Evo citam ovo u vezi ne izdrzljivosti Diwe
pa moze biti daje to istina sto neki pricaju ali pod uslovom da se prema toj masini ponasaju kao moj prijatelj Kire koji ribu od13 kg izuce na Basiair za cirka 1minut
ja mislim da riba nema kad da zjevne kad je Kire izvlaci
to je imao jednom priliku i nikad vise to sam barem sebi obecao !
Posto imam te masinice da malo pokusam pojasniti svoje iskustvo i nacin na koji ja izvlacim ribu , prvo cu da opisem sta sam cuo kako ljudi reaguju kad alarm zasvira na pelagicvu (naravno nisu svi ribari da tako reaguju ali navodno ima dosta takvih barem sam ja tako cuo) : stap se dize sa rod poda pravi se nekih 4-5 koraka unazad i onda slijedi mrtvacka kontra koja bi bila previse i za soma
.U tu pricu i nisam puno povjerovao dok nisam poceo dobijati ribe sa totalno unistenim ustima ili par riba koje i nisu imale tako reci usta ( kao da joj je petarda ekspolodirala u ustima ) . Ja licno i nedajem kontru kad imam ribu na udici izuzev situacija kada je u blizini neka grana ili gomila trave RESE ili puno lokvanja , a na pelagicevu
pa to je raj za pecanje pa nije potrebno nista vise osim samo dignuti stap i pritegnuti kocnicu kakve kontre i bakraci, i sad se vracamo na Basiair i kad imate ribu od15-16kg na takoj vodi onda jednostavno smarate ribu sa samo dva klika na kocnici jedan klik riba totalno izvlaci najlon, klik nazad riba totalno zakocena i kad vidim da stvrno riba nemoze vise onda se nalazi u merodovu i sa takvim pristupom vadjenja ribe te masine mogu vjecno !
A sto neko rece da nisu za panjeve i lom 100000% je u pravu , ja licno za takve vode imam spremne BBLC .
I mislim da je suvisno pricati o ukusima
ali ja licno necu nikada reci da
Shimano Aero Technium Magnesium 10000 XS-B ne vrijedi 650€ dok neki toliko pljuju po Daiwi
dase nemogu nacudit
uskoro pocinje sezona i svima veliko bistrooooooooooooooo!