Carp Dream Lake, Tornyiszentmiklos,Mađarska

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

carpier
ViP
ViP
Carp Dream Lake, Tornyiszentmiklos,Mađarska

Post by carpier » 10 Jun 2012, 16:28

Jezero se nalazi na trokutu granica Slovenije, Mađarske i Hrvatske...Od slovenskog graničnog prijelaza Pince je udaljeno svega 2 km. Možete iči ili po avtoputu ili po regionalni cesti. Sa avtoputa imate table za Tornyszentmiklos. Dnevna karta je 18 €, plačate ili u forintama ili evrima. Jezero ima oko 17 hektara, dubine od 8,5 m do 1,5 m. Lovi se na tri palice, sve je C&R sistem. Dozvoljena je upotreba čamca ili bait-boata. Največi šaran uhvačen na tom jezeru ima 34.500 kg. U vodi nema večih prepreka, osim školjki. Riba nudi dobar odpor jer ima u vodi puno kisika i riba je vrlo aktvina i zdrava. Na jezeru je i kafič i u njemu možete popiti ili nešto pojesti. Ima tuš i wc. Wc je otvoren 24h na dan a tuš radi dok je gospođa u lokalu. Svaki dan od 8h ujutro i do 16h popodne. Za vikend, petak, subota i nedjelja do 18h. Ako vam nešto treba, ili za jelo ili za piče ili vam treba nešto od ribolovačkog pribora pozovete i oni vam dostave. Na jezeru ima 12 lovnih pozicija, sve su na jednoj strani i neke od njih su za dva ili tri ribolovce. Dolaze gosti iz Slovenije, Hrvatske, Avstrije, Njemačke, Rusije, Poljske, Česke, Slovaške...Rezervacije se rade za tekuču godinu, telefonski. Dobro je da pozovete bar mjesec dana prije, akontaciju vam ne treba plačati...Ako bih netko od vas želio odloviti kampanju na tom jezeru, mogu se ili pridružiti ili napraviti rezervaciju, samo mi pošaljite PP.
Evo i par slika jezera...
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Moja malenkost i danif koji je isto naš tester, sa njegovim največim ulovom prošle godine-28 kg
Image
I was born a carp angler and I‘ll die a carp angler.

rstare
Ribarcina
Ribarcina

Re: Carp Dream Lake, Tornyiszentmiklos,Mađarska

Post by rstare » 30 Aug 2015, 18:15

Povratak na Madžarsko...

