Kako slika NE treba da izgleda!

Pričajte o čemu želite, opušteno..

Moderator:Masterbih

Post Reply
dedoš
ViP
ViP
Re: Kako slika NE treba da izgleda!

Post by dedoš » 14 Oct 2013, 18:39

Da mnogi ne mogu shvatiti kakva je to draž uhvatiti veliku ribu, slikati se, poljubiti za sreću i pustiti nazad.
Pitaju "šta imaš od toga" , a onda se čudom čude kad im kažem da imam nadu da ću ga ponovo uloviti za koju godinu još večeg. Možda se to promijeni s vremenom.
:Dtt
Bog je svakom po rođenju odredio broj dana koliko će živjeti, u to jedino ne ulaze dani provedeni u ribolovu.

carpier
ViP
ViP

Post by carpier » 15 Oct 2013, 17:03

Evo ako slučajno netko još ne zna kako se dolazi među nesmrtne i kako se radi sa BILO kakvim šaranom. Ovaj je slučajno 30+ i još njegov pb (personal best-osobni rekord). Šaran je bio ulovljen na jezeru u Italiji (jezero Brenta).
http://www.youtube.com/watch?v=AcMUoT6v ... ture=share" onclick="window.open(this.href);return false;
I was born a carp angler and I‘ll die a carp angler.

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 15 Oct 2013, 19:13

Tamo trenutno peca nas kolega Daiwa. Imao je jednu ribu preko 20 kg.

ihii:: ihii:: ihii:: ihii:: ihii::

Bistro Daiwaaaaaaaaa ihii::
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

crniigor
Ribarcina
Ribarcina

Post by crniigor » 17 Oct 2013, 19:20

Evo našao sam još malo vremena da se raspišem na Milošev račun. Ja lično još nisam završio sa njim dokle god nam ne objasni nekoliko stvari i odgovori ljudima na postavljena pitanja, mada i ne mora da objašnjava, al bilo bi lepo od njega da se uključi u raspravu, pošto dobri ljudi to čine, a on je nekoliko puta napisao kako je on dobar čovek i ferplej igrač.
ovo sam našao na jednom forumu, a avtor teksta je Miloš,

citiram
Hvala vam kolege jos jednom na cestitkama,mng mi znaci kada vidim da mi iskreno cestitaju i razumeju me pravi ribolovci. Ovih dana svi na mene sa svih strana vrse pritisak,zovu me iz razlicitih gradova i pricaju kako sam mogao da uzmem ogromne pare.Cak su me zvali i da mi kazu da je svetski rekord na divljim vodama bio 28kg,da sam pozvao njih i da su da to zvanicno izmerili i snimili da bi moja riba sa 35,5kg bila novi svetski rekord na divljim vodama,da bih dobio 20000evra vrednu simanovu opremu od ''glave do pete'' i tri njihova saranska stapa i masinice.Plus 5000 evra koje bih dobijao svake godine sve dok neko drugi ne obori moj rekord... Rekao sam im kao i svima da je sada kasno za sve to,da mi je Bog podario da upecam tu ribu i pruzio mi cast da se 2h borim sa njom i uzivam u naletu adrenalina,ali da nista ne zaradim na njoj i da ce mi samo slika koju cu izraditi u prirodnoj velicini i uramiti je i glava tezine 6,4kg koju cu preparirati ostati uspomena zauvek i za mene i za moje potomstvo.Imam snimke vadjenja ribe iz vode,slike merenja,vise od 100 ljudi je u dva dana doslo da vidi tu ribu uzivo i ja sam presrecan.Moja porodica i prijatelji su uz mene i oni znaju da je ova moja riba svetski rekord i ako to mozda nece saznati ceo svet.Jos jednom kolege mng mi znace vase cestitke i podrska i zelim svima srece i bistro
kraj citata

