Čujem se sa frendom Grgom preko fejsa i pitam ga kakvo je stanje jer je taj vikend lovio u Tušmeru u Dugoj Resi...
Možda bi bilo bolje da ga nisam pitao
Grga mi kaže da je odlovio dvije noći i da nije imao griza...ok, on nije mjerilo jer stvarno lovi sa boilama 24 mm i čak 30 mm,doslovno želi samo veliku ribu...,aaaaliii...
Lovio je i kolega jednu noć,a i dvojica dečki jedan dan iiiiiii...svi navodno ni griza...
I ne bih ja bio ja da se odmah u ponedjeljak nisam uputio na Mrežnicu
Čujem se s Antom i on mi savjetuje da ipak probam ići prema brani...naravno poslušao sam ga i došavši na poziciju slijedi raspakiravanje...

Bez obzira šta ostajem samo jednu noć...sve se mora posložiti jer su rekli hladnu noć
Iiiiii za čas smo i Laki i ja spremni za noć

Riba radi kao luda!!
Aaaliii plotice...,okreću se kao da su poludile i to na bliže i na dalje...
Kako me Ante posjetio, čini nam se da smo vidjeli i okretanje šarana...dobar znak...valjda
Pošto je dosta bijele ribe probati ću izazvati njihovu radoznalost i hranjenje sa nadom da će one pak ponukati kojeg šarana da se primi jela...

U Metod Mix dodajem i konoplju i crve i lovim se posla...

Ipak ni sam baš ne želim premale ribe,a opet želim istaknuti mamac...
Boila Squid & Mulberry namočena u Fish Dip
Na udicu još ipak dodajem i PVA smoki za svaki slučaj jer lovim u travi sa dva štapa,a sa jednim preko u kanalu.
Na večer se predomislim i onaj štap iz kanala prebacim u malu udubinu ispred sebe na dvadesetak metara od obale i stavim samo jednu čistu boilu...

Kako sam štapove prebacio odlazim se u šator presvući za noć...kako bi netko rekao...upiđamiti se
Skidam hlače i gledam štapove koji su visoko podignuti jer jako puno trave putuje u matici...iiiiii vidim da se zadnji štap od mene piga...
Jednom...dva puta...podižem se,a on opet...samo još jaće i da nisam stigao do njega krenula bi muzikaa,aliii bio sam brži!!
Podižem štap i osjetim dva tupa udarca i sve staje...
Natežem,popuštam,...,natežem...i odjednom se sve olabavi...riba se oslobodila udice u travi,na žalost...
Ha dobro...idemo dalje,lijepo je šta sam dobio griz...uspoređujući kako je dečkima bilo za vikend...
Urban fishing

Kako sam bio promrzao i pospan...iz noćne...savladao me san...,alii već oko 18,30 h...piiiiiiii...signalizator najbižeg štapa u udubini pjeva najljepšu pjesmu.
Podižem štap i...osjetim kaaaaaao nešto,aliii...da nije plotica jer sam na taj štp stavio samo jednu tonoću boilu...
Ipak nije...maaaalii šarančić...ma neka je...samo neka primaju

Na žalost to je bilo to,koliko se god trudio,prebacivao u noći...više nisam mogao dobiti griz...
Ujutro kada sam se probudio...magluština da nisam uopće vidio prebaciti već onako po pamćenju...

Uz maglu je bilo opet i jako hladno već sam pomalo navikao izbacivati led iz kadice

Šta reći...rekao bih čak i dosta slab ribolov za ovaj dio Mrežnice koji je bogat predivnim,tamnim ljuskašima,a i pokojim predivnim golaćem.
A onda sjetim se vikenda, kako su dečki prošli i...budem opet zadovoljan
Moglo je puuuuno bolje,ali i puuunooo lošije...
Zatoooo skromnost i vidimo se ponovo.
I još nešto,stvarno moram pohvaliti hranu,mislim da je hrana na bazi robin reda sa već dodanim mikropeletama,hrana ima i predivan miris po paprici i mislim da bi se sa fiderom dalo štošta napraviti...
Mislim da bi ove plotice platile samo tako,a vjerojatno i koji šaran...

Toliko od mene...
Lijep pozdrav i bistro!!