Razmišljam o novoj spod roli.
Upale su mi u oko daiwa emblem spod i shimano aerlex 7000 xta spod.
Recite mi malo vaša mišljenja o tome, a usput da malo čujemo fanove pojedinih firmi.
Shimano vs Daiwa
Do nedavno imao Spro Spod 360. Odlicna rola za malo para (oko 50 eura) ali je nakon 2-3 godine pocela skripati pa je zamjenio za Daiwa Emblem Spod. Za sada Daiwa radi kao singerica. Stvarno je odlicna. Mada nije ni lova mala.
Shimano nisam probao pa nemogu o njoj nista reci.
Shimano sam samo provrteo u prodavnici, jedini plus je sto ima tri knipa pa mozes tri hranilista da hranis , ali daiwinih 122cm koliko uvlaci najlona ogroman PLUS ,pogotovo na daljinama 100+ na kojima ti lovis ako se nevaram. Tezina rola skoro ista 10g razkaike Razlika u ceni je 20€ sto nije mnogo
Moja sledeca spod rola definitivno daiwa
Isto kao i borac koristio sam Spro spod rolu, jedno vrijeme čak i Shimano Navi no od kako sam uzeo Daiwa emblem Pro prezadovoljan sam... Daiwa punooo brža od obje navedene, a to je ono što mi treba pogotovo koda se radi o većoj količini hrane..
Kod kupovine treba malo razmotriti koju uzeti Daiwa emblem Spod ili Pro, izmedju te 2 role gotovo da nema razlike osim što emblem pro ima i rezernu špulu (a ona nekada dobro dodje)
mislim da su isto brze i isto uvlaće jedino emblem pro ima 2 ležaja više + se uz nju dobije rezervna špula kao što sam gore napisao.. e sada dali su ta 2 ležaja namjerno izbačena ne znam... no koliko sam čuo ljudi spodiraju s obje i prezadovoljni su