pitanje br. 1 - ko su za tebe pravi ribolovci i šta oni to treba da te razumeju?
pitanje br. 2 - Ajde reci koji je tvoj rekord, da čujemo svi?
pitanje br. 3 - ovde na forumu pričaš jednu priču i vadiš se a na drugom forumu si napisao skroz nešto drugo?? znači bio si spreman da je prodaš i da zaradiš na njoj, mada si ti ferplej igrač i dobar čovek? prodao bi se za tri šaranska štapa i mašinice?? nisam znao da je to cena za nekoga ko sebe smatra dobrim i poštenim čovekom!!! svašta
pitanje br.4 - ajde leba ti, objasni ovo ako možeš?!?!? vraćaš sve ribe a ovoj ćeš preparirati glavu???
milosmk wrote:Ja nisam moderni sarandzija,a ribu vracam u vodu ne bitno koje je vrste
pitanje br. 5 - kojoj grupi ljudi se obraćaš sa "kolega"??? mesarima, ribokradicama, dinamitašima, mrežarošima, bombašima??
milosmk wrote:zeleo sam da imam lepih slika i uspomena
, a uspomena će ti biti preparirana glava od 6,4kg, a?
milosmk wrote:jer ona meni mrtva ne znaci nista
, kako to sad Miloše, gore kažeš da ti mrtva ništa ne znači? pa što ćeš onda da joj prepariraš glavu? ohh:

p.s.- lepo se vidi da posećuješ forum, i da si aktivan u vidu čitača, ajde bre odgovori na postavljena pitanja, neće ti niko oteti tu glavu od 6,4kg, ipak si ti dobar čovek F::
Image Image & Image

tomoZG
ViP
ViP

Post by tomoZG » 17 Oct 2013, 19:43

Pozdrav Igore
Ne vrijedi postavljat nikakva pitanja jer na njih jednostavno nema odgovora koji bi "NAS"zadovoljio ,svi smo izrekli svoje mišljenje i stavove ja sam se izjasnio šta je on za mene i jednostavno ne želim više o tome jer se previše svaki put uzrujam.Moj osobni stav je da takva osoba nema nama šta tražit među" nama" i da se mene pita ja bi ga izbacio sa svih šaranskih foruma,prema takvima nemam ni obzira ni milosti.
Image

crniigor
Ribarcina
Ribarcina

Post by crniigor » 17 Oct 2013, 20:03

tomoZG wrote:Pozdrav Igore
Ne vrijedi postavljat nikakva pitanja jer na njih jednostavno nema odgovora koji bi "NAS"zadovoljio ,svi smo izrekli svoje mišljenje i stavove ja sam se izjasnio šta je on za mene i jednostavno ne želim više o tome jer se previše svaki put uzrujam.Moj osobni stav je da takva osoba nema nama šta tražit među" nama" i da se mene pita ja bi ga izbacio sa svih šaranskih foruma,prema takvima nemam ni obzira ni milosti.
Pozz Tomo, što se mene tiče, on neće moći biti nikad moderni šaranski ribolovac, jer je uradio nešto što ne može da se oprosti.
Image Image & Image

milosmk
Ribolovac
Ribolovac

Post by milosmk » 18 Oct 2013, 15:51

Pogledaj datum kada sam postavio sve to na tom forumu i datum kada sam se pojavio na vasem forumu i videces da sam na tom forumu sve to napisao jos maltene pre dva meseca.Jer kada sam video i shvatio vas odnos prema ribi i svemu shvatio sam koliko sam pogresio,zato sam se i javio da ispricam sve.Odg na tvoje Igore pitanje br 1:mislio sam da su pravi ribolovci oni koji vracaju ribu ispod mere,postuju zakon,ne ubijaju ribu strujom,dinamitom,pociste obalu za sobom... br2 Rekli su mi ljudi da je ova riba koju sam upecao novi svetski rekord na divljim vodama,nzm da li je to tacno i to nisam ja sam izmislio nego su mi govorili drugi. br3 Opet ti kazem da sam na tom forumu bio pre skoro 2 meseca i da ne razmisljam vise kao tada.I ako procitas malo detaljnije i sta sam tamo pisao videces da pise da bi da su dosli ti ljudi i snimili sve to,nikom nisam trebao da je prodam,posle toga bi je vratili u vodu i kada bi sve to zabelezili i vratilije kao dobio bih te nagrade i novac,a ne da je prodam nekome,samo je trebala da ostane u zivotu dok oni ne dodju,kada kazem ''oni'', mislim na te ljude koji su zaduzeni za te rekorde i opet kazem,to sam cuo od drugih,kada su me zvali to su mi govorili. br 4 Da,vracam ribe u vodu,a ova je uginula dok je cekala da se slikam sa njom,pa sam je onda posto nije vise bila ziva odneo kuci.A glavu sam ostavio za prepariranje na savet ljudi iz okoline,da mi bar to ostane jos jedna uspomena.Kod nas je to u okruzenju normalno,nzm kako ne shvatas to,ja sada vrlo dobro znam sta je ustvari pravi sportski ribolov,a ne sportski ribolov samo u ocima zakona. br5 kada sam rekao ''kolege'',mislio sam na pecarose u globalu,verujem da su valjda bar sportski ribolovci u ocima zakona,to nmg da znam. A lepe slike ce mi biti uspomena i snimci merenja,ne glava. Mrtva mi nista ne znaci i najsrecniji bih bio da sada pliva vodom i dalje i glavu necu preparirati. Posecujem forum,a nisam hteo da pisem vise nista,jer sam shvatio da pisem sve uzalud,jer ste puni besa i velika vecina vas nece da prihvati i shvati da je to u mom okruzenju normalno i da sam odrastao uz takve stvari,niti mi verujete da sam se promenio i shvatio sta znaci pravi sportski ribolov,zato nista nisam hteo vise da pisem.

