Koje boile na proljece

Sve o čarobnim kuglicama..

Moderator:Masterbih

Linear
Genije
Genije
Re: koje boile na proljece

Post by Linear » 19 Dec 2012, 11:21

Evo imas recimo tu na ovoj temi kako ubaciti slike na forum! Samo umjesto ovog imageshack-a koristi hosting od zaslike.com

viewtopic.php?f=68&t=5" onclick="window.open(this.href);return false;

pozdrav c:c
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Vladimir Obradovic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Vladimir Obradovic » 19 Dec 2012, 11:24

Delboy,tokom cijele sezone proljece-jesen.U proljece i jesen nema problema,jezero je planinsko,voda se brzo ohladi tako da nije za kupam\nje,ali jeste za pecanje.Tokom ljeta dodjem rano(vikendom,jer u toku radne sedmice sam obavezan na poslu) ilil poslije 18 h popodne.Tad se kupaci razidju,voda se smiri i bude milina.E sad,kako si vidio,imaju 2 jezera,manje je napravljeno kao kupaliste,i u njemu ima ribe,ali malo,a u Velikom se peca.Ako nekad budes u prilici da navratis ovamo volio bih da se upoznamo i da te zamolim da mi preneses bar dio tvoga znanja

Vladimir Obradovic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Vladimir Obradovic » 19 Dec 2012, 11:28

Hvala Linear,potrudicu se.A zamolio bih Vas da mi date neki savjet jer ste u svakom slucaju iskusniji od mene u saranskom ribolovu.Naravno ako mislite da savjet zasluzujem,odnosno ako mislite da nisam "mesar" nego ribar

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 19 Dec 2012, 11:34

Druze, ajde postavi slike od tog jezera, pa da recimo predstavimo i njega. To je koliko sam vec dobio info o tom jezeru, jedino jezero gdje je moguce da se vjenca ispod vode u podmornici Di::
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Vladimir Obradovic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Vladimir Obradovic » 19 Dec 2012, 11:38

jos ne moze da se vjenca ispod vode,a nadam se i da nece(ko zna kakav je to krs od podmornice i cime je sve "zarazena" da ne kazem ozracena.Plasim se da ce uticati na zdravlje riba

Masterbih
Moderator
Moderator

Re: Koje boile na proljece

Post by Masterbih » 19 Dec 2012, 16:23

Svi off topici ce biti obrisani ili premjesteni u temu o samom navedenom jezeru.

Da se vratimo temi: Koje boile na proljece

Pitanje je suvise opsirno pa se tesko ne dotaci nekih sastavnih stvari..
Ali da nebih u ovoj temi pisali o samom lovu u proljece ili na divljim vodama, za to postoje odgovarajuce teme.
Ja cu se drzati striktno postavljenog pitanja, a za sve ostalo mozemo da pokrenemo druge teme i rado cu odgovoriti.
U proljece, zavisno od vode do vode, naj ucinkovitijim su se pokazali mamci sa vocnim aromama.
Negdje rade bolje mamci na ribljoj, negdje na mesnoj, negdje na pticijoj hrani kao osnovi, ali u sustini svi ce se sloziti da su vocne arome procentualno zastupljenije u proljecnim danima.
Moja preporuka i prvi izbor za proljece na ovoj vodi bi bio: Masterbih Scopex
Druga varijanta bi bila Masterbih Premium River ICE verzija za hladniju vodu.
Takodje su upotrebljive i ostale boile kao sto je: Banana, Ananas, Jagoda, Tutti Frutti, Breskva itd..
Mozda nije lose probati i sa Masterbih Premium Fish Miksom izraditi svoje domace boile bez ikakve arome id::

