Moje osobno viđenje...
Često na vodama gdje mogu spuštam vrhove štapova što bliže vodi ili čak u vodu što niže,da bih i samu strunu spustio što bliže dnu,da je što manje strune podignuto od dna,znam imaju Backlead i Flying Back Lead,ali ipak uvijek mi je bolji kontakt sa ribom bez njih,a opet je struna bliže dna...,a ponekad to napravim zbog samog vjetra ako puše sa boka pa nosi kojekakvo smeće...za raspravu,ali takvo je moje mišljenje

.
Na idučoj slici mislim da ne treba objašnjavati zašto su štapovi podignuti što više u zrak i zašto su bliže preprekama u vodi...naravno da je što manje strune na granju ispred mene...
Premda se ovdje vidi i porast vode pa su štapovi sve više i dalje u vodi...
Dalje,zašto je ovdje na idučoj slici rod pod u vodi i vrhovi prema dolje?
Zato šta se voda dizala,bilo je smeća koje je zapinjalo za strunu prilikom vjetra,a rod pod je na rubu pozicije,odatle sam i hranio jer da se pomaknem iza...smeta mi granje,a odavdje sam i bliži spotu skoro desetak metara nego da sam skroz na suhom i ne smeta mi ništa iza mene...
Ove slike šta si stavio Igore večinom su kako kaže Daiva sa divljih voda i tamo je definitivno lakše podizati rod podove ili pak stickove da su strune što više zbog prepreka u vodi...,a isto tako je lakše sve to imati u vodi jer su pozicije večinom ili na stranu ili su udaljene ili su prepreke iza leđa ili..sto stvari...uglavnom mislim da to nije nikako preseravanje već čista potreba,a ako mislite da nije...probajte loviti divljinu

.
Da se razumijemo...ovo su samo moja viđenja svega,a još više iskustvo

.