I ovaj put smo se dogovorili, da za drugi dio godišnjeg odmora idemo na ribolov.
Kao sve ove godine, ili zadnjih nekoliko godina, sam se odlučio rezervirati poziciju 6 na Carp Dream Lake-u koja ima dovoljno hlada, prostora i ovo sam uradio već u trećem mjesecu zbog velike popunjenosti jezera. Naravno je prošlo nekoliko vremena od trećeg mjeseca pa do osmog mjeseca, a i u ovoj dobi sam odlovio nekoliko kampanja. Ove godine sam se prvi put sreo sa Masterbih proizvodima i kao da bi se dogovorili dobio sam testni materijal nekoliko dana prije odlaska na Madžarsko. Za testni material sam dobio Green Monster mix, i iz njega napravio odlične boile i odlično su se iskazale na vodi koja je puna školjk. V mix sam stavio još nekoliko komponenta da malo pojačam boilu kao što je robin green, GLM extrakt, sladilo, betain, black pepper, salmon oil, miniamino, multiamino, niger, kelp i mljevena konoplja. Za konzervans sam uzeo sol koju sam više puta promijenio i sa tim dobro konzervirao boile.
Image
Prije odlaska na ribolov još jedan put sam provjerio stanje na jezeru i da li još valja rezervacija za moju poziciju. Pa da vam kažem nešto riječi o ovom jezeru. Ob dolasku na Carp Dream Lake stanemo kod kučice na recepciji, da se urede sve formalnosti, plati poziciju i da se kupi ljetnu Madžarsko ribolovnu kartu. Jezero ima površine 16ha i prosječna dubina je 4,5m, najveća dubina pa je oko 6m, da pa je sve bolje zanimljivo u vodi ima puno platoja. Ovo je jezero za šaranski ribolov - C&R. Nalazi se blizu Slovenske granice Pince u kraju Tornysztentmiklos.
Image
Image
Jezero ima 9 ribolovnih pozicija koja se rezerviraju kod Mišela Zadravca. Većina pozicija oddaje se za cijeli tjedan , ako želiš manje trebaš prije odlaska pozvati i možda se nađe slobodno mjesto . V jezeru imam nekoliko kapitalnih šarana, prijeko 20 kg ima i nekoliko šarana koji imaju više od 30kg. Kad smo završili sve formalnosti pa gas na poziciju. Drugi kolegi koji su lovili na jezeru prije mene kazali su , da su bili na mojoj poziciji do sada ulovljeni lijepi šarani 20+. Naravno sam prvo išao na vodu , da potražim dobre pozicije i postavim boje, naravno za pomoć imam i sonar. Za prvu boju sam se odlučio da jo stavim na drugu stranu jezera cca 10m od obale i na dubini 4,2m i na ovoj poziciji sam lovilo sa dvjema štapoma na green monster boilo + pop up fish. Skoro uvijek lovim na kombinaciju tako zvanog snežaka. Drugu boju sam stavio približno na srijedu jezera na dubini 5m. Na ovi poziciji sam lovio na domaće squid peach boile. Kad su bili mamci na pozicijah sam počeo sa primamom partikla i boila. Onda naravno trebali smo postaviti tabor, šatore i tako dalje. Već prvog dana ova kombinacija se je iskazala za odličnu, prvi griz bio je šaran 20.100kg…pravi rastur.
Image
Image
Boilie green monster koje sam napravio prije odlaska iskazale su se za odlične, dobro su se topile i imale su moćnu aromu. Ali naravno za primamo nisam imao samo boile i pelete imao sam i partikal. Zbog toga ulovio sam puno deverika zato sam se odlučio da neću više za primamu upotrijebiti partikla i peleta i odlučio sam se da z primamu upotrijebim samo boile. Već slijedećeg dana ova odluka iskazala se za pravu i opet piiiiii i šaran 16kg na kombinaciju green monster.
Image
Grizi su bili najviše samo prijeko noči, prijeko dana pa sam ulovio samo 2 do 3 šarana. Treči dan odlučio sam se da jedan štap stavim u plitku vodu na dubini 0,8m i za mamac upotrijebim kukuruz koji sam stavio u dip Premium River, kojeg sam dobio u paketu sa testnim materialom.
Image
Ova odluka bila je i ovaj put odlična, u 2 sata ujutro probudio me jaki piiii i nakon pola sata drila u saku bio je lijep šaran težine 14,40kg.
Image
Slijedeći dan situacija se ponovila i prijeko dana imao sam malo griza šarana, i puno deverika a nisu poništili raspoloženja u kampu. A onda prijeko noči kolega imao je jedan griz koji ga je probudio sa močnim piiiiii. I dril je počeo. Od početka kazalo je na ribu koja ima oko 10kg, a kad je bila bliže obale, promijenilo se mišljenje. Kad sam ga usačio vidio sam da ova nije tako mala riba, ustvari ulovio je pravo čudovište, ikonu jezera Dream Lake, ribu koja se zove Joker. Prošlih godina ova riba imala je prijeko 34kg, a sad izgubio je na težini i kad sva ga stavila na vagu kazala je točno 28kg. Naravno slijedilo je slavlje i veselje sa novim PB. Bravo Stanko, toooooooooooooo.
Image
Naravno za takav prijem treba da se nazdravi, jer prijem takve kapitalne ribe ne događa se svaki dan, za ovo trebaš znanje i puno sreče.
I već je došao zadnji dan. Ovaj tjedan prošao je vrlo brzo kao grom, odlučio sam se, da na sve tri štapove stavim green monster boile i nadao sam se da završim sa još koju kapitalnu ribu. Prijeko dana ulovio sam nekoliko šarana težine do 12kg i tako sve stavio na zadnju noč.
Image
Image
Kad je pao mrak još zadnji put sam promijenio mamac i sve stavio na green monster boile, nahranio sam sa partiklom, peletima i boili. Otišao sam na spavanje u nadi, da me probudi još kakav kapitalac. Oko 3 sta ujutro piiiiii, piiiiiiiiiiii i gas iz šatora, naravno nije bilo vremena da stavim cipele i zatežem treći štap i odmah vidim da se radi o boljoj ribi. Nadao sam se da se mi želja ispuni i zadnji dan ulovim kapitalca. Borba je trajala oko 20 minuta i prvi put kad sam vidio ribu znao sam, moje želja je ispunjena. Sam sam ga usačio i probudio kolega, da mi pomogne staviti ribu na podlošku i da ga izvagamo. Vaga pokazuje 20,8kg. Tooo, počeo sa 20kg i završio sa 20kg. Slijedilo je slikanje i naravno i veselje što se mi je ispunila želja i sve ovo uz pomoć Masterbih–a in boilie green monster.
Image
Sa ribolovom bio sam vrlo zadovoljan, lovili smo odlično, ulovili smo i šarane 20kg+, još jedan put se zahvaljujem Masterbih Fishingu na vrhunskom baznom miksu!

