Daiwa wrote:Pa interesuje me koliko su bitne na primjer ( megapixle) pa onda objektiv sta znace ti brojevi kao na primjer (18-55mm objektiv ) ,pa jeli bolja kamera sa ovim preklopnim ekranom ili ova sa nepokretnim ekranom

itd , pitanje je nasto trebam da obratim najvise paznje prilikom kupovine a kameru bi koristio naravno prilikom ribolova i za kucne potrebe i sta mislite koja kamera radi bolje slike Nikon ili Canon ?
Nisi ni svjestan koliko stiva se moze napisati o ovome sto si upitao
Podesivi LCD je svakako bolji od nepodesivog. A zasto? Zamisli da si sam u ribolovu i dodje Ti riba i nema ko da Te slika? Stavis svog ljubimca na tripod i namjestis LCD tako da gledas u ekran a ispred si njega sa ribom. U toj situaciji namjestis automatski okidac, podesis vrijeme za koje okida i koliko slika zelis da slikas odjednom. Stisnes fino okidac i odes do kade sa ribom i za to vrijeme dok on prvi puta okine automatski se mozes fino namjestiti jer gledas u LCD ekran koji je okrenut prema tebi i ne moras misliti kako ce slika ispasti kao u slucaju da je ekran nepodesivi.
To je jedna od boljih prednosti ovakvih digitalaca.
Kad pitas koja kamera radi bolje slike i uporedis Nikon i Canon, to je isto kao da si pitao ovdje na forumu koja je masinica bolja, Daiwa ili Shimano! Ne zamaraj se takvim stvarima, to je trka u dokazivanju u nedogled. Sta god od toga uzmes neces pogrijesiti.
Na pitanje na sta trebas najvise obratiti paznje prilikom kupovine odgovor je sledeci (moje misljenje): danas kada zivimo u eri mobitela sa kamerama sa velikim mogucnostima vjeruj da sto god da odaberes od ovih SLR Digitalaca neces se pokajati. Tu veoma male nijanse odlucuju kod kupnje tih stvari i stvar je licnog izbora. Nema tu neke velike greske. Nisi profesionalac a slike ce Ti biti kvalitetne dovoljno da ces biti i prezadovoljan sa njima.