Evo malo pravila za Grabovo....desna strana je po pravilima da se 2 plemenite ribe na dan smiju odnijeti ali ne veće od 6kg...
Lijeva strana je od prošle godine C&R voda ate je i poribljena sa šaranom prošle godine...nažalost odgovor iz Zagreba za pravila i vođenje vode nije stigao što znači da su praktički vrijedila pravila kao na desnoj strani i većina ribe je odnešena kući...nas nekoliko entuzijasta smo ukazivali na probleme ali ribočuvari nisu ništa značajnije napravili jer zakonski nije donešena odluka da je voda C&R. naravno da sam zamračio i prestao ići na tu vodu jer sam previše živaca izgubio....
Napokon je stigao odgovor iz Zg i sad se treba postaviti table sa pravilima i početi provoditi ista...e to je bio najveći problem...sad kad se to riješi idu ovi manji problemi kao npr.uređenje samih pozicija,moguće rješavanje velikog spruda u jezeru,sađenje mladica vjerovatno vrbe jer nema ništa hlada,organizacija ribočuvarske službe koja mora biti 24h,promocija C&R ribolova,edukcija ljudi i objašnjavanje šta je to C&R ribolov i mnogo toga....
Uglavnom prošle godine sam bio duboko razočaran što je sve tako završilo posebno na Zajednicu jer mislim da se moglo bar neki pomak s mrtve točke napraviti.... Bio sam nedavno u ribolovu na Grabovu i pitali su me ribočuvari za pomoć oko svega da će se sad krenuti ozbiljno....(ne vjerujem nikom dok ne naprave prvu radnu akciju i postave tablu s pravilima)no,kad se to učini vjerovatno ćemo osnovati ubrzo šaransku sekciju i posložiti sve kako treba...i naravno nadam se istestirati Masterbih proizvode na ovoj vodi!
Btw.prošle godine najveći ulovljeni šaran težio je oko 18h a ima ih i većih te kapitalnog amura i nažalost ogromnog soma(preko 40kg)..ima i jako puno manjeg šarana od 1kg pa do nekih 3kg...a od ove poribljene prošlogodišnje ribe bojim se da je jako malo ostalo....
no,nadam se boljim vremenima i da će biti puno ulova na ovom predivnom jezeru! evo jedan ovogodišnji ulovljen 07.01.2012. bistro i vidimo se na Grabovu! lp Tin
Uploaded with
ImageShack.us