LP Robi

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 31 Aug 2015, 18:39

Bravo Robi za krasne velike ribe. Samo tako nastavi.
Bistro!

rstare
Ribarcina
Ribarcina

Post by rstare » 01 Sep 2015, 06:12

Hvala idemo dalje....
Lp Robi

rocko
Ribolovac
Ribolovac

Post by rocko » 05 Sep 2015, 10:49

Cestitam na krasne ulove i bistro kl::

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 05 Sep 2015, 14:40

Sve cestitke Robi!! bdr:

rstare
Ribarcina
Ribarcina

Post by rstare » 05 Sep 2015, 18:06

Hvala vam...

rstare
Ribarcina
Ribarcina

Post by rstare » 15 Aug 2016, 15:23

Pa evo zaključio se godišnji odmor opet na Carp Dream Lake-u, a sad opet u realnost. Lovili smo tjedan dana na poziciji broj 4.

Image

Bio je težak ribolov jer nas napala deverika koja je imala težine i preko dva kilograma i ulovio sam je ufff preko 30 komada. [ajajaj] Nije bilo bitno sa čim sam hranio, partikal, kukuruz ili samo bojle ubila me. Ali nešto smo ipak ulovili. Bilo nas je pet kolega i svaki je ulovio preko 25 šarana tako da ukupno odlično.
Veliku pažnju trebalo je imati na školjke koje su rezale najlon i shock leader ko kruh. Tako da u takim vodama u kojem ima puno školjki treba imati shock leader minimalno 0.35mm.

Image

Lovio sam na sve moguće kombinacije, od livera do green monstera, squid liver i neznam šta još i riba je jela sve nešto bolje nešto malo manje. E ovako sam spremio komprese za na dlaku.

Image

Prvi dan dobio sam šarana oko 15 kila oko 22.30 i bio sam zadovoljan da sam pronašao dobar spot. jaoo:

Image

I drugi dan bio je odličan dao mi je 8 šarana i sljedeći isto oko 8 riba onda se malo ustavilo tako da sam otišao na čamac da pronađem koju novu možda bolju poziciju.

Image

Image

Image

Par puta imali smo i tripl run...

Image

Imagež

Imao sam i pomoć mog sina... bdr:

Image

I na novi poziciji odmah me napala deverika tako da sam još jedan put sve promijenio. Ništa nije bilo bolje ali ipak se ulovio i koji šaran.

Image

Image

Image

Bilo je i riba 20+ i amur 22.50kg ali ja osobno nisam išo preko 20kg ali već je u glavi nova kampanija koja če se odloviti na koncu osmog mjeseca. mhm::
Sljedećih par dana bilo je nešto manje griza ali bilo je fino i imali smo se odlično kao uvijek na ribolovu.

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 17 Aug 2016, 12:01

bravo Robi bravo:

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 19 Aug 2016, 20:48

odlican ribolov bravo Robi!!