prda
Ribolovac
Ribolovac

Post by prda » 19 Dec 2012, 18:24

Majstore,najbolje mesto za pecanje ti je plaza gde se kupaju.
Kad ljudi odu sa plaze saran dodje da pojede to sto su isceprkali sa dna kupaci.
To je provereno vise puta,dok je ovaj nas vid ribolova bio u povoju tako sam ih pecao na Adi Ciganliji u sred Beograda,cak su udarali i kad ima po koji kupac u vodi,jednostavno imaju naviku da dodju na takva msta da jedu.
U prolece bih probao na neku bananu,meni su se pokazale najucinkovitije,ali od mamca ti je bitnije mesto,ta pozicija sto si je nasao gde je tako velik prelaz iz dubine na sprud ce ti dati ribu i zimi samo treba biti dovoljno lud i ici pecati.
Malo izmarkerises okolo i vidis koliki je sprud na kom pecas i ubaci jedan stap u sam pocetak brega,ukoliko to mozes da nadjes,tu se uvek skotrlja malo hrane i na takvim pozicijama se pecaju veliki sarani.
Na jednoj divljoj vodi kod mene ja konstantno hranim,ove godine sam bacio barem pedesetak kila spoda i desetak kila boila a nisam stigao nijednom otici na pecanje,tako radim godinama i dali to neko odozgore gleda pa nagradi velikim ribama neznam ili je cista sreca,nije ni bitno bitan je krajnji rezultat,tako da nemoj da ti bude zao kad imas vremena da odes i prihranis mesto,sto kaze Delci navicice on tu da jede,posebno sto vidim da je dosta mala voda,ili mi se to samo cini po ovim slikama.
A sto se tic tih malih amura za koje se cudis to mogu lako biti oni sto ste ih pustili velike jer to nije voda na kojoj ce napredovati,njemu treba topla voda da raste i dosta trave da jede,mada je od hrane bitnija ta toplota,koje na planinskom jezeru sigurno ima jako malo

Vladimir Obradovic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Vladimir Obradovic » 20 Dec 2012, 06:14

Puno Vam hvala,obojici

Vladimir Obradovic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Vladimir Obradovic » 20 Dec 2012, 07:04

Vratio bih se jos jednom na ovo-da li da ih hranim u zimovniku?

Hvala Vam Delboy.Po Vasem savjetu.saka boila 2-3 puta sedmicno,do proljeca kad poraste temperatura vode ne bih potrosio vise od 5-7 kg boila sto i nije preskupo.Pitanje je sledece-po onome sto sam citao saran,amur,linjak su u zimovnicima,na najdubljim mjestima u jezeru(mislim da znam gdje je to mjesto u "mom" jezeru) i ja ih nemam namjeru sad pecati,sto zbog niskih temperatura koje i meni smetaju sto zbog nekog mog misljenja - "zima je,nek odmaraju i rastu pa cemo se vidjeti na proljece".Proslu sezonu proljece - jesen sam ih pecao na dvije mikrolokacije koje sam izmarkirao kako sam znao i umio i bio sam zadovoljan kolicinom ulovljenih saran i amura(samo jedan linjak na kuvani kukuruz na dlaci) i na tim lokacijama planiram da pocnem da pecam i sledece sezone(otprilike kraj marta),ali ima jedan problem,bar ja mislim da je problem-zimovnik je "miljama" daleko od te dvije mikrolokacije i ima li smisla sad da ih hranim u zimovniku,navikavam ih da je to mjesto gdje ce dobijati boile i slicno,a mislim da je dobra strana to sto ce se naviknuti na njih i sa manje opreza ih uzimati kad na proljece krenem sa pecanjem.Taj zimovnik je jako nepristupacan,tesko da bi se mogao hraniti bez camca,razvlaciti sisteme-ponovo camcem i jos najgora stvar-krivolovci bi me vjerovatno "snimili" pa bi mrezama pokupili sto se pokupiti da.Inace sam pobornik uhvati i pusti i prosle godine sam samo jednog sarana zadrzao(od 12 sarana i 9 amura)-bas duboko je progutao udicu i ja sam ga ostavio jer sam mislio da ce svejedno uginuti jer je bio prilicno povrijedjen.Svaki savjet bi mi dobro dosao.

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 20 Dec 2012, 07:40

Veliki pozdrav kolega Vlado...

Jos pre neki dan kada sam procitao tvoju diskusiju sa Delom me je jako obradovalo da ipak ima onih koji zele da pitaju da razmene misljenja i da cuju savet i jako si me podsetio na mene od pre nekih desetak godina ...imalo vise kada sam sve zivo sto bi pislo o saranu i modernom saranskom ribolovu jednostavno gutao...i svaki casopis iole klvalitetni koji bi se pojavio na prostorima stare juge bio je na mojoj stalazi ..a da ti i nepricam o stranim casopisima...ali to nije tema ovog posta...

Prvo slozio bih se sa svojim kolegama oko svega sto su ti kazali-napisali i samo bih ti dodao jednu stvar i drugarski predlog i ako je zima ..nemoj da ti bude tesko da prosetas do te vode i posmatras svoj spot na kojem pecas i okolinu oko njega dali se riba javlja na tom mesto dali se javlja blize ili dalje od njega ..nebitno dali je to saran ili neka druga riba vrlo je bitno znati kakva ti je lokacija na kojoj pecas i kako mi volimo da kazemo dali je saran gazi odnosno dali se cesto krece oko tvoje lokacihje kada se hrani....

I sa prvim suncem kreni u laganu pripremu mesta ....LAGANU..hahahahah
Veliki pozdrav!!

Post Reply

Return to “Boile”