Odlično napravljeno Atoth.
Sa ovim slikama kako si radio si me zainteresirao pa se pitam bi li ovako napravljena smjesa mogla da se stisne u Bagless Wonder ili kako je na nekim drugim forumima zovu Press i baca na daljinu od 100 - 120m daljine, a da se ne raspadne pri udaru o pvršinu vode. Također me zanima koje su najbolje smjese od MB za praviti Bagless Wonder i kemija koja bolje i jače veže (osim Ground Baits, Melase i CSL) ?
Gdje mogu nabaviti B. W. i koja mu je cijena ?
Mesanje fider hrane - primame
Moderator:Masterbih
Re: Mesanje fider hrane - primame
Odlicno prikazana rabota
Re: Mesanje fider hrane - primame
Kao što se vidi za mene se sezona lova na šarana završava onda kada voda zamrzne i pecanje nije moguće.I ovog vikenda sam sa suprugom i snajom izašao malo na obližnje jezero. Da bi i sada pod ovim uslovima ( temperatura vazduha , vode , kiša , vetar )ribolov bio uspešan treba obratiti pažnju na više faktora.Puno finiji pribor nego onaj koji se koristi preko leta ( štap, najlon udica) kvalitetna hrana i mamci.
Pošto volim da eksperimentišem za vikend sam se odlučio za MB Feder specijaj hranu, LT 94 riblje brašno i MB Liver tečni aditiv.Na 1 kg hrane dodao sam 200 gr LT 94 u 3dcl vode pomešao sam 1dcl Liver aditiva.Posle mešanja da bi masa bila homogena sve sam prosejao kroz sito od 3mm. Posle prosejavanja dodao sam 1 konzervu šećerca.
U ovakvim uslovima koristim piker štapove ili feder sa light vrhovima pošto sam primetio da na feder sa hevy vrhom ima tri puta manje udaraca.Predvez upredena struna 0,04-0,06mm ili najlon 0,12-0,14 udica 10 ili 12 sa trnom za mamac ako koristim boile od 10mm ili veće pelete udica je 8.
Juče se pecalo na dve vrste hranilica klasična pelet hranilica i method hranilica.Riba je uzimala isto nije bilo razlike. Mamac MB mini boile od 10 mm i razni peleti.U broju udaraca nije bilo razlike stim da su na boilu dolazili veći komadi 3-5 kg a na pelete manji
Da se nismo zabadava smrzavali i kisnuli svedoče slike ulova od oko 15 šarana uz samo jedno otkačinjanje.
Pošto volim da eksperimentišem za vikend sam se odlučio za MB Feder specijaj hranu, LT 94 riblje brašno i MB Liver tečni aditiv.Na 1 kg hrane dodao sam 200 gr LT 94 u 3dcl vode pomešao sam 1dcl Liver aditiva.Posle mešanja da bi masa bila homogena sve sam prosejao kroz sito od 3mm. Posle prosejavanja dodao sam 1 konzervu šećerca.
U ovakvim uslovima koristim piker štapove ili feder sa light vrhovima pošto sam primetio da na feder sa hevy vrhom ima tri puta manje udaraca.Predvez upredena struna 0,04-0,06mm ili najlon 0,12-0,14 udica 10 ili 12 sa trnom za mamac ako koristim boile od 10mm ili veće pelete udica je 8.
Juče se pecalo na dve vrste hranilica klasična pelet hranilica i method hranilica.Riba je uzimala isto nije bilo razlike. Mamac MB mini boile od 10 mm i razni peleti.U broju udaraca nije bilo razlike stim da su na boilu dolazili veći komadi 3-5 kg a na pelete manji
Da se nismo zabadava smrzavali i kisnuli svedoče slike ulova od oko 15 šarana uz samo jedno otkačinjanje.
- Attachments
-
- IMAG0740.jpg (1.05MiB)Viewed 9467 times
-
- IMAG0749.jpg (804.49KiB)Viewed 9467 times
-
- Zamaranje dve ribe odjednom
- IMAG0728.jpg (953.06KiB)Viewed 9467 times
-
- Prosejavanje
- IMAG0727.jpg (1.49MiB)Viewed 9467 times
-