firme i testiranja).
Drugi razlog je sto sam pod nogama izgubio ribu koja je (strasno mi je ovo i izgovoriti) dosta preko 20kg.
Tjesim sam sebe da nije imala vise od 22-23kg, a stalno mi se ta slika vraca i cini mi se da je ipak bila nesto veca!?
Ali i ovaj drugi razlog ima opravdanje, a to je da kad sam ribi vidio usta: sledio sam se!
Donja gubica je bukvalno nestala i skoro da je nema, sva je bila iskidana, a moja udica je bila tacno zabijena u taj komadic donje gubice koja joj je ostala.
Nakon dobrih 30 minuta borbe, na samo 15-20cm od podmetaca se otkacila i mahnula mi repom kao da me zaduzila da se ponovno vratim i revansiram..
Krivo mi je sto nisam makar okinuo foticem onako pred meredovom da je mogu prepoznati, ali sjetit cu je se kad ju ponovo ulovim
Imam kao kroz maglu sliku u glavi, pola-pola prepoznatljive ribe koje se dobro i lako pamte, ali ovaj put je to malo teze jer nemam slike.
Sve u svemu odlicno druzenje i zanimljiv ribolov.
Vise detalja o samom ribolovu, mamcima i taktici nebih iznosio jer cu za koji dan kad ulovim vremena napisati kompletnu reportazu: kako sam i na sto lovio.
Generalno: riba nije radila na citavom jezeru kako treba, ali nas team je veoma dobro lovio uzimajuci u obzir da smo se dosli druziti, cak sta vise (prateci druge ribolovce na jezeru) lovili smo odlicno, dosta i iznad prosjeka.
U nepuna 3 dana ribolova:
Izgubio sam samo 2. manje ribe i jednu (onu uhh..) vecu 20+ sigurno.
Uspjesno sam realizirao i izvadio 14. riba cija ukupna tezina prelazi 160kg.
Svaku ulovljenu ribu imam upisanu u svoju svesku radi evidencije gdje stoji upisana lokacija, vrijeme, sistem, mamac i tezina.
Ja sam prezadovoljan ulovljenim (pogotovo kad riba ne radi).
Presrecan sam jer sam se vidio sa kolegama iz naseg team-a.
To mi je na prvom mjestu pa tek onda sve ostalo..
Zelio bih vam se jos jednom svima zahvaliti na odvojenom vremenu!
A sad samo neke od fotografija koje je zabiljezila moja kamera dok cu ostatak fotki i video snimke sacuvati za reportazu.
Krenulo je..
Ovakve je prosto nemoguce odrzati u rukama jer su prepuni snage!
Vec sam poletio za njim da mi nebi ispao. Haha..
Ribe su nevjerojatno borbene i prosto ih je nemoguce izvuci za kratko vrijeme vec si morate dobrano dati truda.
Ovdje je vec bila baterija na izmaku i blic mi se ugasio.
Sreca Rio je uslikao svojim foticem (ali mu nista nije bolja slika od moje sa praznom baterijom, ocigledno nije opalio blic haha..)
Kad te u neko doba gluhe noci probudi (iako smo lijegali kasno), valja ponovno zaspat nakon zestoke borbe i adrenalina..
A onda opet na jutro spektakl.
Nakon dobrih 35 min. borbe vrijedi se veselit!
Sve sam mislio da je ova riba bila 20,70kg, a ona je zapravo 21+
Onda slatke muke, nemoze se covjek odlucit koja je ljepsa slika od ove 3:
Deda kaze da ju nije fer slikati nepocesljanu pa je dosao da joj popravi friz
Nakon jutarnje fiskulture, nastavak sa radom i osvjezenje..
Pa onda ponovo u krug..
Pa pravac druzenje, pripreme za sastanak itd. itd.
Sve u svemu, odlicno!
Ovom prilikom bih se zelio jos jednom zahvaliti svim rukovodiocima Triblja koji su nas ugostili.
Takodje veliki pozdrav saljem svim dobrim ljudima koje smo tamo upoznali i druzili se.
Hvala svima!
Vidimo se.

Bistro!