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 18 Oct 2013, 16:55

Jesu svi reagovali burno sto je sasvim normalno i to milose moras da razumijes!
Upravo taj zakon i onaj ko ga je pisao nije uredu jer je od 19xx godine, a oni koji bi mogli da ga regulisu, ne zele jer im je bitniji profit nego priroda.
Slobodno na forumu pokreni neku temu i pitaj sve sto te zanima kako bi se edukovao (u vezi ovako pikantnih stvari), a mogao isto da siris i edukujes druge kolege po stapu ukoliko si odlucio da krenes pravim putem!?

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina

Post by bdelitee » 19 Oct 2013, 07:42

Postovane kolege s'obzirom da se momak javio i kulturno objasnio i dao svoju verziju price koja po meni ima veliku dozu iskrenosti i pokajanja, treba i mi kao stariji i iskusniji da prihvatimo tu cinjenicu i umesto da osudjujemo da kroz savete i pricu pomognemo da do ovakvih slucajeva vise ne dolazi.Nebi puno razvlacio ovu temu jer vecina vas je dobro upoznata samo bi hteo da podvucem jednu recenicu koja je napisana i o kojoj svi treba da razmisljamo prilikom edukacije mladih narastaja
.Kod nas je to u okruzenju normalno,nzm kako ne shvatas to,ja sada vrlo dobro znam sta je ustvari pravi sportski ribolov,a ne sportski ribolov samo u ocima zakona.

zakon je jedno a ljubav prema prirodi i u nasem slucaju prema ribi je sasvim nesto drugo.Dajem podrsku momku i obzirom na njegove godine nadam se da ce na svom licnom primeru edukovati mnogo novih mladih ribolovaca kako bi promenili navike svog okruzenja a i sire.Bistro :Dtt
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 19 Oct 2013, 11:44

Čovjek ošteti riblji fond za onakvog kapitalca i kao fol na forum dođe i pokaje se! Onda mu ljudi opraštaju i još dobije podršku po koju je i došao.

UŽAS!!!!

Zato i jesu vode onakve kakve jesu!

Kako ljudi ne shvatate jednu stvar. On je dosao na forum ko u crkvu kod oca sto se ide po oprost. Saopsti mu sta je uradio, prizna da se ko fol pokajao i ovaj mu oprosti.
E to je njemu ovaj forum. Pa nismo mi ni crkva ni ocevi. Mi smo forum koji promovira UHVATI I PUSTI a ne forum koji prasta mesarima.

Sta je ovaj mesar uradio da pokaze da se pokajao al' stvarno pokajao, pa da mu se vjeruje da je to onako eto od srca? STA???
Dosao ovdje i napisao par prostoprosirenih recenica! WTF! B:(

Za pocetak, al' samo za pocetak,recimo, sto nije otisao onom istom Sasi Ledencanu i zamolio ga da napise clanak u kojem ce stojat da se izvinjava cijeloj Srbiji i svim Srpskim sarandzijama za to sto je uradio?
Sto nije uzeo pa se izvinuo i rekao da mu je knedla u grlu radi izjave kako ce on djeci svojoj i potomcima pokazivati koliki je on ribar jer ima u kucu prepariranu glavu od sarana koja je tezila 6,4 kg?
Tesko sad past u ocima onih iz sela kad je on HEROJCINA! Oni iz sela nece doci i procitati ovdje na forumu sta on pise, a u novinama bi i mogli.

Kakvo crno pokajanje na forumu!??? Sta je konkretno on ucinio? STA? NISTA!!!!!
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Post Reply

Return to “Forumska kafana”